Maclean MCE101 metaaldetector

In sommige gevallen heb je niet veel baat bij een grote metaaldetector die je wat lastiger overal mee naartoe kunt nemen. Dit is niet het geval met een kleine detector die je eenvoudig in je hand kunt vasthouden. Een voorbeeld van een compacte en zeer eenvoudig draagbare metaaldetector is de Maclean MCE101 metaaldetector. Op deze pagina vind je een duidelijke productbeschrijving met daarin de belangrijkste informatie over dit exemplaar.

Maclean MCE101 metaaldetector

Met de Maclean MCE101 kies je voor een compacte handdetector. Deze metaaldetector is onder andere te gebruiken voor veiligheidscontrole of algemene zoekacties. Het apparaat geeft een hoorbaar of visueel alarm wanneer er metaal wordt gedetecteerd. Verder detecteert deze hand metaaldetector ook kleine munten en grotere stalen voorwerpen en werkt het toestel op batterijen. De indicatie van het batterijverbruik wordt op de detector aangegeven.

In de doos

  • Maclean MCE101
  • Handleiding

Installatie van de Maclean MCE101

Het toestel heeft geen installatie nodig en kan meteen gebruikt worden en dit maakt deze detector een zeer gebruiksvriendelijk exemplaar. Vooral voor veiligheidscontrole is het erg handig om deze metaal detector te gebruiken, aangezien je geen tijd kwijt bent aan de installatie. Ook spreekt het gebruik van de detector voor zich.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: <22,5 kHz + 10%
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Batterij: 1x 9V batterij

Bediening en onderhoud

Maclean MCE101 metaaldetectorHet bedienen van de detector van Maclean spreekt grotendeels voor zich. Aan de zijkant van het handvat zit een aan/uitknop. Staat de handdetector aan, dan kun je deze heel gemakkelijk over een voorwerp of persoon heen bewegen. Zodra er metaal wordt gedetecteerd, is dit hoorbaar en zichtbaar aan de metaaldetector. In dit geval kan actie ondernomen worden. Het gebruik van een detector als de Maclean MCE101 is vooral aan te raden op massa-evenementen waar wethandhavingsdiensten aanwezig zijn voor controle.

Daarnaast stelt het onderhoud van dit toestel weinig voor. Ook is deze hand metaaldetector is zeer compact en kan goed tegen een stootje, waardoor je nauwelijks tijd kwijt bent aan onderhoud. En ben je klaar met zoeken? Maak dan de detector schoon en berg hem goed op.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de Maclean MCE101 is dat deze metaal detector zeer goed inzetbaar is bij controles. Zo geeft het apparaat zeer makkelijk aan of iemand een mes of ander wapen op zak heeft. De handdetector ligt daarnaast erg prettig in de hand en is ook zeer eenvoudig in gebruik, waardoor er geen uitgebreide uitleg nodig is. Daarbij wordt detector geleverd met een polsband waardoor je de detector makkelijk langere tijd bij je draagt.

De handdetector is vooral geschikt voor controles en algemene zoekacties en wat minder voor de hobbyist die op zoek wil gaan naar goud en andere metalen. Verder wordt de aanwezigheid van metaal alleen via een geluid of optisch aangegeven. Wel jammer is dat de batterij niet meegeleverd is en je deze zelf nog apart moet aanschaffen.

Conclusie Maclean MCE101

De Maclean MCE101 is vooral een uitstekende keuze wanneer wetshandhaving op grote evenementen aanwezig moet zijn om de orde en veiligheid te bewaren. Ook voor algemene veiligheidscontroles is het toestel een aanrader. Voor hobby of professioneel metaalzoeken is deze detector minder geschikt. Hiervoor kun je beter kijken naar bijvoorbeeld de Maclean MCE965, Teknetics Delta 4000 en de MD Coinfinder.