Minelab Equinox 600 metaaldetector

Met een Minelab metaaldetector weet je dat je kwaliteit in handen hebt en de Equinox-serie is daarop geen uitzondering. Iedere Minelab Equinox metaal detector is voorzien van multi-frequentietechnologie. Dit is dan ook meteen het belangrijkste voordeel van de serie. De Mineleb Equinox 600 metaaldetector is een iets eenvoudiger model dan de de Equinox 800, maar desondanks is de Minelab Equinox 600 is een hoogwaardige en betrouwbare universele metaaldetector. Het toestel biedt de detectorist alle voordelen van een bekend en respectabel merk. Hieronder verstaan we niet alleen een comfortabel, uitgebalanceerd en lichtgewicht ontwerp, maar ook een goede gebruikerservaring en stabiele prestaties. Tevens kun je gebruik maken van een draadloze headset. Laten we eens kijken naar deze metaaldetector zodat je kunt zien of dit misschien wel de beste metaaldetector voor jou is.

Minelab Equinox 600

Minelab Equinox 600 metaaldetectorDe Minelab Equinox 600 metaaldetector is in de markt gepositioneerd als toestel voor zoekers met een lage tot gemiddelde ervaring in de hobby. Daarom is het ook niet moeilijk om de detector te leren bedienen. Deze metaal detector is gemaakt met het comfort van de gebruiker in het achterhoofd. De belangrijkste innovatie die op de Equinox serie wordt toegepast, dus ook op de Equinox 600 metaaldetector, is de multifrequentietechnologie. Dit is een echte doorbraak op het gebied van metaaldetectie, omdat deze techniek het mogelijk is om de grond met meerdere frequenties tegelijk af te zoeken. Werkt de metaaldetector in deze modus, dan pakken de lagere frequenties grotere objecten dieper in de boden. De hogere frequenties daarentegen lokaliseren kleinere objecten, minder diep in de grond. Met deze multi frequentie technologie hoef je als gebruiker niet meerdere malen van frequentie te wisselen, dus dat is een groot voordeel!

Zoekmodi

Naast dat je de Minelab Equinox 600 metaaldetector tot wel 3 meter onder water kunt gebruiken, heb je de mogelijkheid om in 3 modi te zoeken. De metaal detector beschikt over drie zoekmodi, te weten veld, park en strand. Hiermee kun je de meest optimale instelling kiezen voor de locatie waar je loopt. Een veld- of akkermodus is speciaal geschikt voor veldbodems en heeft een diep bereik. De parkmodus daarentegen heeft een hogere discriminatie van afval heeft, maar deze discriminatie is uiteraard handmatig bij te stellen. Doe je veel aan metaaldetectie op het strand, bij rivierbeddingen of zoek je in het water, dan is de strandmodus een aanrader. Er wordt rekening gehouden met zout water, mineralisatie en gevoeligheid voor afval objecten.

Al deze functies maken de Minelab Equinox 600 metaaldetector echt de moeite waard. Zoals duidelijk wordt, is het apparaat uitgerust met alle noodzakelijke functies voor een productieve en succesvolle zoekactie. Tegelijkertijd vereist het toestel geen extreme ervaring in de metaaldetectie hobby. Dit omdat de helft van de instellingen automatisch is ingesteld en de andere helft vrij gemakkelijk is om onder de knie te krijgen.

Multi-IQ-technologie

Met Multi IQ haal je het beste uit je detectiemachine. Werk je namelijk met 1 frequentie dan loop je de kans om bepaalde objecten te missen. Lage frequenties zijn geschikt voor grotere objecten diep in de grond, terwijl hoge frequenties ondiepe kleine objecten kunnen vinden. Gebruik je Multi IQ, dan heb je het beste van twee werelden. De grond wordt hierbij met verschillende frequenties tegelijk doorboord. Ondanks dat sommige van deze frequenties zullen worden beïnvloed door stukken afval of door een hoge mate van bodemmineralisatie, zullen andere niet worden beïnvloed. Deze frequenties zullen de locatie goed afzoeken met behoud van de stabiliteit. Lagere frequenties zullen het diepst mogelijke niveau van de bodem bereiken, terwijl hogere frequenties kleinere objecten zullen opsporen.

Met welke metaaldetector vergelijken?

Tussen de Minelab Equinox 600 en 800 bestaan enkele verschillen. Zo is de metaaldetector kit van de 800 voorzien van een draadloze hoofdtelefoon, waar de 600 beschikt over een bedrade variant. Kijk voordat je een metaaldetector aanschaft altijd wat er in de doos wordt meegeleverd. Beide koptelefoons zijn overigens wel compatibel met beide metaaldetectors. De Equinox 600 moet het ten opzichte van zijn grote broer o.a. doen zonder achtergrondverlichting, gold zoekprogramma en ruisonderdrukking. Met deze specificaties lijkt de Equinox 600 veel producten die op de markt verkrijgbaar zijn te overtreffen. En toch is het toestel beschikbaar voor een niet al te hoge prijs.

Equinox 600 metaaldetector (multi frequency)

  • Technologie: VLF (Very Low Frequency)
  • Zoekfrequentie: 5kHz/10kHz/15kHz/Mult-IQ
  • Zoekstanden: 3 (park / akker / strand)
  • Waterdichte DD zoekspoel van 28cm
  • Steel lengte: instelbaar van 112 tot 144cm
  • Batterij: lithium polymeer
  • Gewicht incl. zoekspoel: 1.3kg

Conclusie Minelab Equinox 600

Wat zijn zoals de voor en tegens van de detectiemachine? Deze metaal detector heeft diverse voordelen. Zo is het toestel compleet waterdicht, beschikt voer meerder frequenties en Multi IQ, heeft 3 jaar garantie, een DD zoekspoel en is compatibel met draadloze headsets. Deze kenmerken maken de Minelab Equinox 600 metaaldetector een mooi instrument voor schatzoekers met een lage tot middelhoge ervaring. Het item is te gebruiken op alle terreinen (all-terrain en multi-purpose), met mooie prestaties op het land en in het water. Zijn er dan ook nadelen aan de metaal detector?

Koop je deze metaaldetector, dan krijg je er niet standaard een draadloze koptelefoon bij. Daarnaast heeft de batterij een relatief korte levensduur in vergelijking met andere modellen die tot wel 30 uur kunnen presteren op een volle accu. Echter, over het geheel genomen is dit een prima niet te dure metaaldetector waarmee je op alle terreinen kunt zoeken. Wil je deze metaaldetector kopen, dan ontvang je (afhankelijk van de kit) o.a. de metaaldetector, een bedrade hoofdtelefoon (niet waterdicht), usb oplaadkabel, handleiding en screenprotectors. Daarnaast zijn er ook compatibele spoelen en andere metaaldetector accessoires beschikbaar. Al met al een prima metaaldetector, gemaakt voor urenlang zoekplezier.