Minelab Pro-Find 20 pinpointer

Het vinden van mooie en vooral waardevolle voorwerpen is de droom voor iedere detectorist. En om sneller en nauwkeuriger te zoeken is het zeker een aanrader om een goede pinpointer aan te schaffen. Welk model is de juiste keuze en hoe kun je dit gemakkelijk bepalen? Op deze pagina lees je alles over de Minelab Pro-Find 20, een van de vele mogelijkheden op het gebied van pinpointers. Aan de hand van deze informatie kun je een vergelijking maken met de andere pinpointers waarvan je op deze website uitgebreide beschrijvingen vindt. Zoek je meerdere accessoires in 1 koop? Kijk dan eens naar het MD metaaldetector accessoirespakket.

Minelab Pro-Find 20

Minelab PRO-FIND 20 pinpointerDe Minelab Pro-Find 20 is een van de nieuwere pinpointers op de markt, samen met de Minelab Pro-Find 35. Deze pinpointers lijkt qua uiterlijk en functies veel op elkaar, maar toch zijn er enkele verschillen. In de eerste plaats is het metaaldetectie apparaat niet uitgerust met de aparte toon voor ijzerhoudende metalen. Ten tweede is de Pro-Find 35 tot 3 meter onderwater te gebruiken: de Pro-Find 20 is slechts spatwaterdicht. Verder zijn beide pinpointers licht van gewicht en liggen ze prettig in de hand. Het toestel is overigens gemakkelijk te bedienen. Op het handvat zit een aan/uitknop. De gevoeligheidsinstelling staat al vast en hoeft dus niet aangepast te worden. Zodra je op een voorwerp stuit, zal de kleine detector een vibratie geven.

In de doos

  • Minelab Pro-Find 20
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Waterdicht: ja, spatwaterdicht
  • Batterij: 9V batterij

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze detector van Minelab is dat je een zeer eenvoudig te bedienen pinpointer aanschaft. Dankzij de 9V batterij kun je dit apparaat tot wel 30 uur achter elkaar gebruiken. Wel heeft het model een aantal nadelen. In de eerste plaats is het niet mogelijk om het gevoeligheidsniveau in te stellen; dit staat al vastgesteld en kan niet veranderd worden. Verder is het model niet waterdicht en is het daardoor niet mogelijk om hiermee onderwater te gaan.

Conclusie Minelab pinpointer

Wanneer je zoekt naar een instapmodel is de Minelab Pro-Find 20 zeker aan te raden. Wil je een pinpointer aanschaffen met net wat meer mogelijkheden, dan is onder andere de Minelab Pro-Find 35 een goede optie. Deze is iets hoger geprijsd maar biedt een aantal extra’s ten opzichte van het goedkopere model. Een andere voordelige aankoop is de Ground Force PP07 pinpointer.