Magnetar Bulldog vismagneet

Veel metaaldetector gebruikers beproeven hun geluk ook in en op het water. Op zoek naar een magneet die zich hecht aan alle objecten die in het water liggen? Dan is het zeker een aanrader om meer te lezen over de Magnetar Bulldog. We bespreken hier twee modellen, te weten de 500 en de 800. We beginnen deze combi-review met de vismagneet welke een trekkracht heeft van 500kg. Deze vismagneet heeft niet alleen een grote trekkracht, maar heeft ook andere voordelen waar je optimaal van kunt profiteren. Hier lees je alles over dit model en kun je zelf bepalen of dit voor jou de juiste keuze is.

Magnetar Bulldog 500

Magnetar Bulldog 500 vismagneetMet de Bulldog kies je voor een magneet met een zeer grote trekkracht van maar liefst 500 kg. De trekkracht is verdeeld over twee magneten. Deze magneet is de kleinere variant van de Bulldog 800 en is perfect voor alle grotere objecten die in het water liggen. Doordat er sprake is van twee magneten is er ook sprake van een grotere vangkans. De dubbelvlak aantrekkingskracht met ringbehuizing zorgt voor een goede bescherming van de magneet.

Het gebruik van de magneet spreekt voor zich: maak een touw vast aan het oog van de magneet. Maak bij voorkeur gebruik van een touw van 8 mm dik. Daarna kun je de magneet met het touwtje naar beneden laten zakken, zodat je hiermee de gewenste voorwerpen ook weer mee naar boven kunt trekken.

Technische specificaties

  • Trekkracht: 2x 250 kg
  • Materiaal: neodymium
  • Aantrekkingskracht: enkelvlaks
  • Werpgewicht: 1,1 kg

Voor- en nadelen

De Magnetar Bulldog 500 vismagneet heeft als belangrijkste voordeel dat de magneet zich aan alle metalen objecten in het water vastbijt. Je hebt daarnaast ook een grotere vangkans omdat er sprake is van twee losse magneten. Je moet wel te maken hebben met ideale omstandigheden wil je deze trekkracht van twee keer 250 kg ook daadwerkelijk behalen. Daarnaast zijn beide magneten voorzien van twee ogen: dit biedt voordeel omdat je op deze manier snel kunt wisselen van oog, maar in de praktijk gebeurt dit niet vaak en daarnaast neemt dit kostbare magneet-ruimte in beslag.

Conclusie Magnetar Bulldog 500

Met deze Magnetar vismagneet kies je voor een sterke vusmagneet waarmee je veel zware voorwerpen uit het water kunt vissen. Deze magneet is vooral geschikt voor de ervaren magneetvissers. Ben je op zoek naar kracht en een hogere vangkans? Dan is de Magnetar Bulldog 500 zeker een aanrader.

Magnetar Bulldog 800

Magnetar Bulldog 800 vismagneetBen je een gevorderde magneetvisser? Dan heb je er ook baat bij om een goede magneet te gebruiken, zodat jouw zoektochten altijd succesvol zijn. In je zoektocht naar een magneet heb je meerdere opties. Een van de best magneten van dit moment is de Magnetar Bulldog 800. Meer weten over deze vismagneet? Dan ben je hier op de juiste plek voor meer informatie.

De Magnetar Bulldog 800 is de grotere variant van de Magnetar Bulldog 400. Met deze magneet is er vrijwel niets wat je niet kunt vangen. De detector heeft een zeer grote trekkracht en biedt dubbelvlaks aantrekkingskracht. De kracht is verdeeld over twee magneten van ieder 440 kg. Dit betekent dat er in totaal sprake is van een trekkracht van circa 800 kg. Het model bestaat uit twee magneten met ieder twee ogen: op deze manier kunt je zowel horizontaal als verticaal zoeken met de magneten. Knoop een touw van 8 of 10 mm vast aan een van de ogen: zo kun je de vis magneet in het water laten zakken.

Technische specificaties

  • Trekkracht: 440 kg + 440 kg
  • Materiaal: neodymium
  • Aantrekkingskracht: dubbelvlaks
  • Werpgewicht: 1,9 kg

Voor- en nadelen

Met de dit model vismagneet kies je voor een zeer krachtige magneet waarbij vrijwel alles mogelijk is. Grote voorwerpen zijn dan ook gemakkelijker op te vissen. Een ander groot voordeel is het feit dat er sprake is van twee magneten. Je hebt daardoor net wat meer mogelijkheden. Door de kracht van deze magneten is het belangrijk om extra voorzichtig aan de slag te gaan. Ga echter niet met de Magnetar Bulldog 800 zoeken wanneer het onweert en kijk ook uit wanneer je een pacemaker draagt! Een tweede nadeel is de aanwezigheid van twee ogen op iedere magneet: dit neemt kostbare ruimte in beslag, gezien je in theorie niet zo vaak van oog zal wisselen.

Conclusie Magnetar Bulldog 800

De Magnetar Bulldog 800 is een uitstekende en zeer krachtige magneet die voor de gevorderde magneetvissers klaarstaat om in gebruik genomen te worden. Het is dan ook zeker een aanrader om deze magneet aan te schaffen. Andere modellen zijn bijvoorbeeld de Magnetar Classic 110 (geschikt voor kleine kinderen) en de Magnetar Easy.