Minelab 15×12 cm DD zoekspoel

Ben jij in het bezit van een Minelab metaaldetector in de EQUINOX serie en ben je op zoek naar een nieuwe of alternatieve zoekspoel? Het is soms handig om een extra zoekschijf te hebben voor specifieke omstandigheden bij het zoeken. Daarnaast kan het voorkomen dat je huidige zoekspoel versleten is na jarenlang intensief gebruik. Hier lees je meer over de Minelab 15×12 cm DD zoekspoel, een van je opties in je zoektocht naar een goede zoekspoel.

Minelab zoekschijf

We kijken hier naar een belangrijk onderdeel van een metaal detector, welke geschikt is voor alle metaaldetectors van de Minelab EQUINOX serie. Deze zoekschijf staat erom bekend dat het maximale dieptebereik geboden wordt. Vanwege de omvang is het vooral mogelijk om kleinere objecten goed te detecteren met deze zoekspoel. Wil je deze zoekschijf aanschaffen? Klik dan op de button hierboven.

In de doos

  • Minelab 15×12 cm DD zoekspoel
  • Beschermkap
  • Schroefset en rubbers
  • Handleiding

Specificaties

  • Type: DD
  • Geschikt voor: Minelab EQUINOX-serie

Bediening van zoekspoel

Deze zoekspoel moet in de eerste plaats gemonteerd worden aan de ondersteel van je metaaldetector. Dit gebeurt met de schroeven en rubbers die je standaard meegeleverd krijgt. Na de montage kun je de detector met zoekschijf meteen gaan gebruiken.

Minelab 15x12 cm DD zoekspoelVoor- en nadelen

De Minelab 15×12 cm DD zoekspoel heeft als voordeel dat je met deze zoekschijf optimaal profiteert van maximaal dieptebereik. Daarnaast is het mooi meegenomen dat de schijf past op alle Minelab metaaldetectors in de EQUINOX serie. Verder wordt deze zoekspoel geleverd met handige extra’s zoals beschermkap, schroefset en rubbers. Een mogelijk nadeel van het model is dat het vooral ideaal inzetbaar op relatief schone, vlakke grond. Dit betekent dat de zoekspoel wellicht wat minder goed werkt op een wat meer robuuste ondergrond.

Conclusie

Met deze zoekschijf is het ideaal om op een vlakke, schone grond te zoeken naar waardevolle objecten. Voor een Minelab EQUINOX metaaldetector is het zeker aan te raden om het schijfje te bestellen. Benje in het bezit van een Garret Ace Apex? Dan past de Garrett Raider DD Multi-Flex zoekspoel hier goed bij.