Minelab Vanquish 440 metaaldetector

Als starter op zoek naar een kwalitatieve metaaldetector? Het is goed mogelijk een detector aan te schaffen die niet alleen goed betaalbaar is, maar ook is voorzien van handige functies. Op deze manier kun je de detector optimaal benutten en op zoek gaan naar waardevolle voorwerpen zoals munten, sieraden, goud en zilver. Een van de nieuwere metaaldetectors is de Minelab Vanquish 440 metaaldetector. Dit model wordt aangeraden aan de startende metaalzoeker. Wat zijn de voordelen van deze detector en is dit ook voor jou de juiste keuze? Dat lees je hier.

Minelab Vanquish 440 metaaldetector

De Minelab Vanquish 440 is een van de nieuwste metaaldetectors voor beginners van het merk Minelab in de Vanquish serie. Deze metaaldetector heeft uitgebreide zoekmodussen, 12 segmenten discriminatie en een pinpoint-functie. Daarnaast werkt deze detector ook met een nieuw systeem voor frequenties: het Multi-IQ systeem. Hiermee heb je nog meer mogelijkheden in je zoektocht naar munten, sieraden en alle andere metalen.

In de doos

 • Minelab Vanquish 440
 • Batterijen
 • Hoofdtelefoon
 • Beschermkap voor zoekspoel
 • Handleiding

Installatie van de Minelab Vanquish 440

Instellen van de metaaldetector kost gelukkig niet veel tijd. Je kunt de detector vrijwel meteen in gebruik nemen. Het enige wat je hoeft te doen is de detector aanzetten en de zoekspoel middels een kabel te verbinden met het bedieningspaneel. Daarna kun je met je nieuwe aanwinst aan de slag. Lees nog wel even de handleiding voor duidelijke informatie over je metaal detector.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: Multi-IQ
 • Zoekstanden: 4 (alle metalen, munten, sieraden, custom
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 4x AA Penlite batterij
 • Gewicht: 1,2 kg

Bediening en onderhoud

Minelab VANQUISH 440 metaaldetectorDe Minelab metaaldetector heeft een eenvoudige bediening: het gebruik van de detector zul je dan ook snel onder de knie hebben. De detector heeft een handige display met bedieningspaneel: hier is alle informatie op af te lezen en ben je in staat om de detector volledig naar wens in te stellen. Je kunt hier de zoekstand instellen maar ook het gevoeligheidsniveau en de discriminatie. Op deze manier personaliseer je jouw zoektochten en kun je op zoek gaan naar waardevolle objecten.

Daarnaast heeft de Minelab Vanquish 440 een waterdichte zoekspoel en dit betekent dat het ook goed mogelijk is om in de regen op zoek te gaan naar waardevolle objecten. Het is wel belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen, zodat je zeker weet dat je de levensduur optimaal benut. Houd ook de batterij in de gaten, zodat je nooit met lege batterij komt te staan. Op het display is een batterij-indicator zichtbaar.

Voor- en nadelen

Wanneer je kiest voor de Minelab Vanquish 440 krijg je te maken met een aantal voordelen. Deze metaal detector heeft in de eerste plaats een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt een kwalitatieve metaaldetector die is uitgerust met de belangrijkste basisfuncties en enkele extra’s. Zo heeft het apparaat een zeer uitgebreide discriminatie, waardoor het mogelijk is verschillende metalen te elimineren. Verder kun je ook volop gebruik maken van de pinpoint-functie, waardoor het nog makkelijker is om nauwkeurig te zoeken. Een mogelijk nadeel van dit model is dat deze metaaldetector werkt op batterijen die niet oplaadbaar zijn. Dit betekent dat je de batterijen na verloop van tijd moet vervangen voor nieuwe exemplaren. Ook kun je de detector niet geheel onder water gebruiken, wat bijvoorbeeld wel kan bij de Nokta Makro Simplex+ en de Quest Q30.

Conclusie Minelab Vanquish 440

Als beginner doe je er goed aan om een metaaldetector aan te schaffen die niet alleen makkelijk te gebruiken is, maar ook voor goede resultaten zorgt. De Minelab Vanquish 440 is een van de betere opties voor de beginnende detectorist en het is dan ook zeker een aanrader om dit exemplaar aan te schaffen om te starten met schatzoeken! Zoek je een goede gouddetector van dit merk, dan is de Minelab GPZ 7000 misschien wel de beste gouddetector voor jou!