MacGyver Target metaaldetector

Ben je op zoek naar een goedkope metaaldetector waar je direct mee aan de slag kunt gaan zonder dat het je teveel moeite kost? Er zijn in dit geval een aantal aantrekkelijke mogelijkheden en onder andere de MacGyver Target metaaldetector is hier een voorbeeld van. Dit toestel is betaalbaar en makkelijk in gebruik: hierdoor is de detector mogelijk een goede aankoop voor iedere beginner. Ben je benieuwd naar meer informatie over deze detector? Je kunt hier alle technische specificaties lezen, evenals de voor- en nadelen. Zo maak je een goed overwogen keuze.

MacGyver metaaldetector

De MacGyver Target is een metaaldetector van het merk MacGyver. De detector is een detector met een ingebouwde pinpointer en een waterdicht zoekspoel. Het is dan ook heel goed mogelijk om zeer nauwkeurig te zoeken. Het is vrij bijzonder dat een goedkope detector als de Target is voorzien van deze functionaliteiten. Hiermee maak je iedere zoektocht makkelijker en hoef je nooit onnodig te graven. De detector is gevoelig voor munten tot 20 cm en dieper voor grotere objecten en de waterdichte zoekschijf heeft een omvang van 19 cm.

In de doos

  • MacGyver Target
  • Handleiding

Installatie van de MacGyver Target

Deze MacGyver metaaldetector is een makkelijk apparaat die je vrijwel meteen in gebruik kunt nemen. Het enige wat je hoeft te doen is de detector aanzetten: daarna is het heel goed mogelijk om deze direct te gebruiken. Het is wel aan te raden om de handleiding door te nemen, zodat je goed op de hoogte bent van alle belangrijke functies en andere informatie voordat je gaat schatzoeken.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekstanden: alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterijen
  • Gewicht: 1,5 kg

Bediening en onderhoud

MacGyver Target metaaldetectorWanneer je kiest voor deze MacGyver metaaldetector kies je voor een analoge detector met een eenvoudige bediening die je snel onder de knie hebt. Aan de steel zit een bedieningspaneel dat bestaat uit een meter met draaiknoppen. Hiermee zet je de detector aan en uit, maar regel je ook de discriminatie en kun je het volume aanpassen. Verder vind je op het bedieningspaneel ook een ingang voor een hoofdtelefoon en is de rode knop voor het gebruik van de pinpoint-functie.

Qua onderhoud aan een metaaldetector is er niet veel wat je moet doen aan de MacGyver Target. De detector kan goed tegen een stootje en kan daardoor ook zeer lang meegaan. Om de levensduur zoveel mogelijk te verlengen is het slim de detector na gebruik uit te zetten en netjes op te bergen. Je kunt gebruik maken van de batterij-indicator die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is; zo kom je nooit met lege batterij te staan.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de MacGyver Target is dat deze detector uitgerust is met een pinpoint-functie. Dit is een uitgebreide functie voor een metaal detector in deze prijsklasse. Met pinpoint is het mogelijk om de locatie van het voorwerp nog nauwkeuriger te bepalen zodat je zeker weet dat je niet voor niets gaat graven. De detector is daarnaast ook voorzien van een eenvoudige bediening die je ook als beginnende detectorist snel onder de knie hebt.

Een mogelijk nadeel van deze metaaldetectiemachine r is dat de detector niet wordt geleverd met batterijen: deze moet je zelf nog aanschaffen. Daarnaast is het toestel vooral handig voor het opsporen van muntjes en andere kleine objecten die niet al te diep liggen.

Conclusie MacGyver Target

Een metaaldetector als de MacGyver Target is een ideaal opstartmodel voor de beginnende metaalzoeker. Dit apparaat biedt de belangrijkste basisfuncties en een handige extra als de pinpoint-functie. De eenvoudige bediening draagt daarnaast ook bij aan het gemak. Het is dan ook zeker aan te raden om de MacGyver Target te bekijken en deze te vergelijken met andere modellen in deze prijsklasse, onder andere van het merk Maclean. Daarnaast kun je ook eens kijken naar de Renkforce MD 5000 of de Velleman CS100N metaaldetector.