Minelab Pro-Find 35 pinpointer

Soms wil je een product aanschaffen dat zich onderscheidt van de rest, waardoor jij optimaal profiteert van alle voordelen. Dit geldt ook voor de aanschaf van een pinpointer. Een van de pinpointers die zich op dit moment van andere modellen onderscheidt is de Minelab Pro-Find 35. Ben je benieuwd naar de eigenschappen van dit apparaat en wil je weten welke unieke eigenschap dit model heeft? Dat lees je hier! Aan de hand van alle belangrijke informatie kun jij bepalen of deze metaaldetector voor jou de juiste keuze is.

Minelab Pro-Find 35

Minelab PRO-FIND 35 pinpointerDe Pro-Find 35 is een van de nieuwere pinpointers die op de markt verkrijgbaar is. Je kunt bij dit nieuwe model ook meteen profiteren van een unieke functie: de mogelijkheid om een aparte toon te geven wanneer je op ijzer stuit. Verder is het model geschikt om tot 3 meter diep onder water te gebruiken. De pinpointer geeft een vibratie zodra je op een voorwerp stuit en daarnaast is het mogelijk om uit 5 verschillende gevoeligheidsniveau’s te kiezen.

In de doos

  • Minelab Pro-Find 35
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Waterdicht: ja, tot 3 meter
  • Batterij: 9V batterij

Bediening & voor- en nadelen

Het is vrij eenvoudig om de Minelab metaaldetector te bedienen. Deze pinpointer is voorzien van een aantal knoppen waarmee je alles kunt regelen. Bij het handvat zit de aan/uitknop en daarnaast ook de knoppen voor het instellen van de gevoeligheid. Wanneer je in het donker gaat zoeken is het goed mogelijk om de LED verlichting te gebruiken die is ingebouwd in de pinpointer.

Een groot voordeel van de Minelab Pro-Find 35 is de eigenschap om een aparte toon te geven wanneer je stuit op ijzerhoudende metalen. Op deze manier ga je niet voor niets in de grond graven. Daarnaast is het erg gemakkelijk om hem te bedienen: het lichte gewicht zorgt ervoor dat deze pinpointer prettig in de hand ligt. Heeft een pinpointer als deze dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel van deze pinpointer is dat je metaaldetector naar alle waarschijnlijkheid al een discriminatie-optie heeft waarmee je ijzer elimineert. De vraag is dan ook in hoeverre je deze functie op het toestel in de praktijk echt zult gaan gebruiken.

Conclusie Minelab Pro-Find 35

De Minelab Pro-Find 35 is een moderne pinpointer, gemakkelijk in gebruik en voorzien van handige extra’s. Hoewel de aparte toon voor ijzerhoudende metalen handig is, blijft de vraag in hoeverre dit in de praktijk ook bruikbaar is. Neem je hem niet hierom, dan wel om het feit dat je tot 3 meter onderwater kunt met deze mini detector. Kijk anders ook eens naar de Nokta Makro RS.