Nokta Makro Invenio metaaldetector

Ben je op zoek naar een geavanceerde en slimme detector zoals bijvoorbeeld de Minelab CTX 3030 waarmee je alle kanten op kunt? Er zijn genoeg opties waar je als professionele metaaldetectorist uit kunt kiezen: een van je mogelijkheden is de Nokta Makro Invenio metaaldetector. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over dit model en is het goed mogelijk om een vergelijking te maken tussen meerdere modellen. Dit stelt jou in staat om de beste keuze te maken en een goed apparaat te kopen die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Nokta Makro Invenio metaaldetector

De Nokta Makro Invenio is een metaaldetector die tot de hogere prijsklasse behoort. Dit komt onder andere door de aanwezigheid van een real-time smart detector en imaging-systeem. Dit maakt het mogelijk om de vorm, diepte en afmetingen van een voorwerp te zien. Zo ben je sneller op de hoogte van het type voorwerp waar je mee te maken hebt en of het gaat om goud, zilver of ijzer. Je kunt met het toestel ook zoeken in tunnels, kelders, grotten en andere ondergrondse ruimtes.

In de doos

  • Nokta Makro Invenio
  • Handleiding

Installatie van de Nokta Makro Invenio

De installatie van de metaaldetector stelt niet veel voor. En vooral wanneer je een ervaren professional bent zul je vrijwel meteen gebruik kunnen gaan maken van je nieuwe aanwinst. Het is altijd slim om de handleiding van tevoren door te nemen, zodat je zeker weet dat je op de hoogte bent van alle functies en instellingen die je kunt aanpassen en doorvoeren.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 5 kHz, 14 kHz, 20 kHz
  • Zoekstanden: 6 (3x Non-motion zoekmodi, 3x bewegings zoekmodi)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 121 cm tot 152 cm
  • Batterij: 5500 Li-Po batterij
  • Gewicht: 2,4 kg/li>

Bediening en onderhoud

Nokta Makro Invenio metaaldetectorDeze metaaldetector van Nokta Makro is een eenvoudig te bedienen metaaldetector. Het gebruik van de detector wordt onder andere gedaan met het bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is. Hier kun je gemakkelijk bij met je handen, omdat je armen vast zitten in de armsteun. Daarnaast wordt het toestel ook nog geleverd met een Imaging-systeem waarmee je heel veel waardevolle informatie kunt aflezen en je zoekdoelen in kleur in beeld ziet staan. Aan de hand hiervan kun je zoekdoelen elimineren en alleen op zoek gaan naar de waardevolle objecten.

Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van het toestel is het belangrijk om deze na gebruik goed op te bergen. Zodra de zoekschotel vuil is, kun je dit het beste na gebruik schoonmaken en daarna opbergen. Op deze manier haal je het maximale uit de metaal detector. Verder is het slim om de batterij goed in de gaten te houden. Deze gaat lang mee, maar het is zonde wanneer je onderweg met een lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

De Nokta Makro Invenio is een van de meest geavanceerde en ontwikkelde metaaldetectors die op dit moment verkrijgbaar zijn. Dit is dan ook een groot voordeel op zich: ook voor de veeleisende professional is er een detector op de markt dat is voorzien van de nieuwste technologieën. Het toestel is het resultaat van een grondig onderzoek van de fabrikant onder de consument. Het tracking unit laat de beeldresultaten van de zoekspoel zien, waardoor de afmetingen, omvang en soort metaal worden gemeten. Ook de zeer goede discriminatie, Multi-Purpose functie en de hoge herstelsnelheid behoren tot de grootste voordelen van het model.

Er zijn maar weinig nadelen waar je mee te maken krijgt als je kiest voor deze detector. Een mogelijk nadeel is de prijs van dit apparaat, maar daar krijg je wel de meest geavanceerde technologie voor terug. Daarnaast is de metaaldetector met Imaging-systeem met 2,4 kg wat aan de zware kant, vooral wanneer je dit vergelijkt met andere modellen.

Conclusie Nokta Makro Invenio

Voor de veeleisende metaaldetectorist is de Nokta Makro Invenio een absolute aanrader. Deze detector is voorzien van de nieuwste technologieën en functies, gebaseerd op de wensen van de consument. De kleurweergave van de zoekdoelen maakt het gebruik nog makkelijker en aangenamer. Dit model is een goede aankoop voor de ervaren professional. Een iets goedkoper model is de Nokta Makro Racer 2 metaaldetector.