Magnetar Classic 200 vismagneet

Magneetvissen is een leuke en ontspannende manier om op zoek te gaan naar metalen voorwerpen in beken, meren, grachten of kanalen. Het is hierbij wel belangrijk om een goede keuze te maken: er zijn heel veel soorten magneten die je hiervoor kunt gebruiken. Een van je opties is de Magnetar Classic 200 vismagneet. Wanneer is dit model de goede keuze en wat zijn de belangrijkste voordelen van deze magneet? Dat lees je hier.

Magnetar Classic 200Magnetar Classic 200 vismagneet

De Magnetar Classic 200 is een magneet met een trekkracht van 200 kg. In ideale omstandigheden kun je gemiddeld grote spullen boven water krijgen. In de praktijk is dit wat lastiger, omdat het moet gaan om vlak metaal van 2 cm dik, zonder roest en zonder troep tussen magneet en het metaal. Dit is in de praktijk wat lastiger te realiseren. Het bedienen van deze vis magneet is gelukkig erg eenvoudig. Maak een touw vast aan het oog en trek deze stevig vast. Vervolgens laat je de magneet in het water zakken op de gewenste plek. Hoe langer het touw, hoe dieper je kunt gaan met de magneet.

Technische specificaties

  • Trekkracht: 200 kg
  • Materiaal: neodymium
  • Aantrekkingskracht: enkelvlaks

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze vismagneet van Magnetar dat deze magneet is voorzien van een metalen omhulsel. Op deze manier is de magneet perfect beschermd tegen val- of stootschade. Je bent dan ook verzekerd van een lange levensduur. Verder is de Magnetar Classic 200 gemaakt van neodymium, een zeer sterk materiaal dat ook bijdraagt aan de lange levensduur van je vismagneet. Een mogelijk nadeel van het type is dat het niet altijd even goed mogelijk is om de mooiste voorwerpen omhoog te trekken: hiervoor moeten de omstandigheden ideaal zijn.

Conclusie Magnetar Classic 200

Ben je een beginnende magneetvisser? Dan is het zeker aan te raden om voor dit type te kiezen. De magneet is niet te sterk, maar biedt wel voldoende mogelijkheid om te ontdekken of magneetvissen is voor jou is. Voor een wat meer professionele magneetvisser is dit model wellicht iets te minimaal. Wil je meer? Dan is de Magnetar Classic 300 een goede keuze!