Quest Q20 metaaldetector

Ben je op zoek naar een goede metaaldetector waarmee je jouw zoektocht naar munten en sieraden kunt starten? Het is dan zeker een aanrader om eens te kijken naar je mogelijkheden met de Quest Q20 metaaldetector. Er zijn heel veel verschillende metaaldetectors verkrijgbaar, en wanneer je zoekt naar een goed betaalbaar model dat ook nog eens bekend staat om de goede kwaliteit, is dit model van het merk Quest wellicht precies wat je zoekt. Hier lees je meer informatie over deze detector en wordt het nog makkelijker om een goede keuze te maken.

Quest Q20 metaaldetector

De Quest Q20 is een metaal detector die van de nieuwste technologieën is voorzien. Het merk is een van de nieuwe en meer vooruitstrevende merken op het gebied van metaaldetectoren. Je kunt er dan ook verzekerd van zijn dat je kiest voor een innovatieve metaaldetector. De Quest Q20 is hier een voorbeeld van. Dit exemplaar is voorzien van nieuwe microprocessors voor extra snelheid. Daarnaast is ook de ingebouwde en oplaadbare lithium batterij een nieuwe toevoeging voor de modellen. Met het lichte en moderne design van dit model kies je voor een kwalitatieve detector.

In de doos

 • Quest Q20
 • Hoofdtelefoon
 • USB kabel
 • Handleiding

Installatie van de Quest Q20

Om de Quest Q20 in gebruik te kunnen nemen, is het eerst belangrijk om de metaal detector gebruiksklaar te maken. Dit doe je door het bevestigen van de display aan de steel. Ook kun je de steel in lengte aanpassen zodat dit op een voor jou prettige lengte staat. In de handleiding van dit toestel staat beschreven hoe je dit model eenvoudig in gebruik kunt nemen.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 13 Khz
 • Zoekstanden: 3 (alle metalen, juwelen en munten)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: 80 cm – 130 cm
 • Batterij: ingebouwde oplaadbare lithium 2000mAh
 • Gewicht: 1050 gram

Bediening en onderhoud

Quest Q20 metaaldetectorDe bediening van de Quest metaal detector spreekt voor zich en staat beschreven in de handleiding die je krijgt meegeleverd. Door de zoekspoel over de grond te bewegen, worden elektromagnetische golven de grond in gestuurd. Ligt er een metalen voorwerp? De elektromagnetische golven worden dan teruggekaatst, waardoor er een melding op je display verschijnt. Ook geeft je metaaldetector een audiotoon af. Met drie verschillende tonen kun je direct onderscheiden om wat voor soort metaal het gaat. En of je nu munten vindt of rommel, het is van belang dat je wel alles meeneemt in bijvoorbeeld een metaaldetector tasje. De rommel kun je daarna in de prullenbak gooien.

Je hoeft daarbij nauwelijks onderhoud te verrichten aan de Quest Q20. Het is onder andere belangrijk om de batterij op te laden wanneer deze leeg is, zodat je nooit tijdens een zoektocht met een lege metaaldetector komt te staan. Daarnaast is de display bestand tegen regen en daardoor is geen extra bescherming nodig. Maar uiteraard zijn er meerdere accessoires voor een metaaldetector te koop.

Voor- en nadelen

Met de Quest Q20 kies je voor een uitgebreide en vernieuwde metaaldetector met een aantal handige voordelen. Zo heeft het model een betere batterij, is er sprake van een langere levensduur en is de display volledig waterdicht. Een ander voordeel is het lage gewicht. Hierdoor is de machine ook perfect voor kinderen en voor wanneer je kampt met fysieke problemen. De uitschuifbare steel maakt het mogelijk om de juiste lengte te kiezen. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele nadelen. Een mogelijk nadeel van de detectiemachine is dat het apparaat geen uitgebreide mogelijkheden heeft met betrekking tot de zoekstanden: er zijn, net als bij de Quest X5 en Quest X10 3 zoekstanden. De Q20 is daarnaast niet voorzien van GPS en je kunt ook geen gebruik maken van een frequentie wisselaar.

Conclusie Quest Q20

Is het een goed idee om voor de Quest Q20 te kiezen? Het model is zeker een aanrader wanneer je een goede metaaldetector zoekt als beginner. De mogelijkheden zijn uitgebreid genoeg om op je gemak kennis te kunnen maken met de werking van een metaaldetector. Wanneer je wat meer ervaring hebt met metaaldetectors is dit type wellicht wat minder geavanceerd. Je kunt er dan ook voor kiezen om voor een van de andere Quest metaaldetectors te gaan.