Minelab CTX 3030 metaaldetector

Het vinden van een geschikte metaaldetector is heel goed mogelijk, vooral wanneer je weet waar je precies naar op zoek bent. Heb je geen specifieke wensen maar wil je een uitgebreide detector waarmee je niet alleen op zoek kunt gaan naar munten en relikwieën, maar ook naar zilver en andere metalen? Dan ben je op de juiste pagina: hier vind je een uitgebreide beschrijving van de Minelab CTX 3030 metaaldetector, een van de meest hoogstaande metaaldetectors die vandaag de dag verkrijgbaar is. Met deze informatie kun jij bepalen of dit model ook voor jou de juiste keuze is.

Minelab CTX 3030 metaaldetector

De Minelab CTX 3030 is een metaaldetector die van alle gemakken is voorzien, maar die daarnaast nog veel meer voordelen te bieden heeft. De detector is waterdicht tot 3 meter, is voorzien van een draadloze hoofdtelefoon, heeft GPS locatiebepaling, een kleurenscherm en biedt snelle toegang tot instellingen en gebruikersvoorkeuren. En dit is nog niet alles, want de detector is ook qua ontwerp zeer ergonomisch en biedt maar liefst 10 zoekstanden.

In de doos

  • Minelab CTX 3030
  • Li-ion batterij + oplader
  • Beschermhoes voor zoekspoel
  • Handleiding

Installatie van de Minelab CTX 3030

Wil je de metaaldetector installeren? De Minelab CTX 3030 vraagt niet om een ingewikkelde installatie waar je veel tijd aan kwijt bent. Je kunt vrijwel meteen aan de slag gaan met het gebruik van je nieuwe aanwinst. Stel de juiste taal in en voer de eerste instellingen door om je detector langzaamaan te personaliseren. Op deze manier weet je zeker dat je het toestel tot zijn volle potentie zal gaan benutten.

Technische specificaties

  • Zoekfrequentie: Multi-frequentie technologie
  • Zoekstanden: 10
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: 2-delig, instelbaar
  • Batterij: Li-Ion batterij
  • Gewicht: 2,3 kg

Bediening en onderhoud

Minelab CTX 3030 metaaldetectorDe bediening van deze metaaldetector van Minelab is eenvoudig voor de ervaren metaaldetectorist. Je maakt eenvoudig gebruik van het bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is. Hier stel je de zoekstanden in, het gevoeligheidsniveau en heel veel andere functies, zoals noise cancel, discriminatie en meer. De detector heeft 10 zoekstanden en biedt daarnaast de mogelijkheid om je detector te verbinden met een computer voor nog meer uitgebreide instellingen, foto’s en mapping.

Wanneer je kiest voor een metaal detector als deze, dan is er nauwelijks sprake van onderhoud. Deze detector is onderhoudsvriendelijk en kan goed tegen een stootje. De detector schoon- en droogmaken na gebruik is aan te raden, omdat je op deze manier zeker weet dat je de lange levensduur optimaal benut. Maak ook je digging tool zoals een schep of grasmes altijd goed schoon.

Voor- en nadelen

De vele instelbare en bestaande zoekstanden, de uitgebreide discriminatie-mogelijkheden, de aanwezigheid van noise cancel, threshold en het LCD kleurenscherm zijn slechts een greep uit de voordelen van de Minelab CTX 3030. De detector is zeer uitgebreid en biedt daardoor alle functies en mogelijkheden die je als detectorist wenst. De oplaadbare batterijen zorgen ervoor dat je nooit nieuwe batterijen hoeft aan te schaffen en optimaal kunt profiteren.

Het toestel is wellicht wat moeilijk te begrijpen wanneer je hier als beginnende metaalzoeker gebruik van wilt gaan maken. Daarnaast is de detector ook wat aan de zware kant wanneer je dit vergelijkt met andere metaaldetectors. Het gewicht van 2,3 kg ligt een stuk hoger dan bij veel andere modellen.

Conclusie Minelab CTX 3030

De veeleisende detectorist maakt een uitstekende keuze met de Minelab CTX 3030. De detector is niet alleen zeer veelzijdig, maar is ook voorzien van de nieuwste technologieën. Op deze manier krijg je het beste van het beste en kun je optimaal gaan zoeken naar waardevolle objecten. Zoek naar goud, zilver en andere metalen op alle ondergronden en tot 1 meter onder water. Het model is wellicht een minder goede keuze wanneer je een beginnende detectorist bent. Je doet er dan goed aan om een instapmodel te kiezen waarmee je langzaam kennismaakt met metaalzoeken. Minelab Vanquish 540 en de White’s Treasuremaster Pro metaaldetector.