Goedkope metaaldetector Top 5

Wil je de beste metaaldetector aanschaffen? Vooral wanneer je een beginnende detectorist bent is het logisch dat je niet meteen honderden euro’s wilt uitgeven aan een metaaldetector. Er zijn genoeg modellen die niet alleen betaalbaar zijn, maar daarnaast ook van goede kwaliteit, zodat je optimaal gebruik kunt maken van een goede metaaldetector. Wat kun je verstaan onder een goedkope detector en waar moet je op letten bij het kiezen van een detector die binnen jouw budget past? Hier vind je de goedkope metaaldetector Top 5 en ontdek je welke detectors betaalbaar én goed zijn.

Hoeveel kost een goedkope metaaldetector?

Hoeveel een goedkope metaaldetector kost is afhankelijk van de eisen die je aan een metaaldetector stelt. Wanneer je een metaaldetector wilt met uitgebreide instellingen en veel opties, is het moeilijker om een goedkoop model te vinden. De meeste goedkope modellen zijn ook meteen metaaldetectors voor beginners, die vooral zijn voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Een goedkope metaaldetector is in de eerste plaats natuurlijk niet duur en is daarnaast ook gemakkelijk te bedienen.

Gemiddeld kost een betaalbare én kwalitatieve metaaldetector tussen de €200 en €400. Er zijn ook nog goedkopere modellen, maar hier lever je vaak wel in op kwaliteit. Onder andere merken als Teknetics en Quest hebben zeer betaalbare modellen in het assortiment.

De belangrijkste aandachtspunten

Natuurlijk let je op de prijs bij het vinden van een goedkope metaaldetector. Maar er zijn ook andere aandachtspunten waar je op moet letten bij het vinden van een betaalbare detector. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

 • Diepgang: hoe beter de diepgang, hoe meer mogelijkheden je hebt om waardevolle objecten te vinden. Een metaaldetector kan nog zo goedkoop zijn, maar met een matige diepgang heb je hier niet veel aan.
 • Frequentie: een frequentie van 12 kHz of meer is ideaal voor het zoeken naar muntjes, sieraden en goud. Een lagere frequentie is geschikt voor het zoeken naar grotere objecten.
 • Discriminatie: hoe meer mogelijkheden je hebt met discriminatie, hoe meer je kunt vinden en hoe makkelijker dit wordt.
 • Gebruiksgemak: een goedkope metaaldetector moet ook gemakkelijk te bedienen zijn. Let niet alleen op handvat, maar ook op het display en het bedieningspaneel.

de goedkope metaaldetector Top 5

Een metaaldetector kopen die niet alleen goed is, maar ook goedkoop? Dat kan vanwege het zeer ruime aanbod lastig zijn. Om je zoektocht makkelijker te maken vind je hier een overzicht van de Top 5 goedkope metaaldetectors. Zo weet je zeker dat je een metaaldetectiemachine kiest die niet alleen betaalbaar is, maar waar je ook mooie zoekresultaten mee kunt behalen.

1: Garrett Ace 200i: €219,95

Goedkope metaaldetector - Garrett Ace 200iGarrett behoort al jaren tot de best verkochte merken op het gebied van metaaldetectors en ook de Garrett Ace 200i is een van de topmodellen die niet alleen betaalbaar is, maar ook zeer goede kwaliteit heeft. De metaaldetector heeft 3 zoekstanden voor juwelen, munten en alle metalen. Daarnaast is er sprake van een voorwerp identificatie, waarmee het heel makkelijk is objecten af te lezen op het display. Verder is er ook een diepte indicator waarmee je direct ziet hoe diep het object ligt. Dit is handige informatie waarmee een zoektocht een stuk makkelijker wordt. Verder is het heel goed mogelijk om ongewenste ijzeren objecten uit te sluiten, zodat je niet graaft voor iedere bierdop en spijker.

De Garrett metaaldetector maakt het mogelijk om de gevoeligheid (diepte) zelf bij te stellen. Dit is ook het geval bij de discriminatie. De Garrett Ace 200i wordt vooral geroemd vanwege de snelle reactietijd: op deze manier worden ook objecten opgemerkt die dicht naast elkaar liggen en zo loop je niets mis. Dankzij de waterdichte zoekspoel is het mogelijk om de machine aan de waterkant te gebruiken. Het is niet mogelijk geheel onder water te gaan met de detector. De belangrijkste kenmerken van de Garrett Ace 200i:

 • Frequentie: 6,5 kHz
 • Zoekstanden: 3 (alle metalen, juwelen, munten)
 • Gewicht: 1,2 kg
 • Doelgroep: starters, volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

2: Teknetics Eurotek: €179,95

Teknetics EurotekTeknetics is een van de A-merken waar het heel goed mogelijk is een betaalbare metaaldetector aan te schaffen die daarnaast ook zeer kwalitatief is. De Teknetics Eurotek staat dan ook bekend als een detector met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De metaaldetector is niet alleen gemakkelijk te bedienen, maar is ook voorzien van een aantal handige extra’s waar je tijdens je zoektochten optimaal van kunt gaan profiteren. Het apparaat heeft twee zoekstanden: alle metalen en discriminatie, maar beschikt ook over numerieke voorwerpidentificatie. Hiermee is het makkelijk om het object te herkennen.

