Minelab Go-Find 11 metaaldetector

Wanneer je voor het eerste een metaaldetector gaat aanschaffen, is het logisch dat je voor een exemplaar kiest die je gemakkelijk kunt gebruiken. Metaaldetectors zijn er in verschillende soorten en maten: je doet er goed aan om een vergelijking te maken tussen de metaaldetectors voor beginners en gevorderden. Onder andere de Minelab Go-Find 11 metaaldetector is een instapmodel voor starters. Wil je op zoek gaan naar munten, goud, zilver of andere metalen? Dan is het zeker de moeite waard om meer te lezen over deze detector.

Minelab Go-Find 11 metaaldetector

De Minelab Go-Find 11 is een metaaldetector voor beginners van het bekende merk Minelab. Het merk is niet voor niets een van de grotere namen in de wereld van detectors,want het merk heeft meerdere topmodellen op zijn naam staan. Maar ook als je beginner bent is het heel goed mogelijk om een van de detectors van deze fabrikant te kiezen. Onder andere dit model is een van de opties. Deze instapmetaaldetector is zeer licht van gewicht en daarnaast ook heel geschikt voor jongere kinderen vanaf 6 jaar.

In de doos

  • Minelab Go-Find 11
  • 4x 1,5V AA batterijen
  • Handleiding

Installatie van de Minelab Go-Find 11

Je wilt de Minelab Go-Find 11 natuurlijk zo snel mogelijk in gebruik nemen nadat je jouw nieuwe aanwinst binnen hebt gekregen. En dat kan, want er is geen sprake van een lange installatie. Je kunt het toestel meteen aanzetten en in gebruik nemen. Het is wel aan te raden om van tevoren de handleiding te lezen zodat je zeker weet dat je jouw detector tot de volle potentie gebruikt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
  • Zoekstanden: 2
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 4x 1,5V batterijen
  • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

Minelab Go-Find 11 metaaldetector voor kinderenDe Minelab detector is een zeer makkelijk te bedienen metaaldetector en dit is dan ook een van de belangrijkste voordelen. De detector heeft een gemakkelijk bedieningspaneel waarop je onder andere de detector aan en uit kunt schakelen. Verder ben je in staat om de gevoeligheid op 3 levels in te stellen en kun je kiezen voor een metaalselectie. Ook heb je de keuze uit 3 volume levels.

Qua metaaldetector onderhoud is er niet veel te doen bij deze kinder metaaldetector. Zo is het onder andere mogelijk om de detector na gebruik in te klappen, zodat deze nog minder ruimte inneemt. Daarna is het slim om de detector op te ruimen op een veilige en droge plek. Houd ook de batterij-indicator in de gaten om zo precies te weten wanneer je de batterij moet vervangen.

Voor- en nadelen

Een goede metaaldetector voor kinderen en beginners moet niet alleen licht van gewicht zijn, maar ook genoeg duidelijkheid verschaffen vanaf het eerste gebruik. De Minelab Go-Find 11 voldoet aan deze eisen. Het apparaat is voorzien van de belangrijkste functies maar heeft geen ingewikkelde instellingen waar je rekening mee moet houden.

De metaal detector biedt niet veel meer functies dan de basisfuncties en is daarin redelijk beperkt. Dit is ook logisch gezien de prijs, maar er zijn ook iets meer uitgebreide modellen beschikbaar die net iets meer kosten. Verder is deze metaaldetector ook niet geschikt om in water gebruiken en werkt de detector ook minimaal op gemineraliseerde bodem. Zoeken bij zout water is hierdoor niet mogelijk.

Conclusie Minelab Go-Find 11

De Minelab Go-Find 11 is een laagdrempelige metaaldetector voor kinderen die niet meer biedt dan de belangrijkste functies. Dit maakt het toestel alleen een goede keuze voor kinderen vanaf 6 jaar tot kinderen van 12 jaar. Ook volwassen beginners kunnen voor deze detector kiezen, maar kiezen hiermee wellicht voor een te eenvoudig en kinderlijk ontwerp. Een uitgebreide metaaldetector voor volwassenen is bijvoorbeeld de Nokta Makro Anfibio Multi.