Maclean MCE991 metaaldetector

Metaaldetectors zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het is daardoor goed mogelijk om precies de detector aan te schaffen die jij in gedachten hebt. Wil je een betaalbaar instapmodel aanschaffen? In dit geval heb je meerdere mogelijkheden. Een van je opties is de Maclean MCE991 metaaldetector. Dit type is niet alleen betaalbaar, maar biedt ook de belangrijkste basisfuncties die een metaaldetectiemachine moet hebben. Hier lees je alle belangrijke informatie over deze metaaldetector en is het nog makkelijker om te bepalen of dit exemplaar voor jou de juiste keuze is.

Maclean MCE991 metaaldetector

De Maclean MCE991 is een analoge metaaldetector van het merk Maclean. Dit merk maakt metaaldetectors in de lagere prijsklasse, zonder dat je heel veel kwaliteit inlevert. Je bent als beginner dan ook verzekerd van een goede aankoop waar je lange tijd gebruik van kunt gaan maken. Het toestel biedt de gebruiker verschillende handige voordelen waardoor je volop aan de slag kunt met het zoeken naar waardevolle voorwerpen. Dit toestel detecteert kleine objecten tot 10 cm, middelgrote objecten tot 25 cm, grote objecten tot 40 cm en zeer grote objecten tot 120 cm.

In de doos

  • Maclean MCE991
  • Handleiding

Installatie van de Maclean MCE991

Wat moet je doen voordat je deze metaal detector in gebruik kunt gaan nemen? Er zijn nauwelijks handelingen vereist omdat je vrijwel meteen aan de slag kunt gaan met zoeken. Het enige wat je hoeft te doen is het aanzetten van het apparaat: daarna ben je meteen klaar om op pad te gaan, op zoek naar waardevolle objecten zoals zilver of goud.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekstanden: alle metalen, discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 78 cm tot 106 cm
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1,5 kg

Bediening en onderhoud

Maclean MCE991 metaaldetectorDe bediening van een metaaldetector als de Maclean MCE991 is eenvoudig. Je hebt te maken met een analoge detector en dit betekent dat je een relatief simpel, maar daardoor ook gemakkelijke detector aanschaft met makkelijke bediening. Het bedieningspaneel bestaat uit een meter en twee draaiknoppen: hier kun je alle belangrijke informatie mee doorvoeren en ben je in staat om informatie af te lezen van de meter, zoals het gevoeligheidsniveau. Het is daarnaast ook mogelijk de steel in te stellen op de juiste lengte, zodat je zeker weet dat deze comfortabel is.

Gelukkig heeft de Maclean detector niet tot nauwelijks onderhoud nodig. Na gebruik is het wel aan te raden de detector veilig en droog op te bergen, zodat je alles uit de levensduur haalt. Zorg er ook voor dat de batterijen altijd vol genoeg zijn, zodat je nooit met lege batterij komt te staan.

Voordelen van de Maclean MCE991

Het belangrijkste voordeel van de Maclean MCE991 is de lage prijs. Hiermee is de detector ideaal wanneer je als beginner voor het eerst een metaaldetector wil aanschaffen. Je geeft niet direct een groot bedrag uit, maar daarvoor krijg je wel een detector die de belangrijkste basisfuncties heeft. Het toestel heeft daarnaast ook een eenvoudige bediening die je heel snel onder de knie hebt.

Deze metaal detector heeft als nadeel dat de gebruikershandleiding niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit zorgt ervoor dat je een Engels handleiding moet lezen; dit kan lastig zijn en moeilijker te begrijpen, vooral als het om vaktermen gaat.

Conclusie Maclean MCE991

Met de Maclean MCE991 kies je voor een analoge detector in de lage prijsklasse. Voor een lage prijs krijg je een prima metaaldetector die aan de belangrijkste eisen voldoet. Het model heeft daarnaast ook een comfortabele armsteun die het mogelijk maakt langer te zoeken. Ook de makkelijke bediening is een reden om als beginner voor dit type te kiezen. Zoek je een ander goed model, kijk dan eens naar de C.Scope CS880. Een goedkoop model voor kinderen is bijvoorbeeld de Renkforce MD 100 metaaldetector.