Nokta Makro Jeohunter metaaldetector

In de wereld van metaaldetectors is onderscheid te maken tussen verschillende soorten toestellen. Er zijn detectors voor beginners, voor gevorderden en voor professionals. Ben je als professional op zoek naar een uitstekende metaaldetector die van de nieuwste technologieën is voorzien? Dan is de Nokta Makro Jeohunter metaaldetector mogelijk een goede keuze. Dit apparaat heeft niet alleen een van de meest geavanceerde systemen ter wereld, maar biedt ook de mogelijkheid om edelmetalen en holtes te detecteren. Hier lees je alles over het model en kun je aan de hand van deze informatie een goede overweging maken.

Nokta Makro Jeohunter metaaldetector

De Nokta Makro Jeohunter is een metaal detector die is ontworpen met behulp van de meest innovatieve technologieën. Het resultaat mag er zijn: een zeer kwalitatieve detector met heel veel gemakkelijke functies voor het vergemakkelijken en verbeteren van je zoektochten naar waardevolle objecten. Je kunt uit diverse zoekstanden kiezen waardoor je jouw zoektocht extra specifiek maakt. Het metaaldetectie apparaat heeft het meest geavanceerde systeem voor het in beeld brengen van de gedetecteerde doelen. Zo kun je heel gemakkelijk ongewenste objecten elimineren.

In de doos

  • Nokta Makro Jeohunter
  • Handleiding

Installatie van de Nokta Makro Jeohunter

De detector heeft geen ingewikkelde installatie nodig en kan vrijwel meteen gebruikt worden zodra je hem uit de doos haalt. Wel is het aan te raden om de handleiding door te nemen zodat het nog makkelijker wordt om de juiste instellingen te kiezen voor het eerste gebruik.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 12-13 kHz
  • Zoekstanden: 4 (Goud, Staal, IJzer en Non-Ferro)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 90 tot 150 cm
  • Batterij: Lithium Polymeer batterij
  • Gewicht:

Bediening en onderhoud

Nokta Maktro Jeohunter metaaldetectorDeze metaaldetector van Nokta Makro kent een relatief eenvoudige bediening en is vooral voor de professional met ervaring snel onder de knie te krijgen. De bediening regel je voornamelijk via de display en de bijbehorende knoppen. Hiermee kies je onder andere de zoekstand en kun je ook het gevoeligheidsniveau instellen. Je kunt diverse zoekspoelen kopen om zo de ideale zoekprestaties te behalen. Gebruik de kleinere zoekspoel bijvoorbeeld voor het vinden van munten en andere ondiepe objecten.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik maken van deze geavanceerde metaaldetector. Het is dan ook een aanrader om het toestel na gebruik goed op te bergen en schoon te maken wanneer er vuil op zit. Verder is het slim om de batterij goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat deze altijd vol genoeg is wanneer je op pad gaat, want de batterij gaat maximaal 4 uur mee.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van de Nokta Makro Jeohunter is de mogelijkheid om informatie in 3D af te lezen op de meegeleverde display. Op deze manier zie je een indicatie van de metaalsoort, de diepteweergave en de omvang van het object. Dit stel je in staat om snel vast te leggen of het de moeite waard is om dit object op te graven. Het maken van 3D scans is een ongekende luxe en kan optimaal gebruikt worden in alle grondsoorten.

Er zitten maar weinig nadelen aan het gebruik van het apparaat. Een mogelijk minpunt is dat het bedieningspaneel niet waterdicht is en dit betekent dat je zeker de draagtas mee moet nemen voor de systeemkast, zodat deze bij eventuele regen niet nat wordt. Daarnaast is de metaaldetector niet voorzien van een frequentie wisselaar en is er geen sprake van online software updates. Ook is de levensduur van de batterij met 4 uur aan de korte kant.

Conclusie Nokta Makro Jeohunter

De Nokta Makro Jeohunter is voorzien van de belangrijkste functies maar biedt daarnaast nog veel meer extra’s. Onder andere de 3D scan is een absolute meerwaarde voor de professionele metaaldetectorist. Je hebt hiermee nog meer mogelijkheden die het zoeken naar waardevolle objecten nog makkelijker maken. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze detector te vergelijken met andere modellen.