Nokta Makro Deephunter Pro metaaldetector

Een geavanceerde metaaldetector met een extreem dieptebereik: wat wil je nog meer? Als een ervaren of professionele metaaldetector is het zeker een aanrader om op zoek te gaan naar een hoogwaardig toestel waarmee je heel wat mogelijkheden hebt. Een van de opties die je hebt is de Nokta Makro Deephunter Pro metaaldetector. Dit model is de eerste ter wereld waarmee diepe schatten, holtes en individuele munten in een eenheid te lokaliseren zijn. Meer weten over deze veelzijdige detector? Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie.

Nokta Makro Deephunter Pro metaaldetector

De Nokta Makro Deephunter Pro is een metaaldetector met een extreem dieptebereik en een unieke eigenschap: de mogelijkheid om meerdere objecten in één eenheid te lokaliseren. Met een snelle en diepe detectie zijn er heel veel mogelijkheden en ook de gebruiksvriendelijkheid van deze detector is zeer groot. De nauwkeurige metaal identificatie gebeurt aan de hand van een meegeleverde systeemkast. Hiermee krijg je een 3D-scan in kleur om de zoekdoelen nog beter te kunnen analyseren.

In de doos

  • Nokta Makro Deephunter Pro
  • Handleiding

Installatie van de Nokta Makro Deephunter Pro

Je kunt het apparaat meteen in gebruik nemen zodra je deze detector uit de doos haalt. Het is wel aan te raden om vooraf de handleiding door te lezen, zeker wanneer je voor het eerst gebruik gaat maken van een detector met een 3D-scan. Het is altijd handig om de nodige informatie tot je te nemen, zodat je optimaal profiteert van je opties.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 12,5 kHz
  • Zoekstanden: 2 (krachtige zoekmodus en snelle modus)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 85 cm tot 135 cm
  • Batterij: Lithium batterij
  • Gewicht: 1,4 kg

Bediening en onderhoud

Nokta Makro Deephunter Pro metaaldetectorDe Nokta Makro detector kent een relatief eenvoudige bediening. Je kunt in de eerste plaats de metaaldetector bedienen via het paneel die aan de steel bevestigd is. Maar ook met de meegeleverde systeemkast kun je heel wat functies kiezen. Deze systeemkast biedt de mogelijkheid om objecten tot in detail te lokaliseren en in beeld te brengen. Aan de hand van deze informatie bepaal je of een bepaald object te moeite waard is om op te graven.

Met wat voor soort onderhoud krijg je te maken bij het aanschaffen van deze metaal detector? Qua detector onderhoud hoef je niet veel te doen: het enige wat belangrijk is, is het apparaat na gebruik uit te zetten en veilig op te bergen. De systeemkast plaats je het beste in de meegeleverde tas.

Voor- en nadelen

Met de Nokta Makro Deephunter Pro is het heel goed mogelijk om waardevolle schatten en individuele munten te lokaliseren. Het dieptebereik van deze metaaldetector is zeer groot waardoor er vrijwel niets aan jouw zoekspoel voorbij gaat. Het meegeleverde systeem biedt holte en diepte detectie, ijzer discriminatie en een grafische vorm van het zoekdoel. Op deze manier is het nog beter mogelijk om goede prestaties te behalen. Ondanks het geavanceerde systeem is het toestel nog steeds makkelijk in gebruik, zowel voor beginners als professionele gebruikers.

Een metaaldetector als deze behoort tot de hogere prijsklasse en is daardoor wellicht minder interessant wanneer je een beperkt budget hebt. Daarnaast kun je het mogelijk als vervelend ervaren om het systeemkastje mee te moeten dragen tijdens je zoektochten. Verder zijn er geen noemenswaardige nadelen waar je mee te maken krijgt als je het toestel aanschaft.

Conclusie Nokta Makro Deephunter Pro

Voor de professionele gebruiker is de Nokta Makro Deephunter Pro zeker een aanrader en een van de beste metaaldetectors van dit moment. Je kunt zeer geavanceerd zoeken en daarnaast ook optimaal gebruik maken van het 3D-systeem. Hoewel de fabrikant beweert dat ook de beginner hier goed mee uit de voeten kan, is het wellicht beter om met een wat meer standaard model te beginnen. Deze zijn ook te vinden in het assortiment. Vergelijk dit model anders eens met de Fisher Pro Arc.