MD Coinfinder metaaldetector

Aan metaalzoeken zit geen leeftijd verbonden: ook voor jonge kinderen is het heel goed mogelijk gebruik te gaan maken van een metaaldetector. Maar wat voor soort detector is geschikt voor kinderen en op welke manier kun je deze detector dan gebruiken? Op deze pagina lees je meer over de MD Coinfinder metaaldetector. Een detector die speciaal is gemaakt voor kinderen. Het is dan ook heel goed mogelijk om een detector als de Coinfinder cadeau te doen aan een jonge schatzoeker. Benieuwd naar de specificaties, voor- en nadelen van deze detector? Hier lees je alles wat je moet weten over dit exemplaar, zodat je kunt bepalen of dit voor jou de juiste keuze is.

MD Coinfinder metaaldetector

De MD Coinfinder is (net als de Renkforce MD 200 metaaldetector) een kindvriendelijke metaaldetector die is geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 jaar. De detector is te gebruiken voor kinderen tot 14 jaar. De detector werkt op een frequentie van 5 tot 6.5 kHz, werkt analoog en met LED verlichting en heeft twee zoekstanden: alle metalen en discriminatie. Het toestel heeft een zoekdiepte van maximaal 20 cm voor kleine voorwerpen zoals een euromunt en een zoekdiepte van maximaal 80 cm voor grotere objecten. De belangrijkste basisfuncties zijn aanwezig bij dit model.

In de doos

  • MD Coinfinder
  • Handleiding

Installatie van de MD Coinfinder

Het is erg gemakkelijk om deze metaal detector in gebruik te nemen: dit kan vrijwel meteen zodra deze uit de verpakking is gehaald. Het is wel aan te raden om de handleiding door te nemen, zodat je op de hoogte bent van de belangrijkste informatie over het (eerste) gebruik. Op deze manier kan een kind deze detector tot zijn volle potentie gebruiken en mooie vondsten doen.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 5 – 6,5 kHz
  • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatie)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 850 gram

Bediening van de MD Coinfinder

MD Coinfinder metaaldetectorHet gebruiksgemak van deze MD metaaldetector is groot. Zodra een kind een voorwerp detecteert verschijnen er blauwe led lichten op het display en hoor je een audiotoon. Een lage toon geeft ijzer objecten aan en een hoge toon geeft objecten aan zonder ijzer. Het is daardoor voor een kind erg gemakkelijk om snel onderscheid te maken en het gebruik snel onder de knie te krijgen. De zoekspoel van de metaaldetector is waterdicht en daardoor ook geschikt voor beperkt gebruik aan de waterkant, bijvoorbeeld tijdens een vakantie.

Daarnaast heeft de MD Coinfinder niet veel onderhoud nodig. Het toestel is gemaakt voor kinderen en kan daardoor goed tegen een stootje. Het is wel goed om te weten dat de detector na gebruik het beste veilig en droog kan worden opgeborgen. Zo haal je het maximale uit de levensduur van de detector.

Voordelen van de MD Coinfinder

Het makkelijke gebruik is een van de belangrijkste voordelen van de MD Coinfinder. Deze detector is daardoor ook voor zeer jonge kinderen vanaf 4 jaar te gebruiken. Deze detector heeft ook een makkelijk instelbare steel die je naar wens kunt uitschuiven. Verder is het makkelijk om te ontdekken of er een waardevol object in de grond ligt; dit wordt duidelijk gemaakt met een lage of hoge toon.

Een mogelijk nadeel is dat het bedieningspaneel van deze detector niet waterdicht is en daardoor ook niet goed tegen regen kan. Het is dan ook belangrijk deze droog te houden, ook als een kind bij het water speelt met de detector. Dit is niet altijd in de gaten te houden en daardoor een nadeel. De ervaren detectorist kan beter uit de voeten met een geavanceerder model zoals de MD GoldhunterC.Scope CS3MXI Pro of de Maclean MCE965 metaaldetector.

Conclusie MD Coinfinder

Een kind blij maken met een goede detector is altijd leuk, maar vooral wanneer het ook een goede metaaldetector is! Een metaaldetector als de MD Coinfinder is een aanrader voor jonge kinderen: het gebruiksgemak en het lage gewicht maken deze detector tot een topproduct voor kinderen. Met recht een van de beste kinder metaaldetectors. Let op! Soms wordt dit toestel aangeboden als een voordeelpakket inclusief bijvoorbeeld een schepje en koptelefoon. Hou daarom goed de metaaldetector aanbieding pagina in de gaten!