Minelab Vanquish V12 zoekschijf

Zelfs de beste metaaldetector is niet compleet zonder een goede zoekspoel: hiermee kun je over de grond bewegen en metalen voorwerpen detecteren. Het is dan ook belangrijk om op zoek te gaan naar een kwalitatieve zoekspoel die over de juiste eigenschappen beschikt om de zoektochten optimaal te laten verlopen. Wil je een zoekspoel kopen, dan is de Minelab Vanquish V12 is een van de mogelijkheden die je in dit geval hebt. Benieuwd naar deze zoekspoel? Hier lees je alles wat je moet weten.

Minelab zoekspoel

De Minelab Vanquish V12 is een zoekschijf die, zoals de naam al doet vermoeden, een omvang heeft van 12 inch. Je kunt de zoekspoel monteren aan een van de Minelab metaaldetectors uit de Vanquish serie.

In de doos

  • Minelab Vanquish V12
  • Beschermkap

Specificaties

  • Type: Concentrisch
  • Geschikt voor: Minelab metaaldetectors in de Vanquish serie

Bediening van de zoekschijf

De bediening van een Minelab metaaldetector met deze zoekschijf is erg eenvoudig: zodra je de schijf hebt gemonteerd aan de ondersteel en de rest van de metaaldetector, kun je hem in gebruik gaan nemen. Beweeg de schijf over de grond: de schijf zelf doet de rest in het uitzenden van een elektromagnetisch veld.

Minelab Vanquish V12 zoekspoelVoor- en nadelen

Een groot voordeel van de Minelab Vanquish V12 is dat deze perfect is gemaakt om op iedere Vanquish metaaldetector te passen. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit. Ook biedt deze zoekspoel maximale zoekdiepte en kun je volop op zoek gaan naar waardevolle objecten. Ook is het een groot voordeel dat dit model zoek schijf is geleverd met een beschermkap. Wel is hij met 12 inch aan de kleine kant. Dit is prima wanneer je op zoek wilt gaan naar kleinere objecten, maar voor grotere objecten heb je baat bij een zoekschijf van grotere omvang. Op deze manier heb je ook meer afdekking van de bodem zodat je meer terrein in dezelfde tijd kunt bestrijken.

Conclusie

De Minelab Vanquish V12 is een uitstekende zoekspoel voor de metaaldetectors van Minelab in de Vanquish serie. Hoewel de spoel wat aan de kleine kant is, is dit zeker niet altijd nadelig, vooral wanneer je op zoek wilt gaan naar kleinere objecten. Wil je graag een andere zoekschijf van Minelab? Check dan eens de Minelab 15×12 cm DD zoekspoel.