Metaaldetector Expert

Metaaldetector accessoires

Metaaldetector accessoires kopen?

Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van een metaal detector. Maar voordat je vol goede moed op pad gaat, wat moet je zoal meenemen? Gelukkig kun je metaaldetector accessoires kopen die je zoektocht een stuk aangenamer maken. Zorg ervoor dat je een tas(je) met standaard metaaldetector accessoires bij je hebt. Wat is zoal handig om mee te nemen tijdens (lange) zoektochten op akkers, stranden en in bossen en welke metaaldetector tips zijn er zoal te geven?

Koffer of tas voor de metaal detector zelf

Om je dure metaaldetector te veilig te vervoeren maak je het liefst gebruik van een originele (merk) of goede tas welke je bij goede webshops aan kunt schaffen. Niks is zo frustrerend als op een plekje aankomen en zien dat je metaaldetector mankementen vertoont door onjuist vervoer/gebruik. Het bedieningspaneel van je metaal detector is tegen regen te beschermen met een plastic beschermhoesje. Daarnaast kun je een extra reserve zoekspoel meenemen wanneer je huidige onverhoopt stuk mocht gaan.

Hoofdtelefoon

Neem altijd een goede hoofdtelefoon (of sport oordopjes) mee zodat je andere mensen niet stoort met het (hopelijk vele) gepiep van je metaal detector. Ook zullen de batterijen minder snel leegraken. Koptelefoons heb je in verschillende vormen en maten.

Batterijen

Ben je lang aan het zoeken of heb je per ongeluk de batterij niet goed opgeladen, dan zijn extra (opgeladen) reserve batterijen handig om bij je te hebben. Een batterij oplader is ook een goede accessoire. Sowieso zijn reeserve onderdelen goed om mee te nemen. Denk aan een extra zoekschotel en boutjes om deze mee te bevestigen.

Graafgereedschap

Metaaldetector accessoires - Garret Pro-Pointer IIGaat je metaal detector tekeer en denk je iets gevonden te hebben, dan zul je moeten graven. Hiervoor kun je natuurlijk een grote zware spade meenemen, maar er zijn ook lichtere modellen te koop. Het liefst wil je niet continue hoeven bukken en op je knieën in het zand of modder werken. Gelukkig zijn er ook zogeheten digging tools als metaaldetector accessoires te koop. Een digging tool is ideaal voor plekken waar je slechts kleinere gaten in de grond wilt maken (en zodoende niet veel schade aan wilt richten). Anders kun je altijd een klein tuinschepje meenemen. Een digging pick (pikhouweel) zoals de MacGyver metaaldetectorschep is handig voor wanneer je in hardere grond vondsten naar boven wilt halen. Ben je toevallig op zandstranden, zandverstuivingen of duinen bezig? Neem dan een strandzeefschep mee, bijvoorbeeld de Garrett strandzeefschep of de Quest Scoopal strandzeefschep. Een pinpointer daarentegen is een handig hulpmiddel om naast de metaal detector te gebruiken. Hiermee kun je snel een exacte plaatsbepaling van het object krijgen.

Tasje

Uiteraard wil je je vondsten ook ergens kwijt. Hiervoor kun je een heuptasje meenemen (bijvoorbeeld een vondstentasje of coinpad), maar heb je genoeg ruimte in je auto voor een kist(je), dan is dit altijd handig voor de grotere vondsten. Een aantal glazen potjes met draaidop kan ook makkelijk zijn. Vind je overigens licht vervuilde munten, maak deze dan ter plekke vrij van zand en wrijf deze gelijk in met zuurvrije vaseline. Zo blijven ze langer mooi. Zorg er ook voor dat je bijvoorbeeld pleisters mee neemt voor wanneer je je toch per ongeluk snijdt aan een scherp stukje metaal.

Beschermende kleding

Wil je goed voorbereid dan zoeken met een metaaldetector of vismagneet, dan is een goede uitrusting (kleding) belangrijk. Goede stevige schoenen of laarzen zijn een must. Enerzijds moeten ze je voeten beschermen en anderzijds zullen ze comfortabel moeten zitten om dat je ze vele uren zult dragen. Is er onguur weer op komst? Neem dan een regenjas of poncho mee. Niet verkeerd om deze zaken tot je standaard uitrustig te maken, dus altijd bij je te hebben.

Hoofdbedekking

Met behulp van een hoed of petje kun je makkelijker in de volle zon zoeken. Is het echt warm, zorg dan ook voor zonnebrand(spray). Een zonnebril is ook handig om bij je te hebben. Vooral bij metaaldetectie op het strand is het verstandig je tegen de zon te beschermen.

Handschoenen

Wanneer je geen zin hebt in vieze handen en/of bank bent voor scherpe voorwerpen waar je je aan zou kunnen snijden, dan koop je een goede set (tuin) handschoenen. Voor het zoeken op drassige/vochtige ondergronden is een set knie beschermers (knee pads) als metaaldetector accessoire aan te raden.

Metaaldetector harnas

Ben je geruime tijd aan het zoeken, dan kun je last krijgen van je lijf. Met een metaaldetector harnas zoals de Minelab PRO-SWING 45 voorkom je deze problemen.

Wil je echter niet allerlei losse hulpmiddelen uitzoeken en aanschaffen, kijk dan eens naar het MD metaaldetector accessoirespakket.