Maclean MCE992 metaaldetector

Op zoek naar munten, relikwieën, zilver of zelfs goud? Je kunt dit natuurlijk toevallig zien liggen, maar je kunt er ook bewust naar op zoek gaan met de hulp van een goede metaaldetector. Wat zijn hierin je mogelijkheden? Voor een betaalbare detector die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien behoort de Maclean MCE992 metaaldetector tot je mogelijkheden. Op deze pagina lees je een complete productbeschrijving en wordt het nog makkelijker om te bepalen of dit model een goede keuze is.

Maclean MCE992 metaaldetector

De Maclean MCE992 is een metaaldetector van het merk Maclean Energy. Deze detector is bestand tegen weer en wind en kan dus goed tegen een stootje. Daarnaast is de bediening eenvoudig en kun je het toestel optimaal gebruiken op heel veel verschillende locaties. Deze detector detecteert kleine voorwerpen tot 22 cm, gemiddelde objecten tot 40 cm, grote objecten tot 80 cm en zeer grote items tot 160 cm. Verder is het apparaat voorzien van een discriminator om ongewenste objecten te elimineren. Zo maak je jouw zoektochten extra succesvol.

In de doos

  • Maclean MCE992
  • Handleiding

Installatie van de Maclean MCE992

De installatie van een metaaldetector zoals deze neemt nauwelijks tijd in beslag. Zo is het mogelijk om de detector vrijwel meteen in gebruik te nemen: je hoeft geen ingewikkelde installatie uit te voeren. Het is wellicht handig de handleiding door te nemen zodat je het (eerste) gebruik van het toestel nog sneller onder de knie hebt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 6,6 kHz
  • Zoekstanden: 3
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterij
  • Gewicht: 1,7 kg

Bediening en onderhoud

Maclean MCE992 metaaldetectorDe Maclean metaaldetector is een makkelijk te bedienen metaaldetector. Aan de steel zit een bedieningspaneel gevestigd: dit paneel bestaat uit een display met bijbehorende knoppen. Deze knoppen bieden de mogelijkheid om bepaalde instellingen door te voeren. Op het scherm lees je de belangrijkste informatie af. De knop PP in het midden staat voor PinPoint: hiermee kun je nog nauwkeuriger bepalen waar een object zich in de grond bevindt. Het bedienen van deze metaal detector heb je ook als beginner snel onder de knie.

Een metaaldetector als de MCE992 is erg onderhoudsvriendelijk: dit neemt dan ook nauwelijks tijd in beslag. Het is in ieder geval aan te raden om de detector na gebruik op een veilige en droge plek op te bergen. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de lange levensduur van je nieuwe aanwinst. Ook is het slim om de batterijstand in de gaten te houden, zodat je nooit met lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

Een voordeel van deze metaal detector is dat je voor een lage prijs een relatief goede detector krijgt die de belangrijkste basisfuncties heeft, maar ook handige extra’s biedt, zoals een discriminator en een signalering door 3 verschillende tonen. Verder is LCD scherm duidelijk en zie je hier alle belangrijke informatie op staan die je nodig hebt om de detector optimaal te kunnen gebruiken. Daarbij heeft het toestel niet veel nadelen: voor de lage prijs hoef je geen zeer uitgebreide functies te verwachten. Wanneer je van nog meer functies gebruik wilt maken is de Maclean MCE992 dan ook een minder goede keuze.

Conclusie Maclean MCE992

Als instapmodel voor de beginner is de Maclean MCE992 zeker een aanrader: het laagdrempelige en makkelijk te bedienen model is een aanrader voor jong en oud. Ook met dit beginnersmodel ben je in staat om mooie en waardevolle objecten te vinden. Het is dan ook zeker een goede stap om dit type aan te schaffen. Daarnaast kan ook de C.Scope CS440XD een goed alternatief zijn.