Minelab Go-Find 22 metaaldetector

Op zoek naar een eenvoudige metaaldetector die je cadeau kunt doen aan een jonge schatzoeker? Of wil je zelf graag starten met metaalzoeken maar wil je rustig beginnen? In beide gevallen doe je er goed aan om met een instapmodel te starten. Metaaldetectors zijn er in allerlei soorten en maten en van verschillende merken. Als je op zoek wilt naar een instapmodel van een A-merk zijn er nog steeds heel veel opties. Een van je mogelijkheden is de Minelab Go-Find 22 metaaldetector. Meer weten over dit model? Hier lees je alle belangrijke informatie en ben je in staat een goed overwogen keuze te maken.

Minelab Go-Find 22 metaaldetector

Met de Minelab Go-Find 22 kies je voor een instapmodel: de opvolger van de Minelab Go-Find 20. De detector voor kinderen heeft in de eerste plaats een betaalbaar prijskaartje en is daarnaast voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Met deze metaaldetector ben jij in staat om waardevolle objecten op te sporen, zoals munten, sieraden, zilver of zelfs goud. Het apparaat is niet alleen zeer lichtgewicht, maar ook inklapbaar en zeer ergonomisch.

In de doos

 • Minelab Go-Find 22
 • 4x 1,5V AA batterijen
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Minelab Go-Find 22

Het installeren van een metaaldetector neemt niet veel tijd in beslag. Je hoeft de detector alleen nog maar uit te klappen wanneer deze uit de doos komt. Het is wel aan te raden om de handleiding door te nemen voor het eerste gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
 • Zoekstanden: 2
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 4x 1,5V AA batterijen
 • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

Minelab GO-FIND 22 metaaldetectorMet de Minelab detector kies je voor een gemakkelijk te bedienen metaaldetector. Aan de hand van de eenvoudige display ben je in staat om instellingen door te voeren en op zoek te gaan naar waardevolle objecten zoals sieraden, munten of zelfs goud. Het metaal detectie apparaat is zo ontworpen dat je hiermee ook op het natte zoute deel van het strand kunt zoeken: dit komt door de aanwezigheid van de Automatic Ground Tracking. De negatieve effecten van het zout worden grotendeels geëlimineerd. Na gebruik kun je de detector heel gemakkelijk en snel weer inklappen en opbergen.

Als het gaat om onderhoud is de Minelab Go-Find 22, net als heel veel andere detectors, een zeer prettig exemplaar. Het is niet nodig om de Go-Find intensief te onderhouden. Houd de batterij indicator in de gaten, zodat je zeker weet dat je nooit met lege batterij komt te staan. Het is in ieder geval aan te raden om de detector na gebruik in te klappen en op te bergen. Zo benut je de levensduur van de metaal detector optimaal.

Voor- en nadelen

Een van de belangrijkste voordelen van de Minelab Go-Find 22 is dat je kiest voor een detector met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een lage prijs krijg je een prima instapmodel metaaldetector. De aanwezigheid van de Automatic Ground Tracking is ook een groot voordeel. Hiermee ben je ook in staat om op de stranden van zout water te zoeken naar waardevolle objecten. Ook het feit dat de machine inklapbaar is en is voorzien van een ergonomisch ontwerp biedt veel voordelen.

Deze metaal detector betreft een echt instapmodel en is dan ook voornamelijk geschikt voor kinderen tot 12 jaar en de beginners die voor het eerst een metaaldetector gaan gebruiken. Voor de wat meer ervaren en gevorderde detectoristen is de Minelab Go-Find 22 naar alle waarschijnlijkheid een te laagdrempelig model. Wel is het model uitgebreider dan bijvoorbeeld de Bounty Hunter Junior TID. Ben je toch op zoek naar een model met wat meer functies, kijk dan eens naar de White’s TreasureMaster.

Conclusie Minelab Go-Find 22

Wanneer je op zoek bent naar een goede metaaldetector voor je zoon of dochter die graag waardevolle objecten wil vinden is de aanschaf van de Minelab Go-Find 22 zeker een aanrader. Het apparaat is makkelijk in gebruik en zeer licht van gewicht. Voor gebruik aan zee tijdens de vakantie is deze detector dan ook zeer geschikt.