Maclean MCE993 metaaldetector

Het aanschaffen van een metaaldetector zorgt wellicht voor wellicht voor keuzestress: er zijn zoveel verschillende opties en dit kan het maken van een keuze bemoeilijken. Wanneer je graag een detector wilt aanschaffen die je vooral voor je hobby gaat gebruiken, heb je genoeg opties. Een van de mogelijkheden die jij hebt is de Maclean MCE993 metaaldetector. Dit model staat bekend om de goede kwaliteit. Benieuwd naar meer informatie over dit exemplaar? Op deze pagina vind je een uitgebreide productbeschrijving met onder andere voor- en nadelen van het toestel.

Maclean MCE993 metaaldetector

Met de Maclean MCE993 kies je voor een detector waarmee je je voorliefde voor schatzoeken naar een hoger level kan tillen. Dit detectie apparaat is geen speelgoed maar biedt zeer interessante functies waarmee het mogelijk is om mooie vondsten te doen. De detector detecteert kleine objecten zoals munten tot 22 cm, middelgrote objecten tot 40 cm, grote objecten tot 80 cm en zeer grote objecten tot 160 cm. Als beginnende detectorist kun je dan ook bijzondere vondsten doen met deze metaal detector.

In de doos

  • Maclean MCE993
  • Handleiding

Installatie van de Maclean MCE993

Het installeren van de detector neemt nauwelijks tijd in beslag: je kunt vrijwel meteen gebruik gaan maken van je nieuwe aanwinst. Het toestel wordt vrijwel kant-en-klaar geleverd en je bent er meteen klaar voor om op pad te gaan. Wel is het een aanrader om de handleiding nog even door te nemen, zodat je op de hoogte bent van alle belangrijke gegevens en informatie.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 6,6 kHz
  • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatie)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterijen
  • Gewicht: 1,9 kg

Bediening en onderhoud

Maclean MCE993 metaaldetectorHet is helemaal niet moeilijk om de Maclean detector te bedienen. De detector heeft een bedieningspaneel aan de steel en hier zit ook een display op. Je bent hiermee in staat om instellingen door te voeren. Op het display zie je onder andere het gevoeligheidsniveau, maar kun je ook de zoekstand instellen en de discriminatiemodus aanzetten om ongewenste metalen eventueel te elimineren. Ook is de steel instelbaar en is het goed mogelijk deze perfect aan te passen aan je lengte.

Het onderhoud van deze metaal detector biedt veel gemak: je hebt te maken met een zeer onderhoudsvriendelijke detector. Het is wel aan te raden de detector na gebruik goed op te bergen. Ook is het slim om regelmatig naar de batterij-indicator te kijken: deze staat op de display en geeft aan wanneer de batterij bijna leeg is. Zo kom je nooit met een lege detectiemachine te staan tijdens een van je zoektochten.

Voor- en nadelen

De mogelijkheid om het materiaaltype dat je detecteert te zien op je display is een van de belangrijkste voordelen van deze metaaldetector. Verder is het mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten op de detector en is het heel gemakkelijk om het apparaat mee te nemen op reis als handbagage: de bovenkant van de detector is afneembaar.

De batterij wordt niet meegeleverd zodra je de Maclean MCE993 bestelt. Deze 2x 9V batterijen moet je nog apart bestellen om gebruik te kunnen maken van je metaaldetector.

Conclusie Maclean MCE993

Een metaaldetector als de Maclean MCE993 is een aanwinst voor iedere hobbyist die in de vrije tijd of tijdens een vakantie op zoek wil gaan naar waardevolle voorwerpen. Je bent met deze detector verzekerd van een prima hulp bij het vinden van verschillende soorten metalen objecten. Het toestel is dan ook een aanrader voor C.de beginner en de hobbyist. Andere modellen vergelijken? Kijk dan eens naar de Velleman CS150N en de C.Scope CS2MX metaaldetector.