Maclean MCE972 metaaldetector

Wanneer je niet teveel geld uit wilt geven aan je eerste metaaldetector, kom je al snel uit bij de metaaldetectors van het merk Maclean. Dit merk maakt al jaren betaalbare metaaldetectors van prima kwaliteit, waarmee je als beginner direct aan de slag kunt met het zoeken naar munten en andere metalen. Een van de meer geavanceerde merken waar je voor kunt kiezen is de Maclean MCE972 metaaldetector. Het toestel is te gebruiken voor het detecteren van alle metalen en maakt het vinden hiervan een stuk makkelijker. Meer weten over het model? Hier lees je alles wat je moet weten.

Maclean MCE972 metaaldetector

Met de Maclean MCE972 kies je voor een van de geavanceerde detectors van het merk Maclean Energy. De detector is een perfect hulpmiddel wanneer je op laagdrempelige wijze op zoek wilt gaan naar metalen voorwerpen. Deze metaaldetectiemachine is onder andere ideaal voor het vinden van munten, maar is ook handig voor het detecteren van stalen balken in muren en vloeren. Het apparaat heeft een analoge display en is ook uitgerust met een zoekspoel van 22 centimeter.

In de doos

  • Maclean MCE972
  • Handleiding

Installatie van de Maclean MCE972

Wanneer je jouw nieuwe aanwinst binnen krijgt is het logisch dat je hier zo snel mogelijk gebruik van wilt gaan maken. En dat kan met dit apparaat, want er is geen ingewikkelde metaaldetector installatie nodig die veel tijd kost. Je kunt vrijwel meteen aan de slag met de detector zodra je deze uit de verpakking haalt. Je kunt de (engelstalige) handleiding nog doornemen voor het eerste gebruik, zodat je zeker weet dat de detector tot zijn volle potentie gebruikt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 6,7 kHz
  • Zoekstanden: alle metalen, discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterijen
  • Gewicht: 2,5 kg

Bediening en onderhoud

Maclean MCE972 metaaldetectorDe bediening van deze Maclean metaal detector gebeurt door middel van een bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is. Hiermee kun je niet alleen gemakkelijk wijzigingen doorvoeren, zoals de discriminatie van bepaalde metalen. Daarnaast is het mogelijk om een nauwkeurige identificatie te krijgen van het voorwerp waar je metaal detector op gestuit is. De detector biedt ook een handmatige grondbalans waardoor het mogelijk is de detector voor moeilijke oppervlakken te configureren. De waterdichte zoekspoel maakt het zoeken in vochtige omstandigheden ook goed mogelijk. Verder kun je de steel eenvoudig instellen voor optimaal gebruiksgemak.

Je hoeft niet veel onderhoud te verrichten aan de Maclean MCE972. Het enige wat belangrijk is, is het opbergen van de detector na gebruik. Is deze vochtig? Maak hem dan nog even droog met een doekje. Op deze manier is het goed mogelijk om alles uit de levensduur van je nieuwe machine te halen.

Voordelen en nadelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Maclean MCE972? Deze metaaldetector is redelijk uitgebreid voor de lage prijs. Je kunt gebruik maken van 12 gevoeligheidsniveaus, handmatige grondbalans, discriminatie en pinpointing. Op deze manier is het goed mogelijk om zeer nauwkeurig te zoeken naar metalen voorwerpen.

Een mogelijk nadeel van deze metaal detector is dat de batterijen niet standaard meegeleverd worden: deze moet je nog apart aanschaffen. Verder is het vooral in het begin wat lastig om de bediening van deze detector te snappen. Na een paar keer gebruik zal dit snel beter gaan.

Conclusie Maclean MCE972

De MCE972 is een geavanceerde metaaldetector van Maclean Energy: je krijgt te maken met veel handige functies waarmee iedere zoektocht een stuk eenvoudiger wordt. De detector is ook in vochtige omstandigheden goed te gebruiken. Het is voor beginners dan ook zeker een aanrader om deze detector aan te schaffen. Het gebruik van de detector is in het begin wellicht wat lastig, maar dit krijg je snel onder de knie. Metaaldetectors vergelijken? De Velleman Treasure Hunter CS50 voor kinderen en de Renkforce MD 5000 metaaldetector zijn wellicht ook de moeite waard.