Maclean MCE965 metaaldetector

Wil je starten met metaalzoeken maar schaf je liever niet meteen een dure goud detector aan? Het is ook heel goed mogelijk om te starten met een wat beter te betalen exemplaar, zodat je volop kunt kennismaken met de wereld van metaaldetectie. Een model als de Maclean MCE965 metaaldetector is niet alleen betaalbaar, maar biedt ook de belangrijkste basisfuncties die je nodig hebt om een goede start te kunnen maken.

Maclean MCE965 metaaldetector

De MCE965 is een analoge metaaldetector van het merk Maclean. Deze detector is een handig hulpmiddel in het zoeken naar metalen voorwerpen zoals brons, zilver en goud. Het detecteert niet alleen metalen munten, maar ook stalen balken in vloeren of muren. Dit maakt het toestel zeer goed inzetbaar op tal van manieren. De betaalbaarheid van deze metaal detector is een belangrijke reden waarom het voor beginners een goede aankoop is. Je kut op je gemak kennismaken met metaaldetectie: dit model maakt het gebruik erg gemakkelijk.

In de doos

  • Maclean MCE965
  • Handleiding

Installatie van de Maclean MCE965

Een metaaldetector als deze heeft geen ingewikkelde installatie nodig: je kunt bijna meteen gebruik gaan maken van je nieuwe aanwinst. Het enige wat je hoeft te doen is het koppelen van het bedieningspaneel aan de zoekspoel: dit doe je met een kabel; deze hoef je alleen nog maar aan te sluiten. Daarna kun je jouw detector gaan gebruiken.

Technische specificaties

  • Zoekstanden: alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 78 cm tot 106 cm
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1,5 kg

Bediening en onderhoud

Maclean MCE965 metaaldetectorHet is erg eenvoudig om deze Maclean metaaldetector te bedienen: deze analoge detector is voorzien van een makkelijk bedieningspaneel met draaiknoppen. Hiermee kun je onder andere de discriminatie instellen. Op de meter in het midden kun je het gevoeligheidsniveau aflezen. Verder is het nog mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten op je detector, zodat je niet afgeleid bent wanneer je in een drukke omgeving gaat zoeken.

Het onderhoud van deze metaal detector stelt niet veel voor: het is een sterke detector die goed tegen een stootje kan. Het is belangrijk om het apparaat na gebruik netjes op te bergen, bij voorkeur op een droge plek. Op deze manier haal je het optimale uit de levensduur van je detector. Het bedieningspaneel heeft ook een batterij-indicator die aanspringt zodra de batterij bijna leeg is. Zo weet je wanneer het tijd is de batterijen te vervangen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Maclean MCE965 is de prijs: de detector behoort tot de laagste prijsklasse en dit betekent dat je niet veel geld uit hoeft te geven voor een prima instapmodel detector. Verder kun je de meetresultaten heel gemakkelijk en duidelijk aflezen op de indicator en hoor je een akoestisch signaal zodra je op een metalen voorwerp stuit: de bediening is dan ook erg eenvoudig.

Een mogelijk nadeel van deze metaaldetector is dat de batterij niet meegeleverd wordt; deze moet je apart nog aanschaffen: het gaat om een 9V batterij. Daarnaast geeft de batterij-indicator alleen aan wanneer de batterij bijna leeg is. Je moet daardoor altijd een nieuw set batterijen meenemen om te voorkomen dat je met een lege batterij komt te staan. Ook komt de handleiding alleen in het Engels en Pools, waardoor het wellicht lastiger is om alles direct te begrijpen.

Conclusie Maclean MCE965

Ben je een beginnende metaalzoeker? Dan is de Maclean MCE965 zeker een aanrader: deze metaal detector is betaalbaar, eenvoudig te gebruiken en voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Je hebt niet te maken met een hoogstaande detector die allerlei extra functionaliteiten biedt: hiervoor kun je ook kijken naar andere detectors in het assortiment van de fabrikant of bij een van de andere beschikbare merken. Vergelijk dit model bijvoorbeeld eens met de C.Scope CS3MXI Pro en de Velleman CS400 metaaldetector, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet.