Minelab X-Terra 305 metaaldetector

Een goede metaaldetector voor beginners nodig? Dan heb je baat bij het aanschaffen van een instapmodel die niet alleen betaalbaar is, maar ook voorzien is van de belangrijkste basisfuncties. Metaaldetectors bieden de mogelijkheid om waardevolle objecten te vinden die onder de grond liggen. Zo ben jij in staat om oude munten, sieraden of misschien wel goud te vinden. Een van de instapmodellen voor metaalzoekers is de Minelab X-Terra 305 metaaldetector. Wat is dit voor detector en wanneer is het aan te raden deze aan te schaffen? Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model om zo een goed overwogen beslissing te kunnen maken.

Minelab X-Terra 305 metaaldetector

De Minelab X-Terra 305 is een van de metaaldetectors uit de X-Terra serie van Minelab. Deze detector is voorzien van de gepatenteerde VFLEX-technologie. Deze technologie houdt in dat je de frequentie van de detector zeer eenvoudig aanpast door de zoekschijf te veranderen. Jij bepaalt welke uitvoering van de X-Terra serie de beste optie is. Met een duidelijke display en gemakkelijke bediening behoort het toestel tot de meest gebruiksvriendelijke metaaldetectors die op dit moment verkrijgbaar zijn.

In de doos

  • Minelab X-Terra 305
  • Handleiding

Installatie van de Minelab X-Terra 305

De installatie van de detector stelt niet veel voor: je hoeft geen ingewikkelde of langdurige installatie uit te voeren. Je kunt de detector vrijwel meteen gebruiken en op zoek gaan naar waardevolle objecten. Met het doornemen van de handleiding krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en ga je de detector tot zijn volle potentie gebruiken.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,5 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 121 cm tot 141 cm
  • Batterij: 4x 1,5V AA batterijen
  • Gewicht: 1,4 kg

Bediening en onderhoud

Minelab X-Terra 305 metaaldetectorDe Minelab metaaldetector staat bekend om de eenvoudige bediening. De makkelijke bedieningskast heeft een grote en duidelijke display waar je alle bruikbare informatie op afleest en waar je heel gemakkelijk instellingen mee wijzigt. Onder andere de materiaalwaarde wordt door middel van een cijfer weergegeven op het scherm: met de + en – druktoets beweeg je de cursor voor het regelen van de gewenste metaalselectie. De menu-toets is voor het instellen van de toonhoogten, het volume, het gevoeligheidsniveau en de noise cancelling. Verder kun je de armsteun perfect instellen zodat deze bij jouw lengte past.

Net als de meeste andere metaaldetectors is ook dit model zeer onderhoudsvriendelijk. Je bent dan ook niet veel tijd kwijt aan het onderhoud van je metaal detector. Zorg ervoor dat je de stand van de batterijen in de gaten houdt, zodat je deze tijdig kunt opladen. Verder is het slim om de detector na gebruik op te ruimen op een droge en veilige plek. Wil je daarbij een extra zoekschijf kopen, dan is dit natuurlijk altijd mogelijk.

Voor- en nadelen

De detector is perfect voor de beginnende metaaldetectorist. Het gebruik is gemakkelijk en ook de instellingen zijn uitgebreid. Met de Minelab X-Terra 305 kies je voor een voordelige metaaldetector met genoeg kwaliteiten om waardevolle objecten te detecteren. Wanneer je de detector uitschakelt hoef je niet bang te zijn dat jouw zorgvuldig ingestelde selecties verdwenen zijn. Deze worden gemakkelijk opgeslagen en je kunt de volgende keer meteen weer verder waar je gebleven was.

Als gevorderde is het apparaat wellicht iets te eenvoudig. Er zijn ook meer geavanceerde metaaldetectors van het merk Minelab, zoals de Equinox 800 of de Vanquish 540. Verder is het display wat aan de grote kant, waardoor het design van de detector er wat lomp uitziet.

Conclusie Minelab X-Terra 305

Er zijn heel veel soorten metaaldetectors verkrijgbaar en wanneer je kiest voor de Minelab X-Terra 305, ben je in ieder geval verzekerd van een kwalitatief instapmodel waarmee je optimaal kennis kunt maken met de wereld van metaaldetectie. Het model voldoet aan alle eisen die je als beginner van een Minelab detector mag verwachten. De detector is duidelijk, makkelijk in gebruik en is voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Een ander goed model van een ander merk is de Nokta Makro Invenio metaaldetector.