Minelab E-Trac metaaldetector

Ben je ervaren in het gebruik van en zwaaien met een metaaldetector? Dan is het logisch dat je op zoek gaat naar een geavanceerde detector waarmee je alle kanten op kunt. Metaal detectors zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen: ze zijn beschikbaar voor starters en professionals. Voor de gevorderden en professionals zijn diverse detectors beschikbaar. Onder andere de Minelab E-Trac metaaldetector behoort tot de detectors die geschikt zijn voor de professionele detectoristen. Meer weten over dit model? Dat lees je op deze pagina.

Minelab E-Trac metaaldetector

Het toestel is een geavanceerde metaaldetector die als eerste detector een USB aansluiting heeft. De E-Trac is een verder ontwikkelde versie van de Explorer SE en is hiermee een kwalitatieve metaaldetector met 10 ingestelde programma’s en 10 custom programma’s. De pinpoint-functie is ook een stuk beter ten opzichte van de Explorer SE en dat maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig te zoeken. Daarnaast is het met de Minelab E-Trac onder andere mogelijk gouden voorwerpen te detecteren die tussen twee gediscrimineerde spijkers ligt.

In de doos

 • Minelab E-Trac
 • Accu en lader
 • Beschermkap voor de zoekspoel
 • Handleiding

Installatie van de Minelab E-Trac

De installatie van de Minelab E-Trac neemt nauwelijks tijd in beslag, waarna je de detector vrijwel meteen in gebruik kan nemen. Het enige wat je hoeft te doen is het instellen van de steel op de juiste lengte en het doorvoeren van de juiste instellingen. Het doornemen van de handleiding of het bekijken van video’s voor Minelab detectors biedt extra duidelijkheid voor het (eerste) gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie: FBS technologie
 • Zoekfrequentie: 1,5 tot 100 kHz
 • Zoekstanden: 10 ingestelde en 10 custom
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 104 cm tot 136 cm
 • Batterij: ingebouwde 1600 mAh NiMH accu
 • Gewicht: 1,8 kg

Bediening en onderhoud

Minelab E-Trac metaaldetectorDe bediening van deze detector van Minelab is relatief eenvoudig voor de gevorderde gebruiker. De detector heeft een bedieningspaneel met display waar je via de menuknop tal van instellingen kunt doorvoeren. Zo kun je de zoekstand instellen, de discriminatie van metalen instellen en het juiste gevoeligheidsniveau kiezen. Met de aanwezigheid van de USB aansluiting is het mogelijk programma’s en informatie uit te wisselen en op te slaan via de computer.

Met deze metaal detector ben je verzekerd van minimaal onderhoud. Houd in ieder geval de batterij goed in de gaten, zodat je zeker bent van een volle batterij. Deze batterij indicator is afleesbaar op het scherm. Verder is het aan te raden de detector na gebruik op te bergen op een droge en veilige plek. Zo benut je de lange levensduur optimaal.

Voor- en nadelen

De aanwezigheid van een USB aansluiting is een van de belangrijkste voordelen van deze metaaldetector. Hiermee ben je in staat om belangrijke informatie op je computer op te slaan en programma’s uit te wisselen. Ook de nauwkeurigheid van de detector is een groot voordeel: het is mogelijk om een zilveren of gouden voorwerp te detecteren tussen de gediscrimineerde metalen zoals ijzer. De Minelab E-Trac is daarnaast toepasbaar op grote en kleine zoekterreinen.

Er zijn vrijwel geen nadelen op te noemen aan het detectie apparaat. Het enige minpunt van deze detector is dat deze minder geschikt is voor de beginnende detector. Deze metaal detector is voornamelijk voor de professionals bedoeld. De versie met verbeterde bediening is de Minelab Safari FBS metaaldetector.

Conclusie Minelab E-Trac

De Minelab E-Trac heeft in veel opzichten een voorsprong op de concurrent, onder andere met de aanwezigheid van een USB aansluiting, maar ook met de verbeterde pinpoint-functie. Voor de gevorderden detectoristen die graag voor kwaliteit kiezen en hier ook graag in willen investeren is dit model zeker een aanrader. Voor beginners is het beter om nog verder te kijken naar eventuele andere opties van het merk, zoals een exemplaar uit de Go-Find serie of een Vanquish detector van dit merk. Hiermee kun je ook goed zoeken op stranden.