Quest Huntmate pinpointer

Met een metaaldetector is het mogelijk om objecten in de bodem te detecteren, maar met een pinpointer kies je voor extra gemak: je kunt heel gemakkelijk de plek van het voorwerp nauwkeurig bepalen. Dit scheelt je veel tijd. Bij het vinden van een goede pinpointer zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wil je niet teveel betalen voor je nieuwe pinpointer? Onder andere de Quest Huntmate behoort tot de goed betaalbare pinpointers. Hier lees je alles informatie over dit model en kun je heel gemakkelijk een goede keuze maken.

Quest Huntmate

Quest Huntmate pinpointerMet de Quest Huntmate kies je voor een semi-automatische pinpointer: je kunt heel snel je vondst spotten in het zand dat je hebt gegraven. Zodra je met een metaaldetector op pad gaat, zul je op den duur een signaal krijgen dat je iets hebt gevonden. Met je schep graaf je in de grond: in dit zand kun je vervolgens met je pinpointer gaan zoeken. De Huntmate geeft met een trilling of een piep aan of je op iets bent gestuit. Op deze manier ervaar je een succesvolle zoektocht.

In de doos

  • Quest Huntmate
  • Riemhouder
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Zoekfrequentie: 36 kHz
  • Waterdicht: nee
  • Batterij: 1x 9V batterij

Bediening & voor- en nadelen

Je moet de Quest metaaldetector bedienen aan de hand van een tuningknop: hiermee stel je de gevoeligheid in en kun je op zoek gaan naar waardevolle objecten die je met een metaaldetector hebt gedetecteerd in de grond. Steek het uitgestoken gedeelte van het kleine metaaldetectie apparaat in de grond of laat het boven de grond zweven: je hoort dan vanzelf een signaal wanneer je op je vondst bent gestuit.

Met de Quest Huntmate krijg je een pinpointer die niet alleen een ingebouwde LED verlichting: verder heb je een signaalkeuze bij metaal: hij trilt, piept of doet beide. Deze metaaldetector ligt daarnaast prettig in de hand. Het model betreft een semi-automatische pinpointer en dit betekent dat je de gevoeligheid moet instellen via de tuningknop. Volautomatische pinpointers hebben dit niet en zijn daardoor wellicht makkelijker te bedienen. Ook is het model helaas niet waterproof.

Conclusie Quest Huntmate

Met een pinpointer als de Quest Huntmate kies je voor een betaalbaar model die is voorzien van de belangrijkste functies. Hiermee kun je meteen aan de slag gaan om je vondsten nauwkeurig te spotten. Deze pinpointer is minder slim wanneer je ermee onder water wilt gaan, aangezien deze niet waterproof is. Voor beginners is dit model zeker aan te raden. De fabrikant heeft ook nog andere modellen in het assortiment, zoals bijvoorbeeld de betaalbare Quest Xpointer.