Minelab SDC2300 metaaldetector

Een compacte detector aanschaffen die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de Minelab SDC2300 metaaldetector wellicht precies wat je zoekt. Dit model van Minelab is voorzien van de belangrijkste basisfuncties en heeft een belangrijke specificatie: dit exemplaar is zeer geschikt voor het vinden van goud. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over het type, zoals de specificaties, de voor- en de nadelen. Dit maakt het een stuk makkelijker om een detector te vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet. Is dit misschien wel de beste metaaldetector voor goud voor jou? Dat ontdek je hier.

Minelab SDC2300 metaaldetector

De Minelab SDC2300 is een gouddetector van het merk Minelab, dat bekend staat om de zeer goede detectors. Of je nu een ervaren detectorist of een beginner bent: er is voor ieder wat wils te vinden in het assortiment van de fabrikant. Deze detector is compact, waterdicht en is daarnaast gemakkelijk in gebruik. Het detectie apparaat is voornamelijk geschikt wanneer je op zoek bent naar goud, want het model is in staat om zeer diep gelegen, kleine goudklompjes te detecteren.

In de doos

 • Minelab SDC2300
 • Zoekspoel met bescherming
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Minelab SDC2300

Je kunt het toetsel erg gemakkelijk en snel in gebruik nemen, er is geen sprake van een ingewikkelde installatie. Er is ook geen montage nodig bij het uitpakken van de detector; je kunt er direct mee aan de slag. Voor het eerste gebruik is het lezen van de handleiding mogelijk een aanrader; deze krijg je standaard meegeleverd en biedt handige informatie over de gouddetector.

Technische specificaties

 • Technologie: MPF
 • Zoekfrequentie: –
 • Zoekstanden: Gold Mode
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: oplaadbare Li-ion batterij
 • Gewicht: 2,3 kg

Bediening en onderhoud

Minelab SDC 2300 metaaldetectorDeze gouddetector van Minelab is relatief gemakkelijk te bedienen. Het grootste gedeelte van de bediening regel je met het bedieningspaneel. Hier regel je niet alleen de zoekstand, maar ook het gevoeligheidsniveau en veel andere instellingen. De bediening van de metaal detector is eenvoudig en je krijgt dit dan ook snel onder de knie.

Qua onderhoud is er weinig waar je rekening mee moet houden bij deze detector. De goud detector is waterdicht tot 3 meter en kan daardoor wel tegen een stootje. Toch is het altijd slim om de detector droog en schoon te maken na gebruik. Zo weet je zeker dat je de lange levensduur van de detector optimaal benut. Verder is het belangrijk om de batterij in de gaten te houden: deze moet je op tijd opladen zodat je nooit met een lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

De MPF-technologie van deze gouddetector zorgt voor zeer snelle schakeling tussen zend- en ontvangstsignalen. Op deze manier is het goed mogelijk om kleine goudklompjes snel te detecteren. Verder is het met de Minelab SDC2300 mogelijk om zowel op land als onder water te zoeken: de detector kan tot 3 meter onder water. Detectie in rivierbedden en op de oever is hierdoor mogelijk. De overgang van zoeken van land naar water is ook zeer gemakkelijk.

Een mogelijk nadeel van het model is dat de detector aan de zware kant is. De detector weegt 2,3 kg en is hiermee een van de zwaardere modellen. Ter vergelijking: er zijn ook modellen die onder de 1,5 kg wegen. Echter, je bent met de wel verzekerd van een hoogstaande uitvoering met veel opties.

Conclusie Minelab SDC2300

De Minelab SDC2300 is een van de beste gouddetectors waarmee je in water en op het land kunt zoeken naar goud. De kleinste goudklompjes onder de 1 gram zijn vindbaar met deze hoogstaande detector. Voor de ervaren goudzoeker is het dan ook zeker een aanrader om dit model aan te schaffen. Wens je nog meer kwaliteit als professionele goudzoeker? Voor nog meer expertise en innovatie zijn ook de Minelab Gold Monster 1000 en de Minelab GPZ 7000 een goede optie.