Maclean MCE940 GOLD metaaldetector

Wanneer je een hulpmiddel zoekt voor het vinden van metalen voorwerpen is de Maclean MCE940 GOLD metaaldetector een van je mogelijkheden. Deze gouddetector is een van de innovatieve metaaldetectors van het merk Maclean en biedt uitgebreide mogelijkheden. Wil meer weten over dit model zoals de technische specificaties, de voor- en de nadelen? Op deze pagina vind je de complete productbeschrijving en ben je in staat om de best mogelijke keuze te maken in je zoektocht naar een nieuwe metaaldetector.

Maclean MCE940 GOLD metaaldetector

Met de Maclean MCE940 GOLD kies je voor een nieuwe, innovatieve en professionele metaaldetector voor goud van het merk Maclean Energy. De detector is volledig berstelbaar met 10 gevoeligheidsniveaus, heeft handmatige grondbalans, pinpoint en handmatige en automatische tweakpoints. Het apparaat combineert technologie met een licht design waarmee het heel goed mogelijk is lange tijd gebruik te maken van deze nieuwe aanwinst. Daarnaast heeft de detector een waterdichte zoekspoel en is het toestel zeer geschikt voor het vinden van alle soorten metaal.

In de doos

  • Maclean MCE940 GOLD
  • Handleiding

Installatie van de Maclean MCE940 GOLD

Voordat je de metaaldetectiemachine in gebruik neemt, is het belangrijk om de meegeleverde handleiding door te nemen. Hier staat interessante informatie in over de metaaldetector en het eerste gebruik: zo leer je de gouddetector nog beter begrijpen en kun je hier direct optimaal gebruik van maken. Er komt verder geen ingewikkelde installatie kijken voor het eerste gebruik van het apparaat.

Technische specificaties

  • Zoekstanden: 2 (metaal, discriminatie)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 105 cm tot 120 cm
  • Batterij:2 x 9V batterijen
  • Gewicht: 0,9 kg

Bediening en onderhoud

Maclean MCE940 GOLD metaaldetectorDeze metaaldetector van Maclean heeft een makkelijke bediening door middel van een paneel dat aan de steel is bevestigd. De analoge bediening met draaiknoppen maakt het mogelijk om gemakkelijk en snel instellingen door te voeren. De eerste knop is voor het instellen van de discriminatie, de tweede voor de grondbalans en de derde voor het gevoeligheidsniveau: hierbij heb je de keuze uit 10 niveaus. Verder is er een volumeknop en een batterij-indicator die aangeeft wanneer het tijd is de batterij te vervangen.

Het onderhoud van deze metaal detector is erg gemakkelijk en kost dan ook niet veel tijd. De detector opbergen na gebruik is een van de belangrijkste aandachtspunten in het onderhoud: zo maak je optimaal gebruik van deze detector. Verder is het slim om de batterij in de gaten te houden: zo kom je nooit met een lege batterij te staan tijdens een van je zoektochten.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Maclean MCE940 GOLD is het eenvoudige gebruik: de analoge draaiknoppen zorgen ervoor dat de detector ook door kinderen makkelijk gebruikt kan worden. Daarnaast is ook het zeer lage gewicht een belangrijk voordeel waar je bij ieder gebruik weer van profiteert. De grote zoekspoel is ook een voordeel: deze is waterdicht en zoekt alle metalen in de grond.

Een nadeel van deze goud detector is dat de batterijen niet standaard worden meegeleverd; deze moet je zelf apart nog aanschaffen. Verder is de lengte van de steel instelbaar tot 120 cm: er zijn modellen die uitschuifbaar zijn tot 135 cm of meer.

Conclusie Maclean MCE940 GOLD

Er zijn veel verschillende metaaldetectors verkrijgbaar: en wanneer je kiest voor de Maclean MCE940 GOLD ben je vooral als beginner verzekerd van kwaliteit voor een lage prijs. Ook jonge enthousiaste schatzoekers kunnen dit makkelijke instapmodel aanschaffen. Zoek je een andere goedkope metaaldetector, kijk dan eens naar de MacGyver Target metaaldetector.