Minelab Go-Find 66 metaaldetector

Vooral wanneer je begint met het gebruiken van een metaaldetector is het belangrijk dat je weet hoe je de detector gebruikt en welke functies je allemaal kunt toepassen. Als beginner is het dan ook beter om op een rustige manier op te bouwen, zodat je op je gemak kennis kunt maken met de wereld van metaalzoeken. Ben jij een beginner en wil je graag een goede detector aanschaffen? Dan is de Minelab Go-Find 66 metaaldetector een van je mogelijkheden. Deze detector is van het A-merk Minelab en is wellicht de perfecte keuze voor jou. Ontdek hier alle belangrijke informatie over dit model.

Minelab Go-Find 66 metaaldetector

Met de Minelab Go-Find 66 kies je voor de opvolger van de Go-Find 60. Deze detector heeft verschillende veranderingen ondergaan en is hiermee een zeer goede detector voor de beginnende metaalzoeker. De Go-Find 66 is onder andere voorzien van een pinpoint-functie, schermverlichting, diverse accessoires en bluetooth. Verder is de detector inklapbaar en zeer licht van gewicht. Wanneer je op zoek bent naar een goede instap detector voor kinderen is het zeker een aanrader meer te lezen over deze machine.

In de doos

 • Minelab Go-Find 66
 • 4x 1,5V AA batterijen
 • Oortelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Minelab Go-Find 66

De metaal detector is direct uit de doos in gebruik te nemen. Er is dan ook geen sprake van een ingewikkelde installatie waardoor je lang moet wachten voor de eerste keer metaalzoeken. Het is in ieder geval aan te raden om eerst de handleiding door te nemen. Deze krijg je standaard meegeleverd en staat vol met bruikbare informatie.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
 • Zoekstanden: 4
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 4x 1,5V batterijen
 • Gewicht: 1,06 kg

Bediening en onderhoud

Minelab GO-FIND 66 metaaldetectorDe bediening van de Minelab metaaldetector is erg gemakkelijk en je zult hier dan ook snel mee uit de voeten kunnen. De detector is voorzien van een digitale LCD display met backlight waar je alle informatie op kunt aflezen. Steek je arm door de ergonomische armsteun en plaats je hand rondom het handvat onder het bedieningspaneel. Je kunt vervolgens over de grond zweven met de zoekspoel, op zoek naar waardevolle objecten. Het is ook mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten op de detector, voor wanneer je op een drukke locatie gaat zoeken.

Er is niet veel metaaldetector onderhoud nodig wanneer je voor de Minelab Go-Find 66 kiest. Je kunt het apparaat na gebruik gemakkelijk en snel inklappen, waardoor je de compacte detector heel eenvoudig kunt opbergen. Je doet dit het beste op een droge en veilige plek. Daarnaast is het slim om de batterij indicator op het display in de gaten te houden. Zo voorkom je dat je met een lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Minelab Go-Find 66 is dat je hiermee kiest voor een makkelijk instapmodel dat zeer geschikt is voor kinderen en beginners. Daarnaast krijg je redelijk wat functies waar je optimaal gebruik van kunt maken. De pinpoint-functie maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig te zoeken naar waardevolle objecten. Door je detector te combineren met de PRO app voor je smartphone kun je daarnaast van verschillende extra’s gebruik maken. Als je gaat zoeken is het wel verstandig een paar handschoenen (of pleisters), schepje en vondstentas mee te nemen. Deze metaaldetectie accessoires kun je eenvoudig online kopen.

Er zijn geen grote nadelen te noemen waar je mee te maken krijgt als je voor dit type kiest. De detector is wel enigszins laagdrempelig en daardoor vooral geschikt voor kinderen en minder voor volwassenen beginners.

Conclusie Minelab Go-Find 66

Met de Minelab Go-Find 66 kies je voor een kwalitatieve metaaldetector die jou op een makkelijke manier kennis laat maken met alles wat metaalzoeken te bieden heeft. Deze metaaldetector is vooral een aanrader wanneer je zelf als beginner op zoek bent naar een eenvoudig instapmodel of wanneer je graag een jonge en ambitieuze schatzoeker blij wilt maken. Een iets goedkoper model is bijvoorbeeld de Minelab Go-Find 44 metaaldetector.