Nokta Makro Impact metaaldetector

De wereld van metaaldetectors is uitgebreider dan je denkt: er zijn tientallen soorten detectors verkrijgbaar. Dit kan het soms lastig maken om een geschikt exemplaar te vinden waar je optimaal gebruik van kunt maken. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en zo ben je altijd verzekerd van de juiste keuze. Een van de betere metaaldetectors die op dit moment verkrijgbaar is, is de Nokta Makro Impact metaaldetector. Dit toestel staat bekend om de veelzijdigheid, de handige functies en het extreme dieptebereik. Lees hier alles over deze detector en ontdek of dit exemplaar ook voor jou de beste keuze is.

Nokta Makro Impact metaaldetector

De Nokta Makro Impact is een professionele metaaldetector die op heel veel vlakken zeer hoog scoort. Je hebt de keuze uit drie verschillende zoekfrequenties en hiermee onderscheidt dit model zich al van veel andere modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Verder is deze detector voor alle zoekdoelen geschikt: of je nu op zoek bent naar munten, goud of militaria, dit model is de perfecte keuze. Deze metaal detector betreft een multifunctioneel model waar je alle kanten mee op kunt.

In de doos

 • Nokta Makro Impact
 • Zoekspoel + beschermhoes
 • Hoofdtelefoon
 • USB kabel
 • 4x AA batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Nokta Makro Impact

Het is heel gemakkelijk om deze detector in gebruik te nemen. Er is geen sprake van een ingewikkelde installatie; je kunt vrijwel meteen op pad met je nieuwe aanwinst. Het is wel altijd aan te raden om eerst de meegeleverde handleiding door te nemen. Zo lees je meer over de metaal detector en de mogelijkheden die je met dit model hebt. Dit maakt het gebruik nog makkelijker.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 5 kHz, 14 kHz, 20 kHz
 • Zoekstanden: 12 (2x metalen, 2x Non-Motion, 8x Discriminatie)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 107 cm tot 143 cm
 • Batterij: 4x AA batterijen
 • Gewicht: 1800 gram

Bediening en onderhoud

Nokta Makro Impact metaaldetectorDe bediening van deze metaaldetector van Nokta Makro is erg gemakkelijk. Met je arm in de armsteun kun je heel gemakkelijk over de bodem bewegen. De zoekspoel zendt signalen uit en zodra je op een metaal stuit hoor je een signaal. Op het display zie je vervolgens staan met wat voor soort voorwerp je te maken hebt: de numerieke voorwerpidentificatie laat een nummer zien; aan de hand hiervan herken je om welke metaalsoort het gaat. Dit maakt het mogelijk om bepaalde objecten te leren elimineren.

De Nokta Makro Impact is een makkelijk te onderhouden metaaldetector. Het is in ieder geval slim om de detector na gebruik schoon te maken en goed op te bergen. Zo weet je zeker dat je het optimale uit de levensduur van deze metaaldetectiemachine haalt. Daarnaast is het ook altijd slim om de stand van de batterijen in de gaten te houden, zodat je nooit met een lege batterij komt te zitten.

Voor- en nadelen

Er zijn heel wat voordelen waar je mee te maken krijgt op het moment dat je kiest voor de Nokta Makro Impact. In de eerste plaats is het extreme dieptebereik een groot voordeel: dit maakt het mogelijk om tot meer dan 2 meter diep te reiken, waardoor zowel kleine als grotere objecten gemakkelijk te detecteren zijn. Zo loop je niets meer mis. Daarnaast maak je gebruik van maar liefst 12 zoekstanden waardoor je altijd de juiste instellingen kunt kiezen. Het moderne design is daarnaast ook een groot voordeel.

Een mogelijk nadeel van het model is dat er geen sprake is van oplaadbare batterijen. Hierdoor ben je genoodzaakt regelmatig nieuwe batterijen te kopen voor jouw metaaldetector. Het is natuurlijk wel mogelijk om oplaadbare batterijen in jouw detector te plaatsen.

Conclusie Nokta Makro Impact

Met de Nokta Makro Impact kies je voor een veelzijdige detector die tot grote dieptes reikt voor het vinden van kleine en grote voorwerpen. De aanwezigheid van numerieke voorwerpidentificatie, frequentie schakelaar en handige flashlight verlichting maken het gebruik van deze metaaldetector nog makkelijker. Het is dan ook zeker een aanrader om de Nokta Makro Impact aan te schaffen. Andere vergelijkbare modellen zijn de Garrett GTi 2500 en de Nokta Makro Multi Kruzer.