Golden Mask 4 WD Pro WS105 metaaldetector

Wil je graag een krachtige metaaldetector aanschaffen? Een van de mogelijkheden die je hebt is de Golden Mask 4 WD Pro WS105 metaaldetector. Het toestel staat bekend als zeer krachtig, waardoor het voor gevorderden een ideaal hulpmiddel is in de zoektocht naar een kwalitatieve metaaldetector. Wil je meer weten over deze metaal detector? Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie, zoals de technische specificaties, de voor- en de nadelen. Met deze informatie is het nog beter mogelijk om een goede keuze te maken.

Golden Mask metaaldetector

De Golden Mask 4 WD Pro WS105 is een metaaldetector met een 4-delige carbon stelenset, een kleine bedieningskast, draadloze hoofdtelefoon en een goede zoekspoel die je zelf kunt uitkiezen. De detector heeft onder andere een multi-tone schakelaar: hiermee kies je gemakkelijk en snel voor meerdere toonhoogten voor zowel ferro als non-ferro materialen. Het toestel is voornamelijk geschikt voor gevorderden en is allround toepasbaar, onder andere op akkers en kleine zoekterreinen.

In de doos

  • Golden Mask 4 WD Pro WS105
  • Hoofdtelefoon
  • Oplaadpack NiMH
  • Handleiding

Installatie van de Golden Mask 4 WD Pro WS105

De installatie van deze analoge metaaldetector stelt niet veel voor en dit heb je dan ook snel geregeld. Het apparaat kan vrijwel meteen in gebruik genomen worden. In ieder geval  is het wel slim om de handleiding nog even door te nemen voor het eerste gebruik. Op deze manier kun je de metaal detector tot zijn volle potentie benutten en behaal je de beste resultaten.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: instelbaar op 8 of 18 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 56 cm tot 138 cm
  • Batterij: 10x 1,2V NiMH batterijen
  • Gewicht: 1,6 kg

Bediening en onderhoud

Golden Mask 4 WD Pro WS105 metaaldetectorDe bediening van deze Golden Mask metaaldetector werkt via de bedieningskast die aan de steel is bevestigd. Dit model heeft namelijk een analoge bediening en dit betekent dat er geen sprake is van een scherm waar je informatie op afleest. De detector heeft meerdere draaiknoppen waarmee je instellingen doorvoert, zoals de frequentie, het discriminatie-level en de grondbalans. Ook is het met een schakelaar heel makkelijk om tussen 8 en 18 kHz te kiezen. De Golden Mask 4 WD Pro WS105 heeft ook een batterij-indicator die aanspringt zodra de batterij bijna leeg is.

Dit model is, net als heel veel andere metaaldetectors, zeer eenvoudig te onderhouden. Het netjes opruimen van de detector op een droge plek is een van de belangrijkste aspecten van het metaal detector onderhoud. Daarnaast is het ook belangrijk om de batterijen in de gaten te houden: zo kom je nooit met lege batterijen te staan tijdens een zoektocht.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de Golden Mask 4 WD Pro WS105? Deze detector heeft als belangrijkste voordeel dat je kiest voor een zeer krachtig exemplaar met veel mogelijkheden. De detector is voorzien van audio frequentie waarmee het mogelijk is om de toonhoogte goed in te stellen op een gewenst niveau. Daarnaast is het bij deze detector mogelijk om zelf een geschikte zoekspoel te kiezen. Hierin heb je dan ook genoeg mogelijkheden. Wil je een zoekspoel aanschaffen, kijk dan ook eens naar andere handige accessoires.

Heeft de Golden Mask 4 WD Pro WS105 detector dan ook nadelen? Het model is niet geschikt voor beginners, maar is echt gemaakt voor de wat meer ervaren detectorist. Een beginnende metaalzoeker zal het gebruik van deze metaaldetectiemachine dan ook moeilijker onder de knie krijgen. Daarnaast is deze detector niet voorzien van een LCD-scherm waar onder andere de numerieke voorwerpidentificatie op staat. Voor de een een nadeel, maar voor diegene die puur op geluid lopen wellicht minder noodzakelijk.

Conclusie Golden Mask 4 WD Pro WS105

Voor de gevorderde detectorist is het zeker een aanrader om eens te kijken naar de Golden Mask 4 WD Pro WS105 en de mogelijkheden met deze detector. De detector biedt vrijwel alles wat je mag verwachten van een exemplaar in deze prijsklasse. Voor nog meer gemak kun je er ook voor kiezen om een detector met LCD-scherm aan te schaffen. Voor kinderen zou de Renkforce MD 100 een leuk alternatief kunnen zijn.