Nokta Makro Simplex+ WHP metaaldetector

Er zijn heel veel verschillende metaaldetectors op de markt en dit kan het heel lastig maken om de juiste te kiezen. Een goede detector moet niet alleen gebruiksvriendelijk zijn, maar ook de juiste functies bieden waardoor je verzekerd bent van mooie resultaten. Hier lees je meer over de Nokta Makro Simplex+ WHP metaaldetector, een van de meest gebruiksvriendelijke metaaldetectors van de fabrikant. Aan de hand van de technische specificaties, de voor- en nadelen en andere belangrijke informatie is het een stuk makkelijker om een vergelijking met andere modellen te maken en een goede keuze te maken.

Nokta Makro Simplex+ WHP metaaldetector

Met de Nokta Makro Simplex+ WHP kies je voor een metaaldetector uit de middelste prijsklasse. Dit model staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid, maar heeft ook alle belangrijke functies die een metaaldetector moet hebben. Het model is zeer populair onder metaaldetectoristen en dat is niet voor niets. Het lichtgewicht ontwerp en de handige extra’s zoals de wireless headphones (WHP) maken deze detector tot een ware must-have.

In de doos

 • Nokta Makro Simplex+ WHP
 • USB oplaadkabel en datakabel
 • Waterdichte zoekspoel + beschermhoes
 • Handleiding

Installatie van de Nokta Makro Simplex+ WHP

Het toestel heeft geen ingewikkelde metaaldetector installatie nodig. Je kunt deze metaaldetector als het ware direct uit de doos in gebruik nemen. Het is wel aan te raden om de handleiding door te nemen; hier staat alle belangrijke informatie in over het gebruik van deze metaal detector. Zo haal je het optimale uit jouw nieuwe aanwinst.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 12 kHz
 • Zoekstanden: 4 (Alle metalen, Veld, Park, Strand)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 63 cm tot 132 cm
 • Batterij: 2300 mAh lithium batterij
 • Gewicht: 1300 gram

Bediening en onderhoud

Nokta Makro Simplex+ WHP metaaldetectorDeze detector van Nokta Makro staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid en de bediening zul je dan ook snel onder de knie hebben. Door je arm op de armsteun te plaatsen kun je direct gebruik maken van de metaaldetector. Aan de steel zit een display waar je belangrijke informatie op kunt aflezen. Via de knoppen onder het scherm kun je bepaalde instellingen doorvoeren, zoals de zoekstand en het gevoeligheidsniveau. Je kunt daarnaast gebruik maken van de numerieke voorwerpidentificatie waarmee je ongewenste objecten direct filtert van de waardevolle objecten.

Qua onderhoud is er weinig waar je rekening mee moet houden bij deze machine. Het is in ieder geval aan te raden om deze na gebruik goed op te bergen en eventueel schoon te maken wanneer deze vies is geworden. Daarnaast doe je er goed aan om de batterij in de gaten te houden en deze op te laden wanneer dit nodig is; zo voorkom je dat de batterij leeg gaat tijdens je zoektocht naar waardevolle objecten.

Voor- en nadelen

De gebruiksvriendelijkheid van deze metaal detector is een van de grootste voordelen. Je kunt dit model direct gebruiken en daarnaast kun je de instellingen volledig naar wens doorvoeren. Verder is de Nokta Makro Simplex+ WHP tot 3 meter waterdicht en kun je daarnaast ook gebruik maken van de meegeleverde draadloze hoofdtelefoon. Ook de handige display verlichting maakt het mogelijk om in het donker op zoek te gaan naar mooie objecten.

Heeft het apparaat dan ook nadelen? Er zijn punten die je mogelijk als minpunt kunt zien. Zo kun je de object identificatie niet aflezen op het scherm en is ook de bodem mineralisatie niet afleesbaar. Dit zijn echter geen zeer belangrijke functies bij een metaaldetector in deze prijsklasse.

Conclusie Nokta Makro Simplex+ WHP

Wanneer je op zoek bent naar een goed betaalbare metaaldetector die aan de belangrijkste eisen voldoet is de Nokta Makro Simplex+ WHP zeker een aanrader. De detector is dan ook perfect voor de beginnende metaaldetectorist die graag een gebruiksvriendelijk exemplaar wil aanschaffen.