Minelab GPZ 7000 metaaldetector

Er zijn heel veel merken voor metaaldetectors, maar niet ieder merk behoort tot de absolute top. Dit is wel het geval met Minelab: dit merk heeft door de jaren heen heel wat goede metaaldetectors op de markt gebracht. En of je nu een beginnende of ervaren detectorist bent: er is bij het merk voor ieder wat wils. Een van de meest professionele detectors die momenteel verkrijgbaar is, is de Minelab GPZ 7000 metaaldetector. Wat is dit voor detector en wat zijn de belangrijkste voordelen? Dat lees je hier.

Minelab GPZ 7000 metaaldetector

Met de Minelab GPZ 7000 kies je voor een metaaldetector die gemaakt is voor het detecteren van goud. Er zijn een aantal kenmerken overgenomen van de Minelab CTX3030, maar voor de rest is de het toestel een unieke detector met heel veel handige functies. De detector heeft volgens de fabrikant een dieptebereik dat 40% groter is dan alle andere modellen in het assortiment van het merk. De gevoeligheid voor goud van deze metaaldetector is daarnaast zeer groot: hierdoor ben je in staat om zelfs de kleinste goudklompjes te detecteren.

In de doos

  • Minelab GPZ 7000
  • Handleiding

Installatie van de Minelab GPZ 7000

De Minelab GPZ 7000 is een detector die vrijwel meteen in gebruik genomen kan worden. Onder de installatie vallen onder andere het instellen van de steel en het doorvoeren van de eerste instellingen via de display. Voor het eerste gebruik is het altijd een aanrader om de handleiding door te nemen. Online zijn ook veel video’s beschikbaar met informatie over de Minelab detectors.

Technische specificaties

  • Technologie: ZVT
  • Zoekfrequentie: ZVT
  • Zoekstanden: Gold Mode
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: ingebouwde oplaadbare Li-ion accu
  • Gewicht: 3,2 kg

Bediening en onderhoud

Minelab GPZ 7000 metaaldetectorDeze Minelab metaaldetector wordt bediend via het bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is. Via het display en de onderstaande knoppen is het mogelijk om verschillende instellingen door te voeren. De detector is al geoptimaliseerd voor het vinden van goud en hier hoef je dan ook niet veel meer voor te doen. Wel kun je er voor kiezen om bepaalde aanpassingen door te voeren, zoals de grondbalans en het gevoeligheidsniveau of het aanzetten van de noise cancelling. Verder werken veel zaken automatisch bij de Minelab GPZ 7000 en ben je hierdoor heel goed in staat de beste resultaten te behalen in je zoektocht naar goud.

Het gouddetectie apparaat is een onderhoudsvriendelijke metaaldetector maar voor het aanzienlijke bedrag dat je betaalt wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van de detector. Het is dan ook aan te raden de detector na gebruik goed op te bergen op een veilige en droge plek. Daarnaast is het slim de batterij in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je nooit met een lege batterij komt te staan. De metaal detector geeft een signaal als de batterij bijna leeg is.

Voor- en nadelen

Met de Minelab GPZ 7000 kies je voor een metaaldetector met veel voordelen. De gouddetector is veelzijdig en geoptimaliseerd voor het vinden van zelfs de kleinste goudklompjes. Verder is het model voorzien van de nieuwste technologieën, zoals ingebouwde GPS, draadloze audio en een ‘weatherproof’ display. Ook het dieptebereik van de metaaldetector voor goud is indrukwekkend: je kunt zeer diep zoeken naar goud.

Het enige nadeel van deze metaal detector is dat dit model redelijk zwaar is. Inclusief de batterij en de zoekspoel weegt de detectiemachine zo’n 3,2 kg. Dit is voor een metaaldetector zwaar, aangezien er veel modellen zijn die niet meer dan 1,5 kg wegen. Ook de prijs voor deze metaaldetector is erg hoog, maar hier krijg je wel de beste kwaliteit voor terug. Dit apparaat is gewoon een van de beste metaaldetectors voor goud van dit moment!

Conclusie Minelab GPZ 7000 gouddetector

De Minelab GPZ 7000 is een zeer innovatieve en hoogstaande metaaldetector voor de veeleisende professional die op zoek gaat naar goud. De detector is overal te gebruiken en biedt de beste functies voor het behalen van de beste resultaten. Voor de hoge aanschafprijs krijg je dan ook wel echt een uitmuntende metaaldetector die de rest doet verbleken. Heb je een beperkte beurs en/of ben je een beginner, kijk dan eens naar de Minelab Go-Find 22 of (een stapje hoger) de Nokta Makro Anfibio Multi metaaldetector.