Nokta Makro PulseDive metaaldetector

Ben je op zoek naar een goede metaaldetector die je ook onder water kunt gebruiken? Er zijn heel veel goede detectors op de markt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor onderwater gebruik. Er zijn zeker modellen die waterdicht zijn of zelfs een paar meter onder water kunnen, maar als duiker ben je op zoek naar een wat meer professioneel ontwerp. Een van de opties die je hiervoor hebt is de Nokta Makro PulseDive metaaldetector. Het toestel voldoet aan de belangrijkste eisen van een onderwater metaaldetector en heeft nog veel meer voordelen waar je van kunt profiteren. Hier lees je alle informatie over het model en kun je aan de hand hiervan bepalen of je dit model wilt aanschaffen.

Nokta Makro PulseDive metaaldetector

De Nokta Makro PulseDive is een compacte detector die geschikt is voor onderwater. Je kunt hiermee tot maar liefst 60 meter diep, waardoor het goed mogelijk is om de detector mee te nemen tijdens een van je duiksessies. De detector ligt gemakkelijk in de hand, heeft daarnaast een zeer licht ontwerp en hierdoor voel je nauwelijks dat je het toestel vast hebt. Het metaaldetectie apparaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart en geel.

In de doos

  • Nokta Makro PulseDive

Installatie van de Nokta Makro PulseDive

Er is geen installatie nodig voor het gebruik van deze onderwater detector. Je kunt het apparaat gemakkelijk aan- en uitzetten en vervolgens op de bodem van een meer of de zee op zoek gaan naar waardevolle objecten. Je kunt in de meegeleverde handleiding meer lezen over het gebruik van het apparaat.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 3 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: 39 cm
  • Batterij: lithium polymeer 1650 mAh batterij
  • Gewicht: 419 gram

Bediening en onderhoud

Nokta Makro PulseDive metaal detectorHet is vrij eenvoudig om deze Nokta Makro detector. Er is geen sprake van een ingewikkeld bedieningspaneel; je kunt onder andere het gevoeligheidsniveau instellen: er zijn 5 niveaus beschikbaar. Daarnaast is er ook een pinpointer functie beschikbaar waardoor je de detector ook op het strand of op het land kunt gebruiken.

Er is niet veel onderhoud nodig wanneer je voor deze detector kiest. Het is belangrijk om de batterij in de gaten te houden: deze moet af en toe opgeladen worden zodat je er weer optimaal gebruik van kunt maken. Verder is het een aanrader om het toestel na gebruik goed op te bergen, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt.

Voor- en nadelen

Met de Nokta Makro PulseDive kies je voor een betaalbare metaaldetector waarmee je alle kanten op kunt: ideaal voor de hobbyist die niet al te veel geld wil uitgeven aan een metaaldetector voor tijdens het duiken. Verder is het een voordeel dat je het toestel ook gemakkelijk kunt instellen als pinpointer waardoor je ook aan het strand of op de camping op zoek kunt naar waardevolle spullen. Je krijgt het apparaat geleverd met veel handige accessoires waardoor het gebruik nog makkelijker wordt.

Hoewel dit een betaalbare metaal detector is, lever je hiermee op andere zaken wel wat in. Zo is de metaal detector niet erg uitgebreid in functies en is het een echt basismodel detector. Daarnaast is het niet af te lezen met wat voor soort object je te maken hebt, waardoor je soms ook op ongewenste voorwerpen kunt stuiten.

Conclusie Nokta Makro PulseDive

Ben je een hobbyist en wil je tijdens het duiken op zoek gaan naar mooie voorwerpen? Dan is de Nokta Makro PulseDive zeker een aanrader. Wil je graag een wat meer uitgebreid ontwerp voor onderwater? Dan kun je ook eens kijken naar modellen als de Quest Scuba Tector Pro of de Garrett Sea Hunter Mark II.