MD Goldhunter metaaldetector

Een startende metaalzoeker heeft behoefte aan een ding: een makkelijk te bedienen detector die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien. Een van de mogelijkheden die je als beginner hebt is de MD Goldhunter. Deze detector is een van jouw opties in je zoektocht naar een geschikte detector die je meteen in gebruik kunt nemen. Op deze pagina lees je een uitgebreide productbeschrijving met alle belangrijke informatie. Met voor- en nadelen, technische specificaties en algemene informatie ben jij in staat om een goede keuze te maken voor een goede metaaldetector voor goud welke ook nog eens erg betaalbaar is.

MD Goldhunter metaaldetector

De MD Goldhunter is een instapmodel metaaldetector voor de hobbyist. Het degelijke ontwerp en de aanwezige basisfuncties maken het gebruik zeer eenvoudig. De detector is licht van gewicht en biedt prima prestaties voor de beginnende metaaldetectorist. Het dieptebereik van de detector varieert van 25 cm voor kleine voorwerpen tot 1 meter voor grote voorwerpen. Het apparaat reageert op ijzer, zilver en goud maar het is mogelijk om ijzer en andere ijzer objecten te elimineren, zodat je geen ongewenste objecten detecteert. Dit model wordt ook regelmatig geleverd inclusief uitgebreid accessoirepakket zoals een tas, schep, koptelefoon etc. Hou de metaaldetector aanbiedingen pagina dus goed in de gaten!

In de doos

  • MD Goldhunter
  • Handleiding

Installatie van de MD Goldhunter

Je wilt natuurlijk een detector die niet alleen makkelijk in gebruik is, maar ook direct in gebruik genomen kan worden. Dit is het geval met deze detector van MD. Met het apparaat kan je meteen aan de slag met het vinden van waardevolle objecten.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 5 – 6,5 kHz
  • Zoekstanden: 3 (alle metalen, discriminatie, tone)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 105 cm tot 135 cm
  • Batterij: 2x 9V batterij
  • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

MD Goldhunter metaaldetector voor goudDeze MD metaaldetector kent een eenvoudige bediening aan de hand van twee draaiknoppen. Deze bevinden zich aan de zijkanten van een meter op het bedieningspaneel dat aan de steel is bevestigd. De linkerknop is voor het instellen van de gevoeligheid en de rechterknop is voor het instellen van de discriminatie. Verder is er een aansluiting voor een hoofdtelefoon en is er sprake van een led lampje waarmee aangegeven wordt als de batterij bijna leeg is. De rode target knop is voor het gebruik van de pinpoint-functie waarmee het nog beter mogelijk wordt de locatie van een detector te bepalen. Uiteraard kun je ook een extra losse pinpointer kopen wanneer je dat handiger vindt.

Qua onderhoud aan de metaaldetector heb je niet veel te doen. Net als de meeste andere detectors is ook de MD Goldhunter zeer onderhoudsvriendelijk. Het is wel aan te raden om de detector na gebruik op een veilige plek op te bergen, zodat je zeker weet dat je het optimale uit de levensduur van je nieuwe aanwinst haalt.

Voor- en nadelen

Met de aanschaf van de MD Goldhunter krijg je te maken met een groot aantal voordelen. De detector is voorzien van een aantal handige functies die het gebruik nog makkelijker maken, zoals de pinpoint-functie. Hiermee kun je de locatie van een voorwerp nauwkeurig bepalen en zul je niet onnodig hoeven te graven. Een ander voordeel is de aanwezigheid van objectidentificatie in audiotonen, waardoor je snel weet of je een ijzeren object of een niet-ijzeren object hebt gevonden.

Een mogelijk nadeel van het toestel is dat deze detector niet al te veel extra functies biedt, waardoor je enigszins beperkt blijft in je mogelijkheden. Ook is het bedieningspaneel niet waterdicht en is de detector maar beperkt geschikt voor gebruik bij de waterkant. Wel is de zoekschijf waterdicht.

Conclusie MD Goldhunter

Voor beginners die een goede metaaldetector willen aanschaffen zijn de MD Goldhunter en de MD Coinfinder metaaldetector een aanrader. Je kiest hiermee voor een prima detector met de belangrijkste basisfuncties, een licht gewicht en een makkelijke bediening. Ben je op zoek naar iets meer uitdaging? Dan is dit model wellicht niet de beste keuze.