Nokta Makro Mini Hoard metaaldetector

Wil je jouw zoon of dochter blij maken met een metaal detector? Dan is het logisch dat je voor een model wilt kiezen dat uitermate geschikt is voor kinderen. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar is onder andere de Nokta Makro Mini Hoard metaaldetector een van je opties. Dit toestel is speciaal ontwikkeld voor kinderen die de ontdekkingsreiziger en schatzoeker in zichzelf willen ontdekken. Meer weten over deze machine zoals de belangrijkste specificaties, de voor- en nadelen? En is dit de beste kinder metaaldetector van dit moment? Hier lees je alle informatie over dit model.

Nokta Makro Mini Hoard metaaldetector

De Nokta Makro Mini Hoard is een van de beste metaaldetectors voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Het is de eerste waterdichte kinder metaaldetector die op de markt is gebracht. Dit exemplaar is redelijk uitgebreid en is voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Daarnaast kun je er vanuit gaan dat het model makkelijk in gebruik is, waardoor het ook voor de jongere kinderen goed mogelijk is om op schattenjacht te gaan. Met dit metaaldetectie apparaat is van alles te vinden: van zilver en goud tot andere metalen voorwerpen.

In de doos

 • Nokta Makro Mini Hoard
 • Zoekspoel met beschermschotel
 • Schepje + zeef
 • 2x AA batterijen
 • Gebruiksaanwijzing

Installatie van de Nokta Makro Mini Hoard

Het is niet moeilijk om deze kinder metaaldetector in gebruik te nemen. Nadat je het exemplaar uit de verpakking haalt kun je hier vrijwel meteen mee aan de slag. Het is belangrijk om de juiste instellingen door te voeren, zodat je zoon of dochter direct gebruik kan gaan maken van de nieuwe aanwinst. In de meegeleverde handleiding staat duidelijke informatie over je opties.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 15 kHz
 • Zoekstanden: Alle metalen en discriminatie modi
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 65 cm tot 90 cm
 • Batterij: 2x AA batterijen
 • Gewicht: 780 gram

Bediening en onderhoud

Nokta Makro mini hoard metaaldetectorDeze metaaldetector van Nokta Makro is zeer eenvoudig te bedienen, waardoor het voor kleinere kinderen ook makkelijk is om op schattenjacht te gaan. De detector heeft een duidelijke herkenningstoon, heeft een pinpointfunctie en kan daarnaast eenvoudig onderhoud maken tussen verschillende soorten metalen. De rechterknop is voor het in- en uitschakelen van de detector en de linkerknop is voor het aan- of uitzetten van de ijzer-discriminatie. Op het display is met emojis af te lezen of je op ijzer of een edelmetaal gestuit bent. Om zo lang mogelijk van de detector gebruik te kunnen maken is goed onderhoud van de metaaldetector belangrijk. Zo is het onder andere aan te raden om de detector na gebruik onder de kraan af te spoelen. Erg fijn is dat deze metaal detector geheel waterdicht is en afspoelen is dan ook goed mogelijk.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze Nokta Makro Mini Hoard is dat je te maken hebt met een zeer gebruiksvriendelijk product voor kinderen. Alles is erop gericht om het voor jouw zoon of dochter zo makkelijk mogelijk te maken. De emoticons die aangeven of je ijzer of edelmetaal hebt gevonden, de makkelijke knoppen en het lichte ontwerp: het zijn stuk voor stuk belangrijke voordelen van deze metaal detector. Een mogelijk nadeel van deze detector is dat het om een redelijk basismodel gaat die niet veel uitgebreide functies heeft. Dit is in principe ook niet nodig, maar wanneer je kind het gebruik wat meer onder de knie heeft is het wellicht jammer dat er geen extra functies zijn waar gebruik van gemaakt kan worden.

Conclusie Nokta Makro Mini Hoard

Met de Nokta Makro Mini Hoard kies je voor een kindvriendelijke metaaldetector die speciaal is gemaakt voor jonge kinderen. De detector is goed betaalbaar en biedt de belangrijkste basisfuncties voor de jonge schatzoeker. Is jouw zoon of dochter rond de 8 jaar oud, dan kun je er ook voor kiezen om voor een wat meer uitgebreid model te gaan, zoals de Nokta Makro Midi Hoard van kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Ben je op zoek naar een allrounder, dan is de Simplex+ of de Ace Apex van Garrett een goede optie.