Minelab Equinox 800 metaaldetector

Wil jij met een metaaldetector op zoek naar munten en ander klein archeologisch materiaal? Dan doe je er goed aan om een detector aan te schaffen die hier precies voor gemaakt is. Onder andere de Minelab Equinox 800 metaaldetector voldoet mogelijk aan jouw eisen. Je kiest hiermee voor een apparaat dat niet alleen zeer kwalitatief is, maar ook heel veel handige extra functies biedt voor optimaal gebruik. Wil je meer weten over dit model? Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie: op basis hiervan kun je heel gemakkelijk een vergelijking maken om zo de beste keuze te maken.

Minelab Equinox 800 metaaldetector

De Minelab Equinox 800 is een metaaldetector waarbij de focus ligt op klein archeologisch materiaal, zoals munten en militaria. De detector is van een aantal belangrijke functies voorzien en maakt hiermee het zoeken naar dergelijke objecten een stuk makkelijker. Het toestel is van het bekende A-merk Minelab: een van de topmerken op het gebied van metaaldetectors. De fabrikant heeft voor iedereen een geschikt model. Deze 800 werkt op een oplaadbare Li-ion batterij en is op meerdere frequenties te gebruiken.

In de doos

 • Minelab Equinox 800
 • Hoofdtelefoon
 • Oplaadkabel
 • Handleiding

Installatie van de Minelab Equinox 800

Het is vrij eenvoudig om het metaaldetectie apparaat in gebruik te kunnen nemen. Zodra je de detector uit de doos haalt kun je bijna meteen aan de slag met het eerste gebruik. Er is geen ingewikkelde installatie nodig. Het is wel altijd aan te raden om van tevoren de handleiding te lezen, zodat je van alle belangrijke informatie op de hoogte bent.

Technische specificaties

 • Technologie:
 • Zoekfrequentie: 5, 10, 15, 20 en 40 kHz
 • Zoekstanden: 12
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: ingebouwde Li-ion accu
 • Gewicht: 1,3 kg

Bediening en onderhoud

Minelab Equinox 800 metaaldetectorQua bediening is de Minelab metaaldetector niet erg ingewikkeld en je zult ook snel uit de voeten kunnen met het bedieningspaneel. De detector is naar wens in te stellen aan de hand van dit paneel: je hebt de keuze uit meerdere instellingen. Je kunt niet alleen de zoekmodus instellen, maar ook de discriminate (in- of uitschakeling) voor bepaalde metaalsoorten instellen. Verder kun je aan de hand van vondst herkenning en handige audiotonen na verloop van tijd precies achterhalen met wat voor soort metaal je te maken hebt.

Het is overigens niet lastig om het apparaat onderhouden. Zodra je de detector hebt gebruikt, is het slim om deze netjes op te bergen. De Minelab Equinox 800 is geschikt voor onder water, maar het is wel aan te raden de zoekspoel en display schoon te maken na gebruik. Zo weet je zeker dat je het optimale uit de levensduur van je metaal detector haalt.

Voor- en nadelen

De Minelab Equinox 800 heeft een aantal voordelen waar je optimaal van kunt profiteren. Zo is de detector geschikt voor onder water tot 3 meter. Daarnaast is de vondst herkenning zeer nauwkeurig. Ook de recovery speed van de Minelab Equinox 800 is heel hoog: dit betekent dat de zoekprestaties zeer goed zijn. Daarbij is het met dit model ook mogelijk om op sterk gemineraliseerde grond te zoeken; hierin zijn diverse instellingen voor het creëren van de optimale omstandigheden.

In vergelijking met veel andere metaaldetectors heeft de accu van het toestel een relatief korte gebruiksduur van 12 uur. Er zijn ook metaaldetectors met een batterijduur van 30 uur of meer. Je zult de accu dan ook vaker moeten opladen en dit kun je als nadelig beschouwen.

Conclusie Minelab Equinox 800

Met de Minelab Equinox 800 kies je voor een kwalitatieve metaaldetector die ideaal is voor het vinden van kleine munten en andere archeologische materialen. Het is dan ook zeker een aanrader om te kiezen voor deze detector wanneer je veel waarde hecht aan kwaliteit. Het toestel is zowel geschikt voor beginners, gevorderden en experts.