Minelab Vanquish 540 metaaldetector

Wanneer je gebruik gaat maken van een metaaldetector, wil je waarschijnlijk een model die aan jouw wensen voldoet. Wat deze wensen precies zijn, is afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt met het gebruik van een etector. Ben je een beginner of heb je al enige ervaring als metaalzoeker? Dan heb je andere wensen dan wanneer je een gevorderde of professionele detectorist bent. Voor beginners zijn er genoeg goede opties, waaronder de Minelab Vanquish 540 metaaldetector. Dit model biedt alle basisfuncties die je nodig hebt om je zoektocht te starten. Hier lees je alle belangrijke informatie over deze detector.

Minelab Vanquish 540 metaaldetector

De Minelab Vanquish 540 is een metaaldetector van het bekende merk Minelab. Dit merk staat al jaren aan de top als het gaat om detectors en dat is niet voor niets: de kwaliteit ligt zeer hoog. Daarnaast kun je bij dit merk ook altijd terecht voor een goede detector, of je nu een beginner bent of een gevorderde detectorist. Ook dit model is een uitstekend instapmodel die daarnaast ook door gevorderden gebruikt kan worden. Het apparaat is voorzien van een aantal interessante eigenschappen.

In de doos

 • Minelab Vanquish 540
 • Oplaadbare batterijen + lader
 • Hoofdtelefoon
 • Regenhoes + beschermhoes voor de zoekspoel
 • Handleiding

Installatie van de Minelab Vanquish 540

De metaaledetectemachine is vrij eenvoudig in gebruik te nemen. Je kunt de detector bijna meteen gaan gebruiken, want je hoeft hem alleen maar aan te zetten. Het is wel aan te raden om de handleiding door te nemen: zo ben je op de hoogte van alle informatie en kun je jouw detector optimaal gaan gebruiken.

Technische specificaties

 • Technologie: Motion
 • Zoekfrequentie: Multi-IQ
 • Zoekstanden: 4 (alle metalen, munten, sieraden, custom)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar tot 145 cm
 • Batterij: 4x AA Penlite batterijen
 • Gewicht: 1,2 kg

Bediening en onderhoud

Minelab VANQUISH 540 metaaldetectorHoe moet je de Minelab detector bedienen? Met het handige bedieningspaneel op de steel regel je grotendeels het gebruik van jouw detector. Je kunt hier de zoekstand instellen, evenals het gevoeligheidsniveau en eventuele discriminatie in 25 segmenten. Hiermee is de Vanquish 540 al een stuk uitgebreider dan de Vanquish 440. Daarnaast is het goed om te weten dat je de metaalsoort op het scherm kunt vinden, dit wordt numeriek weergegeven. Op deze manier kun je snel achterhalen met wat voor metaalsoort je te maken hebt en of het de moeite waard is dit op te graven.

Onderhoud aan de metaal detector stelt daarnaast niet veel voor. Het is in ieder geval belangrijk om het apparaat na gebruik goed op te bergen op een veilige en droge plek. Op deze manier weet je zeker dat je de levensduur van je detector optimaal benut. Kijk ook voor het gebruik naar de batterij-indicator: zo weet je of het nodig is om de batterijen te vervangen.

Voor- en nadelen

De eenvoudige bediening, de aanwezigheid van discriminatie in 25 segmenten en de numerieke voorwerpidentificatie zijn de belangrijkste voordelen van deze metaal detector. Daarnaast is de Minelab Vanquish 540 geschikt voor alle metaalsoorten, inclusief goud. Je kunt dan ook meteen op zoek gaan naar waardevolle objecten. Het toestel is ook nog voorzien van een uitschuifbaar systeem waarmee je de detector heel gemakkelijk kunt inschuiven zodat het nog makkelijker is de detector op te bergen.

Heeft de detector ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat de detector niet is voorzien van oplaadbare batterijen. Je moet de batterijen dus vervangen voor nieuwe wanneer ze op zijn. Hoewel dit type ook voor gevorderden geschikt is, ben je als ervaren detectorist wellicht op zoek naar een nog geavanceerder model. Wanneer je verder wilt kijken naar andere metaaldetectors in dezelfde prijscategorieën zijn er genoeg opties. Onder andere de Garrett Ace 400i en de White’s Treasuremaster Pro behoren tot de beste alternatieven.

Conclusie Minelab Vanquish 540

De Minelab Vanquish 540 is een prima keuze wanneer je als beginnende detectorist graag een goede metaaldetector aan wilt schaffen. De detector is licht in gewicht, biedt uitgebreide zoekstanden en andere functies. Zoek je toch iets goedkopers, kijk dan eens naar de Bounty Hunter Quick Draw Pro en de Bounty Hunter Titanium Camo metaaldetector.