Nokta Simplex+ metaaldetector

Veel nieuwe schatzoekers keken reikhalzend naar dit model uit. De Nokta Makro Simplex+ is een goedkope metaaldetector, waar je zowel boven de grond als in water kunt zoeken. De Nokta Simplex+ metaaldetector beschikt over een aantal opmerkelijke eigenschappen heeft we normaal gesproken alleen zien in duurdere metaaldetectors. Bovendien is dit nieuwe apparaat een van de beste metaaldetectoren voor beginners vanwege de vereenvoudigde bediening. Daarnaast is dit een waterdichte metaaldetector, wat een groot pluspunt is voor detectoristen die graag langs en in het water zoeken naar objecten. Daarnaast is het toestel erg eenvoudig te bedienen, licht van gewicht, compatibel met een draadloze koptelefoon en beschikt het over een DD zoekspoel. Hieronder lees je meer over de Nokta Makro Simplex+ metaaldetector.

Nokta Makro Simplex+

Nokta Makro Simplex+ metaaldetector

Laten we eerst aandacht besteden aan het ontwerp en de structuur van de metaal detector. Het model beschikt over een comfortabele rubberen handgreep. De armsteun is van plaats te verwisselen door het losdraaien van enkele schroeven. Zo zet je de armsteun eenvoudig op de juiste plek. De steel bestaat uit meerdere delen welke je eenvoudig in elkaar kunt zetten. Ook de DD zoekspoel is middels de handleiding in een handomdraai te monteren. Op het bedieningspaneel vinden we aan de achterkant een ingang voor de kabel vanaf de zoekspoel en een ingang voor een koptelefoon. Opladen gebeurt via een magnetisch systeem. Hieronder bespreken we in het kort de belangrijkste kenmerken van de Nokta Makro Simplex+ metaaldetector. Verder is het mogelijk om zowel een bedrade als draadloze hoofdtelefoon te gebruiken. Om te gebruik te maken van een draadloze koptelefoon zul je wel de Nokta Makro Simplex+ WHP variant aan moeten schaffen. Deze is geprijsd rond de 400 Euro. Voor de standaard uitvoering ben je ongeveer de 300 Euro kwijt.

Gewicht en batterij

De Nokta Simplex+ metaaldetector is een compacte machine, volledig waterdicht (!) en kan gebruikt worden op een diepte tot ongeveer 125 centimeter voor grotere objecten. De schacht is inklapbaar en het geheel inclusief zoekschijf weegt slechts 1.3kg. Het apparaat ondersteunt een draadloze hoofdtelefoon, wat een enorm voordeel is. Leg je de metaal detector even neer, dan hoef je er niet op te letten dat je je koptelefoon afdoet.

Deze metaaldetector van Nokta Makro wordt gevoed door een oplaadbare LiPo-batterij. Het vervangen van de gebruikelijke AA batterij en is dus niet meer nodig. Opladen van de ingebouwde accu gaat eenvoudig via USB. Naast de ingebouwde batterij is er ook een trillingsfunctie aanwezig. Dit is een zeer nuttig hulpmiddel voor elke gebruiker, bijvoorbeeld op openbare plaatsen of onder water. Hoewel vibratie niet iets nieuw is, is het meestal afwezig in budgetvriendelijke metaaldetectors.

Frequentie, zoekstanden en grondbalans

De hoofdfrequentie van 12kHz is een ongebruikelijke, omdat het een delicaat evenwicht biedt op de rand van de meest populaire frequenties. Hierdoor kan de gebruiker kan zoeken naar een breder scala aan metalen. De meeste budgetvriendelijke detectoren werken met een lagere frequentie.

Tevens is het belangrijk om naar de zoekmodi te kijken. Hierin verrast de Nokta Makro Simplex+ metaaldetector, want het apparaat heeft (met update 2.76) 5 zoekmodi te weten alle metalen, park 1, park 2, akker, alle metalen en strand. Met de strandmodus is het mogelijk om zowel op nat zand als in zoet als zout water te zoeken!

Een van de meest waardevolle Simplex functies is de automatische en handmatige grondbalans. Veel metaaldetectoren van het instapsegment beschikken niet over een automatische functie, maar de Simplex+ dus wel. Om de grondbalans uit te voeren druk je op de grondbalans knop en maakt met de metaaldetector enkele pompende bewegingen vlak boven de grond.

Met welke metaaldetector vergelijken?

Qua functies is Simplex+ zeker beter dan de metaaldetectoren uit de Garrett Ace-serie en bijvoorbeeld de goedkopere Fisher modellen. Qua functies kun je het model beter vergelijken met de Quest Q30+ en bijvoorbeeld de Garrett AT Pro. De Nokta Makro Simplex+ zetten we in het rijtje met de Quest Q30+ en de nieuwe Minelabe Vanquish serie. Deze Nokta Makro Simplex+ metaaldetector kan worden beschouwd als een doorbraak in het beginnerssegment. Andere merken zullen dus aan moeten sluiten, want Nokta Makro heeft het beginnerssegment met dit model naar een hoger niveau getild.

Simplex+ metaaldetector (single frequency)Nokta Makro Simplex+ metaaldetector - display

  • Technologie: VLF (Very Low Frequency)
  • Zoekfrequentie: 12kHz
  • Zoekstanden: 5 (veld / park 1 / park 2 / strand / alle metalen)
  • Waterdichte DD zoekspoel van 28cm (SP28)
  • Steel lengte: instelbaar van 63 tot 132cm
  • Batterij: 2300mAh lithium polymeer
  • Gewicht incl. zoekspoel: 1.3kg

Conclusie Nokta Makro Simplex+

Zoals je kunt zien biedt de Nokta Makro Simplex+ metaaldetector veel waar voor zijn geld. Deze geweldige detectie machine kan bijna concurreren met duurdere modellen, zo scherp is deze metaaldetector in de markt gezet. Een zeer groot pluspunt van de metaaldetector is dat hij volledig waterproof is tot een diepte van 3 meter. Tevens is het toestel momenteel een van de best verkochte metaaldetectors van dit moment! Kortom, de Nokta Makro Simplex+ metaaldetector maakt een zeer positieve indruk. Gezien de prijs, is dit de meest complete waterdichte metaaldetector voor beginners en gevorderden.