Maclean MCE930 metaaldetector

Iedere zoeker naar metalen voorwerpen heeft baat bij het aanschaffen van een goed hulpmiddel. En wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar hulpmiddel is het goed mogelijk om een van de Maclean metaaldetectors aan te schaffen. Maclean is een merk dat bekend staat om de productie van voordelige detectors die perfect zijn voor de beginners. Ben je op zoek naar je eerste metaaldetector? Dan kan het zeker lonen om eens in het assortiment van dit merk te kijken. Een van je opties in dit geval is de Maclean MCE930 metaaldetector. Op deze pagina vind je de complete productbeschrijving van dit model.

Maclean MCE930 metaaldetector

De Maclean MCE930 is een geavanceerde metaaldetector die in 2015 op de markt is gekomen. Deze detector is een prettig hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar metalen voorwerpen: of dit nu in vloeren of muren is of in de grond. Het toestel heeft een concentrische spoel met een omvang van 24 cm: deze vernieuwde zoekspoel zorgt ervoor dat je nog preciezer kunt gaan zoeken. De detector is voorzien van een handmatige grondbalans, een pinpoint en 12 gevoeligheidsniveaus.

In de doos

  • Maclean MCE930
  • Handleiding

Installatie van de Maclean MCE930

Het kost nauwelijks tijd om dit metaaldetectie apparaat voor het eerst in gebruik te nemen. Deze detector is zo goed als kant-en-klaar en een ingewikkelde installatie is dan ook niet nodig. Zodra je jouw nieuwste aanwinst uit de verpakking haalt kun je hier vrijwel meteen mee aan de slag. Je kunt de steel nog aanpassen aan je lengte zodat je optimaal gebruik kunt gaan maken van het model.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 6,5 – 6,7 kHz
  • Zoekstanden: alle metalen, discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterijen
  • Gewicht: 3,1 kg

Bediening en onderhoud

Maclean MCE930 metaaldetectorDe bediening van deze Maclean metaaldetector is eenvoudig en beginners hebben dit dan ook snel onder de knie. De detector is voorzien van een bedieningspaneel met een duidelijke display: onder het scherm bevinden zich enkele knoppen waarmee je heel gemakkelijk kunt navigeren. Ook is het hiermee erg eenvoudig om bepaalde instellingen door te voeren. Daarnaast beschikt het toestel over een grafische doelidentificatie. Het is daardoor nog makkelijker om de metaaldetector te bedienen.

Een metaal detector als deze is erg sterk en is daardoor goed bestand tegen allerlei invloeden. Toch is het belangrijk de detector op te bergen na gebruik; het liefst op een droge en veilige plek. Zo haal je het optimale uit de levensduur van je toestel. Zorg er ook voor dat je de batterij in de gaten houdt: op deze manier kom je nooit met een lege batterij te staan tijdens je zoektochten. Extra metaaldetectie accessoires zijn altijd bij te bestellen.

Voor- en nadelen

De eenvoudige bediening en de aanwezigheid van een handig scherm zijn de belangrijkste voordelen van deze metaaldetector. De Maclean MCE930 heeft daarnaast ook 12 gevoeligheidsniveaus en is hiermee een stuk uitgebreider dan de MCE965. Verder is de detector ook voorzien van een handige armsteun waardoor je langere tijd achter elkaar comfortabel gebruik kunt maken van het apparaat.

Een mogelijk nadeel van deze metaal detector is dat het scherm in het begin wellicht voor wat onduidelijkheid zorgt, omdat hier veel verschillende informatie op zichtbaar is. Daarnaast is de handleiding in het Engels en Pools, waardoor het soms lastig kan zijn om bepaalde informatie over een detector meteen te begrijpen.

Conclusie Maclean MCE930

Met de Maclean MCE930 kies je voor een goed instapmodel die het gebruik van een metaaldetector heel gemakkelijk maakt. Heel veel zaken zijn geautomatiseerd en dit zorgt voor nog meer gemak. Het kost wellicht wat meer tijd om de werking en instellingen van deze detector helemaal te begrijpen, maar daarna maak je hier heel gemakkelijk gebruik van. Het model is dan ook zeker een aanrader voor de beginner. Daarnaast zou je kunnen kijken naar de C.Scope 770XD of de Teknetics Patriot metaaldetector.