Nokta Makro Gold Racer metaaldetector

De Nokta Makro Gold Racer metaaldetector is een van de meest bekende metaaldetectors wereldwijd en dat is niet voor niets. De uitstekende functies en handige extra’s bieden heel veel voordelen waar iedere gebruiker van profiteert. Ben je benieuwd naar de specificaties van deze goede gouddetector en wil je weten wat de belangrijkste voor- en nadelen van dit apparaat zijn? Op deze pagina vind je alle informatie over dit model en kun je aan de hand hiervan een goede vergelijking maken, waardoor je zeker bent van een goede keuze.

Nokta Makro Gold Racer metaaldetector

De Gold Racer is een metaaldetector van het A-merk Nokta Makro, dat bekend staat om de productie van de beste metaaldetectors ter wereld. Deze metaaldetector is voorzien van de nieuwste RACER technologie, waardoor er geavanceerde functies mogelijk zijn. Het is onder andere goed mogelijk om met deze metaal detector naar goud te zoeken. Zelfs de kleinste goudklompjes zijn hierbij te detecteren, waardoor je nooit iets mist. De gouddetector is geschikt voor vrijwel alle soorten gronden en is ook waterdicht waardoor je ook in rivieren en beekjes kunt zoeken.

In de doos

  • Nokta Makro Gold Racer
  • Handleiding

Installatie van de Nokta Makro Gold Racer

Het is vrij gemakkelijk om het metaaldetectie apparaat in gebruik te nemen. Bij de levering van je pakket kun je de steel naar wens verstellen en de display aanzetten. Via het display en de bijbehorende knoppen ben je in staat om de gewenste instellingen door te voeren. Je krijgt altijd een handleiding meegeleverd waarin alle belangrijke informatie staat vermeldt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 56 kHz
  • Zoekstanden: 3 (All Metal, Disc 1, Disc 2)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 120 cm tot 140 cm
  • Batterij: 4x AA batterijen
  • Gewicht: 1,4 kg

Bediening en onderhoud

Nokta Makro Gold Racer metaaldetectorHet is zeer eenvoudig om deze detector van Nokta Makro te bedienen. Je kunt via het display alle waardevolle informatie aflezen, maar via de knoppen kun je ook instellingen doorvoeren. Zo kun je de zoekstand kiezen, maar ook het gevoeligheidsniveau instellen. Verder zijn er nog een aantal andere geavanceerde functies die je als professionele gebruiker kunt instellen, zoals Audio Boost, Tone Break en iMask. Dit regel je allemaal via het bedieningspaneel en het display.

Het is daarnaast erg gemakkelijk om de detector te onderhouden. Het is in ieder geval belangrijk om de zoekspoel schoon te maken na gebruik, maar ook de rest van de metaaldetector af en toe schoonmaken is belangrijk. Zo houdt je het apparaat intact en kun je er nog langer gebruik van maken. Op het display lees je ook de stand van de batterij af: door dit in de gaten te houden kun je de batterijen op tijd vervangen.

Voor- en nadelen

Het eenvoudige ontwerp met een menu maakt de Nokta Makro Gold Racer zeer gebruiksvriendelijk en dit is ook een van de belangrijkste voordelen van deze metaaldetector. Hierdoor maken ook starters gemakkelijk gebruik van het toestel. Verder kun je gebruik maken van handige extra’s, zoals de pinpoint-functie, de diepte-indicator, de LED-zaklamp en de achtergrondverlichting. Ook heb je de mogelijkheid om de draadloze hoofdtelefoon te gebruiken. Verder is het apparaat zeer geschikt voor uitdagende terreinen en is geen enkele bodem een uitdaging voor deze metaaldetector.

Er zijn maar weinig nadelen waar je mee te maken krijgt wanneer je voor deze metaaldetector voor goud kiest. Een mogelijk nadeel is dat deze metaaldetector op batterijen werkt die je na verloop van tijd moet vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om oplaadbare batterijen in de detector te doen, zodat je deze gemakkelijk kunt opladen en niet telkens nieuwe hoeft te kopen.

Conclusie Nokta Makro Gold Racer

Concluderend valt te zeggen dat de Nokta Makro Gold Racer zeker een aanrader is wanneer je op zoek bent naar een goede en gebruiksvriendelijke metaaldetector. Dit model is geschikt voor beginners en professionals en biedt de mogelijkheid om zelfs de kleinste goudklompjes te vinden. Duurdere modellen zijn onder andere de Nokta Makro Gold Kruzer en de XP Gold Maxx Power.