Deze Teknetics metaaldetector heeft een goede reactiesnelheid waardoor meerdere, naast elkaar liggende objecten, allemaal worden gedetecteerd. Verder is de waterdichte zoekspoel ook geschikt om in ondiep water te gebruiken. De Teknetics Eurotek is voorzien van een geheugen waardoor het erg eenvoudig is het apparaat in de gewenste instellingen te laten staan, zodat je dit niet telkens opnieuw hoeft in te stellen. De belangrijkste kenmerken van de Teknetics Eurotek:

 • Frequentie: 7,81 kHz
 • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatie)
 • Gewicht: 1,0 kg
 • Doelgroep: starters, volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar

3: Quest X10: €199,95

Goedkope metaaldetector - Quest X10Op zoek naar een betaalbare metaaldetector voor het hele gezin? De Quest X10 voldoet mogelijk aan al je eisen. Deze metaaldetector is makkelijk te bedienen, betaalbaar en is daarnaast ook voorzien van de nieuwste technologieën. Een ander groot voordeel is de aanwezigheid van een ingebouwde lithiumbatterij, die oplaadbaar is via USB. Je doet 18 uur met een volle accu. De metaal detector heeft een spatwaterdicht design waardoor het mogelijk is om ook in de regen of aan de waterkant te zoeken. De Quest X10 is zeer licht van gewicht en daardoor ook voor kleinere kinderen te gebruiken.

Met de Quest metaaldetector kies je voor een detectiemachine met een aantal verbeteringen ten opzichte van de Quest X5. Het model heeft meerdere audiotonen, maar kun je ook gebruik maken van een extra signaal voor het detecteren van dieper gelegen objecten. Verder is het mogelijk om je eigen zoekmodus in te stellen, zodat deze helemaal naar wens is. De belangrijkste kenmerken van de Quest X10:

 • Frequentie: 12 kHz
 • Zoekstanden: 4 (alle metalen, juwelen, munten, custom modus)
 • Gewicht: 950 gram
 • Doelgroep: starters, volwassenen, kinderen vanaf 5 jaar

4: C.Scope CS440XD: €159,95

C.Scope CS440XDDe C.Scope CS440XD is vooral een goede keuze wanneer je nieuw bent in de wereld van metaaldetectie. Deze analoge metaaldetector is makkelijk in gebruik en is voorzien van de belangrijkste functies. Door de eenvoudige bediening met twee knoppen en de mogelijkheid om alle soorten metaal te detecteren behoort deze C.Scope metaaldetector tot de betere goedkope modellen. De metaaldetector heeft een waterdichte zoekspoel waardoor het mogelijk is in ondiep water te zoeken. Met de CS440XD is het ook mogelijk ijzer te discrimineren, waardoor de detector niet meer op spijkers reageert.

Met dit model kies je voor een detector met een gemiddelde zoekdiepte van 20 centimeter. Munten, juwelen en andere waardevolle metalen op deze diepte worden dan ook makkelijk detecteert. Grote voorwerpen worden gedetecteerd tot een meter diep. De belangrijkste kenmerken van de C.Scope CS440XD:

 • Frequentie: 17 kHz
 • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatiemodus)
 • Gewicht: 1,15 kg
 • Doelgroep: starters, volwassenen, kinderen vanaf 7 jaar

5: Bounty Hunter Lone Star Pro: €199,95

Bounty Hunter Lone Star ProDe Bounty Hunter Lone Star Pro is een zeer eenvoudig te bedienen metaal detector die je alleen maar aan hoeft te zetten en daarna direct te gebruiken is. De digitale detector is voorzien van de belangrijkste functies en is zeer licht van gewicht. Daardoor is het model gemakkelijk te gebruiken voor kinderen. Deze detector heeft een zeer duidelijke metaalonderscheiding in 9 categorieën en 3 onderscheidingstonen. Je kunt hierdoor zeer makkelijk onderscheiden of je met ijzer of een waardevol metaal te maken hebt.

De Bounty Hunter metaaldetector werkt op een 9V batterij die tot 25 uur mee kan gaan. Daarnaast is het mogelijk om overal te zoeken naar waardevolle objecten, ook aan het strand (niet in het water). De makkelijke bediening en het duidelijke display zorgen ervoor dat je het gebruik van het toestel snel onder de knie hebt en dat je mooie voorwerpen kunt gaan zoeken. De belangrijkste kenmerken van de Bounty Hunter Lone Star Pro:

 • Frequentie: 7,7 kHz
 • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatie)
 • Gewicht: 1,0 kg
 • Doelgroep: Starters en kinderen vanaf 12 jaar

Waar koop je een goedkope metaaldetector?

Een goedkope metaaldetector kopen kan bij verschillende (web)winkels. Het is gemakkelijk om te zoeken naar een metaaldetector in jouw gewenste prijscategorie. Je bent ook in de gelegenheid om te zoeken op een specifiek merk. Wil je een betaalbare metaaldetector van een topmerk uit de Top 5? Dan kun je hier ook eenvoudig op filteren bij de meeste webshops. Hoeveel je betaalt voor een goedkope metaaldetector is vooral afhankelijk van wat jouw budget is, maar ook welke instellingen jij belangrijk vindt. Uiteraard loont het om de metaaldetector aanbiedingen in de gaten te hoduen.

Wil je een metaaldetector kopen die niet alleen goed is, maar ook betaalbaar? Dat is heel goed mogelijk: met bovenstaande Top 5 ben je in staat om een kwalitatieve en goedkope metaaldetector aan te schaffen waarmee je direct op pad kunt en mooie, waardevolle objecten kunt vinden.