Minelab Safari FBS metaaldetector

Wil je graag een metaaldetector aanschaffen, dan zul je gaan ontdekken dat je heel veel mogelijkheden hebt. Een detector moet niet alleen aan je wensen voldoen, maar ook binnen je budget passen en ervoor zorgen dat jouw zoektochten vruchtbaar zijn. Het vinden van munten, sieraden, zilver, goud en andere metalen is goed mogelijk met een kwalitatieve detector. Voor een krachtige maar makkelijk te bedienen detector is wellicht de Minelab Safari FBS metaaldetector een optie. Wil je meer weten over deze detector en jouw opties met dit exemplaar? Dat lees je allemaal op deze pagina.

Minelab Safari FBS metaaldetector

De Minelab Safari FBS is een krachtige maar makkelijk te bedienen en betrouwbare metaaldetector. De detector heeft veel vergelijkbare kwaliteiten als bij de en de Minelab E-Trac en de Explorer, maar de bediening van de Safari is nog gebruiksvriendelijker. Hiermee ben je ook als beginner in staat om een goede detector aan te schaffen waarmee je direct goed uit de voeten kunt. De detector heeft 4 zoekprogramma’s waarmee je naar munten, munten en sieraden, relikwieën en alle metalen kunt zoeken.

In de doos

  • Minelab Safari FBS
  • Handleiding

Installatie van de Minelab Safari FBS

Wanneer je het toestel aanschaft, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk gebruik van gaan maken. En dat is goed mogelijk met deze detector: er is geen lange installatie nodig, maar je kunt vrijwel meteen aan de slag. Het is wel aan te raden om de meegeleverde handleiding door te nemen, zodat je zeker weet dat je meteen het optimale uit je nieuwe metaal detector haalt. Koop ook gelijk een aantal leuke metaaldetector accessoires, zoals een vondstentas, pinpointer en schep. Zo kun je goed voorbereid op pad.

Technische specificaties

  • Technologie: FBS technologie
  • Zoekfrequentie: 1,5 – 100 kHz
  • Zoekstanden: 4 (munten, munten en sieraden, alle metalen, relikwieën)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: ingebouwde 2900 mAh Lithium-Ion accu
  • Gewicht: 1,8 kg

Bediening en onderhoud

Minelab Safari FBS metaaldetectorDe Minelab detector kent 4 zoekstanden die je gemakkelijk en snel instelt met het bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is. Het is aan te raden om voor de stand alle metalen te kiezen, omdat je op deze manier alle waardevolle objecten vindt. Je bent ook in staat om voor te kiezen voor de discriminatie van ijzer of andere ongewenste metalen. Op deze manier weet je zeker dat je alleen waardevolle voorwerpen op gaat graven. De detector zoekt zeer diep en biedt dan ook de mogelijkheid om zo nauwkeurig mogelijk te zoeken.

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van je metaaldetectie apparaat. De Safari FBS kan goed tegen een stootje en is dan ook zeer onderhoudsvriendelijk. Het is wel aan te raden om de detector goed op te bergen na gebruik en deze af en toe schoon te maken. Daarnaast kun je op het display altijd de batterijstand zien: op deze manier ben je er altijd op tijd bij met het vervangen van de batterijen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Minelab Safari FBS is dat deze detector zeer allround toepasbaar is: je kunt op grote en kleinere zoekterreinen op zoek gaan naar waardevolle objecten. Een ander voordeel is dat deze metaaldetector ook zeer goed te gebruiken is op zoute stranden: de detector werkt goed op gemineraliseerde bodems. Verder is de detector erg gemakkelijk te gebruiken: via de menuknop onder de display pas je gemakkelijk de instellingen aan. De machine wordt overigens niet geleverd met oplaadbare batterijen: je moet de batterijen dan ook na verloop van tijd vervangen voor nieuwe. Je kunt er ook voor kiezen om oplaadbare batterijen in de detector te plaatsen.

Conclusie Minelab Safari FBS

De Minelab Safari FBS is een zeer hoogstaande detector die niet alleen zeer gebruiksvriendelijk is, maar ook zeer multi-inzetbaar. Voor een aangename prijs krijg je een allround detector die geschikt is voor alle ondergronden, zelfs het zoute, natte strand. Het model is een aanrader voor de beginner en gevorderde detectorist. Een ander goed verkocht model van de fabrikant is de Minelab Vanquish 440.