Minelab Gold Monster 1000 metaaldetector

Heb je goudkoorts en wil je graag op zoek naar goudnuggets? Je hebt er dan wel baat bij om een goed hulpmiddel in te schakelen in de vorm van een metaaldetector. Bij voorkeur een detector die speciaal ontwikkeld is voor het detecteren van goud. Een van de mogelijkheden die je in dit geval hebt is de Minelab Gold Monster 1000 metaaldetector. Dit model is van het A-merk Minelab en staat vooral bekend vanwege de gevoeligheid voor klein goud. Dit is precies wat je nodig hebt in je zoektocht naar dit edelmetaal. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over dit type detector.

Minelab Gold Monster 1000 metaaldetector

Zoals de naam al doet vermoeden is de Minelab Gold Monster 1000 een metaaldetector waarmee je op zoek kunt gaan naar goud. Deze detector heeft een relatief eenvoudige bediening, is eenvoudig aan jouw lengte aan te passen en is voorzien van een waterdichte spoel waarmee je tot een meter onder water kunt. Het is dus mogelijk om vrijwel overal te zoeken naar goud. De detector is ideaal voor de zoektochten naar goud in landen als Australië, Turkije en Marokko.

In de doos

  • Minelab Gold Monster 1000
  • Handleiding

Installatie van de Minelab Gold Monster 1000

Nadat je de metaal detector hebt aangeschaft is het vrijwel meteen mogelijk deze in gebruik te nemen, er gaat geen ingewikkelde installatie aan vooraf. Schakel het toestel in en voer de juiste instellingen door voor het eerste gebruik. Meer informatie hierover vind je in de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 45 kHz
  • Zoekstanden: 2 (Alle metalen, Goud)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: Li-ion batterij
  • Gewicht: 1,3 kg

Bediening en onderhoud

Minelab GOLD MONSTER 1000 metaaldetectorDe Minelab gouddetector voor goud is een makkelijk te bedienen metaaldetector. De detector werkt volledig automatisch en zorgt dan ook voor de optimale zoekresultaten. Met het bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is kun je verschillende instellingen doorvoeren. Onder andere het gevoeligheidsniveau is hier in te stellen, maar ook het volume pas je hier aan. Door met de zoekspoel boven de grond te bewegen worden signalen door de bodem gestuurd: je krijgt een signaal terug zodra er iets in de grond gevonden is. Je hoort dan een audiotoon. Wil je een extra zoekspoel kopen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Op het gebied van onderhoud ben je met de Minelab Gold Monster 1000 snel klaar. De detector kan wel tegen een stootje en is daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Het is in ieder geval aan te raden de detector na gebruik schoon te maken en op te bergen op een veilige en droge plek. Houd ook de batterij-indicator in de gaten: je kunt op deze manier op tijd ingrijpen en de batterijen vervangen indien nodig.

Voor- en nadelen

Met een metaaldetector als de Minelab Gold Monster 1000 kies je voor een ideaal hulpmiddel voor het vinden van goud. Voordelen van deze detector zijn de makkelijke bediening, de vele aanpasmogelijkheden en de opties uit twee soorten zoekspoelen waarmee je jouw zoektochten kunt optimaliseren. De detector is zeer gevoelig voor goud en zoekt op een hoge frequentie voor het vinden van de kleinste klompjes.

Het metaaldetectie apparaat is voornamelijk geschikt voor het vinden van goud. Hoewel je de detector ook kunt gebruiken voor andere metalen, is het aan te raden om de detector aan te schaffen wanneer je naar goud zoekt. Voor andere metalen kun je ook andere detectors aanschaffen zoals bijvoorbeeld de Nokta Makro Multi Kruzer. Een ander mogelijk nadeel is dat je niet altijd even duidelijk kunt zien hoever de batterij leeg is. De batterij-indicator geeft 3 niveaus aan en dit biedt niet altijd de duidelijkheid over de stand van de batterij.

Conclusie Minelab Gold Monster 1000

Als goudzoeker doe je er zeker goed aan om de Minelab Gold Monster 1000 aan te schaffen. Deze metaal detector is niet alleen zeer gevoelig voor goud, maar is ook erg gemakkelijk in gebruik. Ook als beginnende goudzoeker is het dan ook een aanrader om deze detector aan te schaffen. Dit model is wellicht de beste metaaldetector voor goud van dit moment!