Minelab Go-Find 44 metaaldetector

Op zoek naar de beste metaaldetector voor beginners? Er zijn heel veel verschillende modellen beschikbaar van diverse merken: dit maakt het mogelijk om altijd de detector te vinden die aan jouw wensen voldoet. Of je nu een beginner of een gevorderde metaaldetectorist bent, er is voor ieder wat wils. Zo kies je met de Minelab Go-Find 44 metaaldetector voor een instapmodel waarmee je optimaal kennis kunt maken met de wereld van metaalzoeken. Ontdek hier alle informatie over dit model om te ontdekken of dit exemplaar ook voor jou de beste keuze is.

Minelab Go-Find 44 metaaldetector

De Minelab Go-Find 44 is een metaaldetector van het bekende merk Minelab. Minelab is een van de A-merken in de detectorwereld en dat is niet voor niets. Dit merk heeft heel veel detectors op de markt gebracht: voor zowel beginners als ervaren gevorderden en professionals. Met deze detector kies je voor een instapmodel waarmee je op je gemak kennis kunt maken met metaalzoeken. Je kiest voor een eenvoudig te bedienen detector met diverse handige functies.

In de doos

 • Minelab Go-Find 44
 • 4x 1,5V AA batterijen
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Minelab Go-Find 44

Het installeren van de metaaldetectiemachine is niet nodig: je kunt vrijwel meteen aan de slag met het gebruik van de metaald etector. Klap de detector helemaal uit en zet hem aan: je kunt dan meteen beginnen te zoeken met je nieuwe aanwinst.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
 • Zoekstanden: 3
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 4x 1,5V batterij
 • Gewicht: 1,06 kg

Bediening en onderhoud

Minelab Go-Find 44 metaaldetectorDe bediening van deze metaaldetector van Minelab spreekt grotendeels voor zich: het toestel heeft een armsteun waar je je arm in kunt plaatsen. Met je hand kun je het handvat op de steel vasthouden en zo de zoekspoel over de grond heen en weer bewegen. Boven het handvat zit het bedieningspaneel en de display: hier vind je alle belangrijke informatie over de metaaldetector en kun je ook alle instellingen doorvoeren met de knoppen die eronder staan.

Het onderhoud van de Minelab Go-Find 44 stelt weinig voor: je kunt deze detector na gebruik gemakkelijk en snel inklappen en daardoor ook overal mee naartoe nemen. Daarnaast is het slim om de batterijstand in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je nooit met lege batterij komt te staan tijdens een zoektocht. Ook is het aan te raden om de metaal detector na gebruik goed op te bergen op een droge en veilige plek. Zo haal je het optimale uit de levensduur van je nieuwe aanwinst.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Minelab Go-Find 44 is de aanwezigheid van verschillende handige functies. Zo profiteer je onder andere van een goede pinpoint-functie waardoor je nog beter in staat bent gedetailleerd te zoeken. Daarnaast is het toestel volledig inklapbaar, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Tot slot ben je met deze detector ook verzekerd van een lichtgewicht exemplaar die uitblinkt in ergonomie en prijs-kwaliteitsverhouding.

Er zijn geen grote nadelen op te noemen aan het apparaat. Een mogelijk nadeel is dat deze detector wel voorzien is van belangrijkste basisfuncties, maar verder niet heel veel uitgebreide functies heeft. Dit maakt de detector minder geschikt voor gevorderde detectoristen.

Conclusie Minelab Go-Find 44

De Minelab Go-Find 44 is een uitstekende keuze wanneer je als beginner op zoek bent naar een makkelijk te bedienen detector. Dit exemplaar is niet alleen zeer makkelijk in gebruik, maar ook zeer ergonomisch en daardoor ook een goede keuze voor jonge starters. Heb je al wat meer ervaring in het gebruik van een metaal detector? Dan is het wellicht een betere keuze om verder te kijken naar andere modellen van het merk Minelab zoals bijvoorbeeld de Minelab Equinox 600.