Magnetar Classic 400 vismagneet

Hoe zwaarder de trekkracht van de magneet, hoe zwaarder en groter de objecten die je hiermee kunt vangen. Wanneer je graag voor het grote werk wilt gaan, zoals het vangen van kluizen en dergelijke, heb je natuurlijk ook een goede vismagneet nodig. Een van de mogelijkheden die jij hebt is de Magnetar Classic 400. Meer weten over deze magneet? Hier lees je alle belangrijke informatie.

Magnetar Classic 400

Magnetar Classic 400 vismagneetDe Magnetar Classic 400 is een vismagneet met een trekkracht van 400 kg. Wanneer jij een serieuze starter of wat meer gevorderde magneetvisser bent is deze magneet een goede keuze. Het model is stootvast, heeft een sterke behuizing en heeft ook een prettig werpgewicht van 1,2 kg. Dit maakt hem dan ook prettig in gebruik boven water. Daarbij haal je met dit model van de fabrikant zelfs de zwaardere objecten van de waterbodem af.

Het is erg eenvoudig om deze vismagneet van Magnetar in gebruik te nemen. Zodra je deze uit de verpakking haalt kun je je een touw om het oog plaatsen. Gebruik bij voorkeur een touw van 8 of 10 mm dik. Op Youtube zijn ook diverse filmpjes te vinden waar de werking en het gebruik wordt uitgelegd. Ben je klaar met het bevestigen van het touwe, dan is de magneet klaar om in het water gelaten te worden.

Technische specificaties

  • Trekkracht: 400 kg
  • Materiaal: neodymium
  • Aantrekkingskracht: enkelvlaks
  • Werpgewicht: 1,2 kg

Voor- en nadelen

Een voordeel van de Magnetar Classic 400 is de sterke behuizing waar de magneet van is voorzien. Hiermee is de magneet zeer stootvast en kun je lange tijd gebruik maken van dit hulpmiddel bij magneetvissen. Verder is het model een van de sterkere magneten in het assortiment van de fabrikant en kun je verzekerd zijn van goede kwaliteit. Het kan wat moeite kosten om de magneet weer los te krijgen van een object. Onder water moet je schuin aan het touw trekken om de vis magneet los te krijgen. Boven water moet je een stalen tang door het oog steken en met een hefboom techniek de magneet lostrekken.

Conclusie Magnetar Classic 400

Wil je deze vismagneet kopen, dan maak je geen slechte keuze. Dit type betreft een sterke magneet waar je een leven lang gebruik van kunt maken. De magneet is uitgebreid getest en daardoor van bewezen topkwaliteit. Het is dan ook zeker een aanrader om deze aan te schaffen. Toch nog verder kijken? Lees dan eens onze combi review van de Magnetar Bulldog 500 en 800.