Minelab Vanquish 340 metaaldetector

Als beginnende metaalzoeker is het logisch dat je niet meteen de meest geavanceerde metaaldetector aanschaft. Je doet er goed aan om op een rustige manier te starten, zodat je optimaal kennis kunt maken met metaalzoeken en alles wat hierbij komt kijken. Wanneer je zoekt naar een detector die eenvoudig in gebruik is en daarnaast precies biedt wat je nodig hebt, heb je genoeg mogelijkheden. De Minelab Vanquish 340 metaaldetector is een van de mogelijkheden die je hebt. Op deze pagina lees je dan ook alle belangrijke informatie over dit model en is het aan jou om te bepalen of dit voor jou ook de juiste keuze is.

Minelab Vanquish 340 metaaldetector

De Minelab Vanquish 340 wordt gezien als een van de betere modellen voor de beginnende detectorist. Het apparaat is niet moeilijk in gebruik en biedt daarnaast de nodige functies om optimaal te kunnen zoeken naar waardevolle objecten zoals munten, sieraden, zilver en goud. Dankzij de aanwezigheid van 3 zoekstanden, discriminatie in 5 segmenten en numerieke metaal-identificatie ben je in staat om mooie vondsten te doen.

In de doos

  • Minelab Vanquish 340
  • Pinpointer
  • Handleiding

Installatie van de Minelab Vanquish 340

De installatie van de metaaldetectiemachine stelt niet veel voor: je kunt de goede detector voor kinderen en volwassenen vrijwel meteen in gebruik nemen. Je schakelt het apparaat met een druk op de knop in en daarna kun je de nodige instellingen wijzigen om meteen optimaal gebruik te maken van je detector. Het is altijd aan te raden om de handleiding door te nemen, hier staat handig informatie in over het (eerste) gebruik van de detector.

Technische specificaties

  • Technologie: Motion
  • Zoekfrequentie: Multi-IQ
  • Zoekstanden: 3 (alle metalen, munten, sieraden)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar; uit te schuiven tot 145 cm.
  • Batterij: 4x AA penlite batterij
  • Gewicht: 1,2 kg

Bediening en onderhoud

Minelab VANQUISH 340 metaaldetectorHoe moet je deze Minelab detector bedienen? Dit doe je grotendeels via het bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is. Hier stel je de gewenste zoekstand in en maak je gebruik van discriminatie. Met je arm door de armsteun beweeg je de detector over de grond heen en weer. Zodra er iets gedetecteerd wordt, hoor je een geluidssignaal. Op het scherm staat een numerieke weergave van het metaalsoort dat gedetecteerd is. Op basis hiervan is het nog makkelijker om te bepalen of iets de moeite waard is om op te graven.

De Minelab Vanquish 340 is zeer onderhoudsvriendelijk. Er zijn dan ook geen grote onderhoudsbeurten nodig. Wanneer je het optimale uit de levensduur van je machine wilt halen is het aan te raden om de detector na gebruik op te ruimen op een droge en veilige plek. Daarnaast is het belangrijk om de batterij in de gaten te houden: de batterij-indicator op het display geeft aan of het tijd is om de batterij te vervangen.

Voor- en nadelen

De eenvoudige bediening is een van de grootste voordelen van de Minelab Vanquish 340. Ook kinderen vanaf 9 jaar kunnen dan ook met groot gemak gebruik maken van deze detector. Een ander voordeel is de mogelijkheid om de metaal detector in te schuiven met het snap-lock inschuifbare systeem. Ingeschoven is de lengte slechts 76 cm, waardoor je te maken hebt met een compact ontwerp dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Een mogelijk nadeel is dat je met het toestel net wat minder uitgebreide functies krijgt dan met de Minelab Vanquish 440. Deze detector heeft 5 zoekmodussen en daarnaast ook uitgebreidere discriminatie segmenten. Qua prijs is er niet heel veel verschil. Je kunt dus overwegen om voor de 440 te kiezen, omdat je hiermee net wat meer opties hebt.

Conclusie Minelab Vanquish 340

Ben je op zoek naar een goede metaal detector die niet alleen zeer makkelijk te gebruiken is, maar ook het perfecte instapmodel is voor jou als beginner? Dan is de Minelab Vanquish 340 zeker een aanrader. Het toestel is betaalbaar, gemakkelijk te gebruiken en voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Voor gevorderden is deze detector wellicht niet uitgebreid genoeg. De fabrikant heeft ook meer geavanceerde modellen in het assortiment. Mogelijk is een ander goed model de Fisher Pro Arc metaaldetector.