Nokta Makro Racer 2 metaaldetector

Ben jij op zoek naar een goede metaaldetector die aan de belangrijkste eisen voldoet en daarnaast ook gemakkelijk te gebruiken is op zowel land als onderwater? Niet iedere detector voldoet aan deze eisen en het is dan ook belangrijk om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende modellen. Een van de geschikte modellen voor in ondiep water is de Nokta Makro Racer 2 metaaldetector. Op deze pagina vind je alle informatie over dit model en is het goed mogelijk om je opties te vergelijken. Zo kies je de beste optie en ben je verzekerd van een kwalitatieve detector die aan al jouw wensen voldoet.

Nokta Makro Racer 2 metaaldetector

Met de Nokta Makro Racer 2 kies je voor een digitale detector met een mooi design. Daarnaast is het apparaat ook zeer geschikt voor alle ondergronden. Het maakt daardoor niet uit of je op akkers, weilanden, strand of bosgrond gaat zoeken. Je kunt wel voor een klein gedeelte onderwater zoeken, maar de detector kan niet volledig onder water. Voor de wat meer ervaren detectorist is deze metaaldetectiemachine een geschikt model: je kunt vrij diep zoeken en daarnaast kun je zeer nauwkeurig discrimineren en uitsluiten. Zo weet je zeker dat je geen ongewenste materialen opspoort.

In de doos

  • Nokta Makro Racer 2
  • Handleiding

Installatie van de Nokta Makro Racer 2

Het kost nauwelijks tijd om deze metaal detector in gebruik te nemen. Je kunt vrijwel meteen aan de slag zodra je de detector uit de doos haalt. Het is wel altijd aan te raden om de handleiding door te nemen, zodat je weet wat je mogelijkheden zijn en hoe je bepaalde instellingen veranderd. Zo kom je tijdens je zoektocht niet voor verrassingen te staan.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 14 kHz
  • Zoekstanden: 5 (Alle metalen, 2 Tone, 3 Tone, Beach, Deep)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 120 cm tot 140 cm
  • Batterij: 4x AA batterijen
  • Gewicht: 1,4 kg

Bediening en onderhoud

Nokta Makro Racer 2 metaaldetectorDe Nokta Makro metaaldetector is een gemakkelijk te bedienen metaaldetector. Je kunt aan de hand van het display veel bruikbare informatie aflezen en daarnaast ook bepaalde instellingen doorvoeren. Zo kies je hier de gewenste zoekstand en kun je ook de discriminatie-modus instellen. Stel de vibratie-functie in wanneer je in een luide omgeving zoekt: zo mis je geen signaal en weet je direct wanneer je op een voorwerp stuit. Ga je in het donker op pad? Dan kun je de displayverlichting en ingebouwde flashlight LED-verlichting gebruiken.

Daarnaast heeft het toestel heeft nauwelijks onderhoud nodig. De zoekspoel is waterdicht, maar het is wel slim om deze na gebruik in het water droog te maken. De display is niet waterdicht: het is belangrijk om hierop te letten als het regent. Verder is het belangrijk om de Racer 2 na gebruik op te bergen, zodat je het optimale uit de levensduur van de metaaldetector haalt. Is je zoekspoel kapot of zoek je een nieuwe zoekspoel beschermhoes? Dan kun je deze altijd als metaaldetector accessoires aanschaffen.

Voor- en nadlen

Een belangrijk voordeel van de Nokta Makro Racer 2 is de mogelijkheid om zeer diep te zoeken. Voor een klein voorwerp kun je tot 45 centimeter diep kiezen en voor een groter voorwerp tot 1 meter 75. Dit is zeer diep voor een metaaldetector. Daarnaast is ook de aanwezigheid van een flashlight LED verlichting een voordeel. De snelle hersteltijd en de vibratie bij detectie zijn andere belangrijke voordelen het model.

Heeft deze metaal detector ook nadelen? Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat de display niet waterdicht is. Hierdoor ben je enigszins beperkt in het zoeken in water. Daarnaast is er geen heroplaadbare batterij in de metaaldetector ingebouwd. Dit betekent dat je de batterijen regelmatig zal moeten vervangen en dus nieuwe moet kopen. Overstappen op oplaadbare batterijen is natuurlijk ook een optie.

Conclusie Nokta Makro Racer 2

De Nokta Makro Racer 2 is een semi-professionele metaaldetector die niet alleen geschikt is voor de beginner, maar ook voor de wat meer ervaren metaaldetectorist. Voor de echte professionals is dit ook een prima aankoop, maar is het ook mogelijk om verder te kijken voor de meer geavanceerde modellen die zeker verkrijgbaar zijn op de markt zoals bijvoorbeeld de Minelab CTX 3030 metaaldetector.