Metaaldetector Expert

Pinpointer kopen?

Pinpointer kopen?

Pinpointer kopen?Waarom zou je een pinpointer kopen? Pinpointers zijn kleine toestellen die je gebruikt om de nauwkeurige plaats van een gedetecteerd voorwerp te bepalen. Deze kleine metaaldetector is gemakkelijk met een hand te bedienen en kan je heel veel tijd besparen. Heb je met een gewone metaaldetector een voorwerp gedetecteerd? Dan graaf je een gat om dit voorwerp te gaan zoeken. Voor het zoeken gebruik je vervolgens een pinpointer. Je steekt de punt van het apparaat in het gat dat je hebt gegraven of in de uitgegraven grond. Het toestel geeft vervolgens een geluidssignaal op het moment dat deze dicht in de buurt zit van het voorwerp. Je kunt losse pinpointers kopen, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een metaaldetector met een ingebouwde pinpointer.

Een belangrijk voordeel van een pin pointer zoals de Nokta Makro RS is de tijdsbesparing: je kunt een voorwerp veel sneller lokaliseren. Daarnaast kun je veel nauwkeuriger zoeken en hoef je geen diepe gaten te graven. Verder is een dergelijk metaaldetectie apparaat zeer licht van gewicht en klein, waardoor je deze heel makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Een pinpointer gebruiken

Voordat je een pinpointer kunt gebruiken is het belangrijk deze op de juiste manier in te stellen. De bediening van een pinpointer gaat door middel van één knop: hiermee zet je het apparaat aan en uit, maar selecteer je ook het juiste zoekprogramma, regel je de gevoeligheid en stel je het detectiesignaal in. Er zijn ook modellen die zijn uitgerust met LED verlichting waarmee het mogelijk is om in het donker te zoeken. Verder is het mogelijk om je mini metaaldetector te gebruiken voor het graven; vooral als het gaat om een ondiep object. Je kunt hiermee vaak nog nauwkeuriger zoeken dan met de pinpointfunctie op je metaaldetector.

Waarvoor zijn pinpointers geschikt?

Pinpointers zijn geschikt voor de zoektocht naar waardevolle objecten. Je gebruikt een dergelijk toestel naast een metaaldetector om zo jouw zoektocht makkelijker te maken. Met een goede pinpointer zoek je niet alleen sneller, maar ook nauwkeuriger. Wil je ook onder water op zoek gaan naar voorwerpen? Dan is het aan te raden om voor een waterdichte pinpointer te kiezen die geschikt is voor water. Er zijn zowel volledig waterdichte pinpointers als pinpointers die spatwaterdicht zijn.

Wat zijn de beste pinpointer merken?

Er zijn door de jaren heen heel wat verschillende modellen op de markt gebracht door verschillende bekende merken. Een van de meest bekende merken op het gebied van pinpointers is Garrett. Dit metaaldetector merk heeft niet alleen heel veel metaaldetectors op de markt gebracht, maar heeft inmiddels ook verschillende pinpointers gepresenteerd: de Garrett Pro Pointer AT wordt door vele kenners gezien als de beste pinpointer van dit moment. Maar er zijn ook genoeg andere merken die hoog aangeschreven staan, zoals XP en Teknetics, Minelab Pro-Find 35, of Fisher F-Pulse.

Ga je de XP MI-6 pinpointer kopen, dan past dit toestel bijvoorbeeld perfect bij een XP Deus metaaldetector: je merkt de premium kwaliteit van deze pinpointer tijdens het gebruik, maar daarnaast zijn er ook diverse extra functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken bij verbinding met de XP Deus. Verder is ook een pinpointer als de Teknetics Tekpoint een van de betere op de markt. Hetzelfde geldt voor de Nokta Makro Pointer, een waterdichte pinpointer met een zeer hoge gevoeligheid voor het detecteren van waardevolle objecten. Overige opties zijn bijvoorbeeld de Quest Xpointer.

Waar moet je op letten bij het kopen van pinpointers

Wil je een pinpointer kopen, dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het in de eerste plaats goed om te weten waar je precies naar op zoek bent. Wellicht wil je graag een waterdichte pinpointer waarmee je tijdens jouw vakantie volop kunt gaan zoeken in het water. Verder is het belangrijk om te kijken naar het dieptebereik en de gevoeligheid van het model. Lees informatie over de verschillende pinpointers zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Er zijn ook pinpointers te koop die voorzien zijn van extra functies. Het is dan ook mogelijk hiernaar te kijken wanneer je dit belangrijk vindt. Zo heeft de Nokta Makro Pointer een verlieswaarschuwingsalarm en een automatische uitschakelfunctie. De XP MI-4 heeft een herlaadbare Lithium Polymeer Accu waarmee je pinpointer tot wel 90 uur meegaat. Kijk ook naar extra’s zoals de aanwezigheid van een LED-lampje, geluidssignaal of trilling en verhoogd gevoeligheidsniveau. Dit zijn zaken die het gebruik van jouw apparaat nog makkelijker kunnen maken. Het vinden van objecten is een stuk eenvoudiger met het gebruik van een goede mini metaaldetector.

Pinpointers voor het vinden van waardevolle objecten

  • Voor nauwkeuriger en sneller zoeken
  • Verkrijgbaar van diverse topmerken
  • Lichtgewicht en klein van stuk